Madarat tolláról

Bakancslistához adom
6 éven aluliak számára nem ajánlott magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 26 perc, 2003

Értékelés:

23 szavazatból
Szerinted?

Hazánk kultúrák találkozási pontja, s mintha a madárvilág is ezt követné: "négy égtáj madarai" találkoznak itt, érik el fészkelő területeik határát. A vonuló madarak nagy tömegei keresik fel évről-évre hagyományos táplálkozó- és pihenőhelyeiket a Kárpát-medencében. Ilyenkor a világ minden részéről érkeznek hozzánk madármegfigyelők, természetbúvárok, hogy gyönyörködjenek Magyarország madárvilágának ritkaságaiban. Sorozatunkban ezekre a "jó madaras helyekre" kalauzol bennünket Szemadám György festőművész, író, és mesél nekünk madarakról, természetről, évszakokról, hagyományokról.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
charlotte isabelle 2018 máj. 19. - 17:26:51 Előzmény bobek
Végvári Tamás csak felolvasná. Szemadám György viszont a saját élményeit meséli érdekesen. Nem képzett színész, de jó előadó szerintem.
*Bátorszív* 2008 júl. 11. - 10:52:21
...Save the nature !, save the birds !...
Anteris 2008 jún. 24. - 19:06:55 Előzmény bobek
vannak alaphangok amiket imádunk és velük kerek a vizuális élmény, ilyen Végvári is. Õ pont ugyanúgy le tud ültetni a képernyõ elé, mint pl. Bozai József akinek ha meghallom a hangját a fõcím alatt szinte biztosan tudom, hogy bejövõs film lesz : )
bobek 2008 jún. 24. - 06:02:33 Előzmény Anteris
Egyetértek..a narráció az alap egy természetfilmnél..Szemadám Gyuri bácsi valószínüleg kitûnõ festõmûvész, és tény hogy nagy távcsõve van..:-) de az is tény hogy narrátornak Végvári Tamás kellett volna ide.(sõt én Végvári Tamást vittem volna ki a hortobágyra hogy õ magyarázza el a frankót..) És hát a rendezõt sem ártana leültetni egy-két BBC természetfilm elé hogy ne legyenek töksötét képek néhol és a hang se másszon el ötpercenként..De a szándék becsülendõ, én személy szerint örülök ennek a "kezdeményezésnek"..Hajrá így tovább..
gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni..:-)
10/10
bazzs 2008 jan. 13. - 21:36:09 10/10
Szerintem nincs semmi baj a "mesélõvel". Lehet, hogy nem egy tipikus narrátor-hang, viszont jó megjegyzései vannak és a mellékszálak színesebbé teszik egy hagyományos film-társánál. Az egyik legértelmesebb természetfilm-sorozat manapság, amikor az ismeretterjesztõ csatornákon egyre silányabb a tartalom. Ennél nálam csak Attenborough bácsinak a Madarak élete c. sorozata fogott meg jobban.
Anteris 2008 jan. 13. - 19:00:45
ja jó, csak a narráció, hát...nem is tudom. Annyira affektál az az ürge, hogy rossz hallgatni. Végvári kellett volna ide is. Az a hang 90% siker.
10/10
jozsister 2008 jan. 11. - 10:22:46 10/10
Csodálatos felvételekben gyönyörködhetünk minden egyes epizódban, valóban megérdemeli a kapott díjakat ez az alkotás. Nagyon megérintett hazánk tájainak szépsége, és a mód, amivel bemutatja nekünk mindenzt Szemadám György. Óvjuk, védjük értékeinket, hogy ne csak emlékek legyenek a filmkockák!