Myrsky, a juhászkutya

Bakancslistához adom
Myrsky
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott finn családi film, 100 perc, 2008

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Szívet melengető családi mozi egy kislányról és egy nagy kutyusról. Ez a különös kutyatörténet egy nagyon fontos, történelmi dátumhoz kötődik, méghozzá a Berlini Fal leomlásának idejéhez és egy kiskutya születéséhez, vagyis az évszám 1989. november 9. Történt egyszer, hogy egy finn apuka a messzi északról Németországban meglátogatta az akkori kelet-berlini piacot, s egy különös kiskutyust talált egy naposcsibe-doboz kellős közepén. A papa zenész lévén nem volt igazán tisztában azzal, mivel jár, ha magához veszi a kutyust, de nem volt szíve otthagyni, s úgy gondolta, hazaviszi gyermekeinek. Titokban, egy nagytáskában utazott a kutyus, aki új otthonra lelt a finnországi Hämeenlinnában. Muru, a hétéves kislány és nővére, a 13 éves Minttu csodálkozó szemekkel fogadta a váratlan jövevényt. Még sohasem volt kutyusuk, így nem sokat tudtak arról, hogyan kell gondozni. Édesanyjuk először morgolódott, de aztán megadta magát. Myrsky (Mürszkü) ugyanis minden másodpercben produkálta magát, s valami "rosszat" csinált. Myrsky érkezése óta senkinek nincs maradása se a családban, se az iskolában, se a boltban, se a szomszédoknál. Myrsky mindig kitalál valamit, s ezen a téren Muruban igazi játszótársra talált. S a végén arra is fény derül, honnan származik ez a csodálatos kaukázusi juhászkutya: szülei, a két óriás kaukázusi a Berlini Fal strázsái voltak... Ez az igazi családi mozi mindenkit megérint, aki szereti az állatokat. Rendkívül mulatságos, feledhetetlen történet a kutyákkal való "önfeledt", szeretetteljes együttlétezésről.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
ledi 2013 máj. 06. - 18:21:50 7/10
Nos ez a film is a "többet is ki lehetett volna hozni belõle" és az "egyszer nézhetõ" kategóriába tartozik. Elég vontatottan indul és ez sajnos késõbb is elõfordul. Jól érezhetõ, hogy ez nem egy hollywoodi szuperprodukció és egyáltalán nem hasonlít a Beethoven filmekre. Bár lehet, hogy nem is ez volt a cél.

Egy tanulsága azért ennek a filmnek is van. Mégpedig, hogy egy 7 éves kislánynak, vagy kisfiúnak nem való egy harci kutya. Egy ilyen kisgyerek csak játszani tud az állattal, de nem tud neki parancsolni, pedig egy ilyen kutyával csak szigorúan szabad bánni különben tragédia is lehet a vége!
fredi60 2010 máj. 01. - 17:10:11
Szerintem inkább ifjúsági (vagy gyerek) film kategória.
Egyszer láttam. Elég is volt. :)
bias 2010 máj. 01. - 12:03:05
kinek mi a véleménye? nekem vegyesek az érzéseim.
családi mozinak kicsit akciós, viszont tele van aranyos poénnal.
nem is tudom... igazi skandináv bolondozás.