Majális

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 70 perc, 1943

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Három, érettségi előtt álló nyolcadikos gimnazista története. Pista beleszeret egy 16 éves kislányba, Sárikába, Gyula egy érett asszonyba, Erzsébetbe, Laci pedig a helybeli színház primadonnájába, Ferikébe. Laci nagy értékű ékszert vesz a művésznőnek, s emiatt bajba kerül. Barátai elmennek Ferikéhez, hogy visszakérjék tőle az ajándékot, ami annyira felháborítja Lacit, hogy párbajban megsebesíti Pistát. Az osztály a színházban kifütyüli a mindenért felelős primadonnát. A botrány miatt a fiúkat el akarják tiltani az érettségitől, de az osztályfőnökük kiáll mellettük.

Stáblista:

Szereplők

osztályfőnök
Erzsébet
Ferike, primadonna
Csetey Sárika
Csetey László
Juhász István
Juhász húga

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos1 2018 okt. 05. - 18:18:30
"Talán az a legfontosabb, hogy fiatal, kezdõ színészek is megjelentek, akik ezt követõen gyakran csak néhány produkciót forgattak, aztán eltûntek a filmvilágból."
A film stáblistája eléggé hiányos, mivel csak az osztályfőnököt és a három női főszereplőt említi név szerint. Így nem részletezi a filmbeli osztály tanulóit sem, pedig jónéhány, később ismertté vált színész feltűnik: Mezey Lajos, Csákányi László, Pándi Lajos és mások.
feketevipera 2009 jún. 01. - 18:19:00
Néhány éve láttam, és emlékeim szerint nem volt rossz film. Majdnem tragédiával végzõdik a történet, de aztán minden jóra fordul, szóval ilyen szempontból semmi újdonság nincs benne. Talán az a legfontosabb, hogy fiatal, kezdõ színészek is megjelentek, akik ezt követõen gyakran csak néhány produkciót forgattak, aztán eltûntek a filmvilágból. Ekkoriban alakult volna ki egy új színésznemzedék, de a háború magyarországi hatásai megakadályozták a folyamatot.