Man from Atlantis

Bakancslistához adom
amerikai kalandfilmsorozat, 60 perc, 1977

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
_goldie_ 2012 okt. 01. - 15:36:14
"1977-ben készült amerikai sci-fi televíziós sorozat amely igen rövid életû volt mivel csupán 13 epizódot készítettek el belõle. A történet szerint egy eszméletlen fiatal férfire bukkannak az óceán partján. Megjelenése, viselkedése telis-tele van rejtéllyel: úszóhártya nõtt ujjai között, szemei szokatlanul érzékenyek a fényre és kopoltyúval rendelkezik. A dolgok miértjérõl azonban az illetõ – akit Mark Harrisnek neveznek el – nem tud számot adni, mert amnéziája van, viszont a szuperszámítógép, amelybe betáplálják a rendelkezésre álló adatokat, azt a választ adja ki: Atlantisz utolsó túlélõje…?

Mark tud a víz alatt lélegezni, nagyon mélyre lemerülni, gyorsabban úszik, mint a leggyorsabb delfin, szinte természetfeletti ereje van, de víz nélkül huzamosabb ideig nem bír létezni. A kutatóintézet felkínál neki egy álláslehetõséget: csatlakozzon hozzájuk, cserébe segítenek neki kideríteni népének hollétét. Az elsõ küldetése egy katonai fejesekkel teli tengeralattjáró felkutatása, ahol találkozunk a mániákus Mr. Schuberttel, aki tengeralatti szupertelepérõl tervezi atombombákkal elpusztítani az emberiséget.

Az Atlantiszi férfi 1977 tavaszán került adásba az NBC csatornán egy másfél órás tévéfilmmel, amelyet további három követett. Ezek sikeresnek voltak mondhatók, ezért 1977 õszén elindult a sorozat is. Így aztán Mark Harris heti szinten került szembe Mr. Schubert világuralmi törekvéseivel (amik érdekes módon mindig valami vízzel-tengerrel-óceánnal kapcsolatosak voltak), vagy éppen kétfejû tengeri szörnyekkel, robotokkal, gonosz törpékkel, óriás medúzákkal, csábító hableányokkal és egyéb csodákkal."

"Man From Atlantis" - TV theme http://www.youtube.com/watch?v=r94CDD6E8fI
http://www.scifiw.com/archive/index.php/thread-668.html
http://nocadlee.sfblogs.net/2008/09/19/havi-retro-ember-az-atlantiszrol/