Melbourne 1956

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 67 perc, 2004

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Az 1956-os Melbourne-i Olimpiai Játékok hangulatát a magyarországi események jelentősen befolyásolták. A megnyitó ünnepségen versenyzőink fekete szalaggal átkötött Kossuth-címert viseltek, magyar zászlóként pedig a lyukas trikolor lobogott. Az olimpia egyik legizgalmasabb mérkőzése az erős politikai töltettel rendelkező magyar-orosz vízilabda-mérkőzés volt, amely hazai sikerrel végződött. Sportolóink teljesítményére a magyarországi események erős lelki nyomást gyakoroltak, ám a csapat így is szép eredménnyel, kilenc aranyéremmel zárta az '56-os olimpiát. December elején azonban csak egy csonka csapat érkezett haza Magyarországra. A dokumentumfilmben archív felvételek, valamint az egykori olimpikonok elbeszélései ismertetnek meg minket az 1956-os olimpia történelmi hátterének hangulatával.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Rusticaries 2016 szept. 18. - 20:49:09
Basszus! A szereposztás már nem fért oda? Épp egy magyar filmnél... Tizedrangú külföldi filmek sosem-hallott színészei részletesen felsorolva!
tortura 2014 okt. 23. - 17:04:09 Előzmény Sziluett2
Az az érzésem, hogy az akkori politikai hangulatban senki sem azért disszidált, hogy gazdag nagybácsi legyen. Teljesen más motivációik lehettek, amit én pl. - ellentétben veled - tökéletesen meg tudok érteni.
Sziluett2 2010 okt. 23. - 15:57:00
Itt hagyni családot, életet. Nem semmi.
A parasztoktól elvették a földjeiket, keményen dolgoztak, másokat üldöztek vallásukért mégis éltek tovább ITTHON. Aztán külföldön is csak dolgozni kell és még idegen is az ember. Gazdag nagybácsi csak kevesekbõl lett.