Mutassatok egy hőst

Bakancslistához adom
Show Me a Hero
amerikai drámasorozat, 2015

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

A David Simon producer és Paul Haggis rendező nevével fémjelzett minisorozat Nick Wasicko történetét dolgozza fel. A legfiatalabb nagyvárosi polgármesterként kerül a New York állambeli Yonkers élére. Hatalmas vihart kavar, amikor bérlakásokat építtet az afro-amerikaiaknak a fehér középosztálybeliek lakta negyedben. Döntése megosztja a lakosságot, a faji és politikai csatározások megbénítják az önkormányzatot, tönkreteszik politikai pályafutását.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Nick Wasicsko
Mary Dorman
Vinni Restiano
Michael H. Sussman
Henry J. Spallone
Peter Smith

Díjak és jelölések

  • Golden Globe-díj

    2016
    Legjobb televíziós minisorozat - legjobb színész: Oscar Isaac

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
tesz-vesz 2022 jún. 03. - 10:50:00 3/10
Nagyon szép a vége, de ez a történet nem ér ennyit. Naivan azt gondoltam, a munkája miatti stressz és fenyegetések miatt lesz az, ami. nem akarok rontócozni, bár valós a történet, úgyhogy nem feltétlen van mit. Rossz döntéseket hozott, hatalomittas lett, labilis volt, elárulta a véleményét, saját magát, és a barátait, és? érdekel ez bárkit? szánalmas ember és komolyan hősként akarják beállítani a filmkészítők meg a demokraták? Tényleg nem értem, miért dicsérik ezt a minisorozatot egyesek, ráadásul díjat kapott a demokratáktól is, mert segítette a bérlakásprogramot, miközben eleinte ellenezte azt, csak az események sodrása miatti kényszerpálya hatása, hogy a bérlakások mellé állt.

de ha nem lopott, akkor az legalább egy jó pont. kiakad amiatt, mert vizsgálódnak ellene? hát ő kezdte a politikai játszadozást.

korábban azt mondtam, nyugodtan át lehet lépegetni a migránsos, kisebbséges semmitmondó részeket, amik csak azt mutatják hogy a kisebbségek között is vannak normálisak. én ezt tudom didaktikus és megdöbbentően elnyújtott, sokkolóan unalmas részek nélkül is. de az utolsó pár részen már szinte folyamatosan, félpercenként kellett nyomogatnom az átugrásokat. a politikai szál teljesen nézhető amúgy.

van pár jó hangulat a minisorozatban, jó Bruce zenéje is, Winonát és Jim Belushit elképesztően jó nézni, főleg utóbbit, Jim teljesen átlényegült a szerepébe. Eredeti hanggal érdemes hallgatni. Kiváló színész lett, bárcsak több játékideje lett volna. Miért nem szerepel itt a stáblistában?
3/10
tesz-vesz 2022 máj. 30. - 11:31:02 3/10
ja és nem értem, hogy miért ilyen nehéz a párbeszéd az emberekkel, mintha direkt lebutítanák az őrjöngő városházi jeleneteket, mikor felszólal valamelyik civil, AKKOR MIÉRT NEM REAGÁLNAK RÁ a városháziak!? első körben, mindenki fogja be a pof.-ját, különben nem tudnak megbeszélni semmit sem, de se a csendet, se a megbeszélést nem akarják a történet szerint a politikusok a néppel. elképetző szappanoperás intrika ez a rész. normális emberek nem ilyenek. hisztiző gyerekek csupán az városlakók?
3/10
tesz-vesz 2022 máj. 30. - 11:26:16 3/10 Előzmény Gabriella Sánta Patasi
ezért kell kattingatni, valljuk be, nem túl releváns a kisebbségek (?) magánélete, csak kellett, hogy szociálisan érzékeny szál is legyen benne, ami túlságosan is érdektelen sajnos. ahelyett jobb lett volna kifejteni, hogyan szólhat bele a bíró egy városfejlesztési tervbe. mi köze hozzá?

akkor azt mondod nem lesz semmi csavar a történetben? én még csak az első két részt láttam, de ez alapján már eléggé szánalmas a főszereplő. és ha ilyen marad a történet is, akkor én se értem miért kell megfilmesíteni.
bizonyára nincs túl sok beépíthető hely a városban, azért nem találnak megfelelő helyett a gettónak. node elképesztő hogy mennyi időt feccelnek bele már a bérlakások elhelyezésére, ilyen nehéz lenne?
Gabriella Sánta Patasi 2021 febr. 23. - 19:30:40
A sorozat valós eseményeken alapul. A történet nem túl sok, felesleges volt 6 órára elnyújtani, szenvedés volt nézni.
offtopic
adamnagysweetmovie 2015 aug. 15. - 17:45:02
Na, magnósok, mutassatok egy Mutassatok egy hõst!