Natural City

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott dél-koreai sci-fi, 114 perc, 2003

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

2080. Az utolsó nagy világháború után már csak néhány hatalmas nagyváros maradt. Az emberek mindennapi életét androidok teszik könnyebbé. Az érzelmekre is képes robotok mindenhol ott vannak, a rendőrségtől az éjszakai bárokig. Bár fizikai erejük jelentősen meghaladja az emberekét, mivel csak három évet képesek "élni", úgy tűnik, hogy csak szolgák lehetnek a társadalomban. Néhányan azonban ebbe nem nyugszanak bele, hanem inkább fellázadnak. Az ilyen renegát robotok levadászásával foglalkozó zsaruk, Noma és R azonnal akcióba is lépnek. R-nek azonban van egy titka: szerelmes egy gyönyörű kiborg táncosnőbe, akinek hamarosan lejár az élettartalma. R pedig mindenre képes, hogy megmentse szerelmét. Ezzel viszont nemcsak magát, hanem társait is veszélybe sodorja. A koreai Szárnyas fejvadászként is emlegetett film fantasztikus látványvilágával és jól kidolgozott karaktereivel remek példa arra, hogy a sci-fi műfajban is lehet még maradandót alkotni napjainkban.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Ra 2016 júl. 08. - 00:54:10 10/10
Ez egy csodálatos film ... azok számára, akiknek (még) mindkét agyféltekéjük mûködik.
2/10
Owl 2013 febr. 07. - 23:20:50 2/10
Szerintem ez a film a Szárnyas fejvadász továbbgondolása szeretne lenni, lásd beleszeretés egy kiborgba akinek lejár a szavatossága, a város megvalósítása, a renegát kiborgok támadása. Az más kérdés, hogy ez nem jött össze, legalábbis az én európai szememnek. Egy ázsiai nézõnek ettõl még tetszhet ez a film. A harci jelenetek valóban bénák, elõbújik a keleti akciófilmekre jellemzõ röpködés, pörgés, kitérés a golyók ezrei elõl. Chuck Norris nem pörgött annyit az összes filmjében, mint ebben bármelyik harci kiborg.
A filmben szereplõ "kurváról" nekem nem derült ki, hogy mitõl lenne az, csak az egyik rendõr állította, de én úgy emlékszem, hogy csak jósolt a pálcikáiból és a nyomornegyedben élt. A rendõr mégis így beszél róla, és emberszámba se veszi, csak egy új burkolatnak a hamarosan lejáró szavatosságú kiborg barátnõje csipjéhez.
Összességében elég s*ar film, inkább nézzétek meg még egyszer a Blade Runner Final Cut-ot, az jobb lesz, még ha már tízszer is láttátok ezelõtt. Ha meg nem láttátok, akkor mégjobb.
1/10
Rahar 2012 okt. 24. - 21:12:54 1/10
Nekem nagyon nem tetszik. A harci jelenetek irreálisak. Szervekbõl, szövetekbõl álló lényeket nem lehet megölni, csak ha fejbe lövöd. Már elnézést, de ha valakinek ellövik az egyik kezét, ergo leválik a testétõl, az már azt a kezét biztos, hogy nem fogja tudni használni. Tehát akár még így is lehetne gyengíteni a droidokat, ez csak egy ötlet a részemrõl. A karakterek egysíkúak. A képi megvalósítás a képregények hangulatát és igényességét idézi. Az alaptörténet még jó is lehetne, de a cselekményvezetésben komoly hibákat fedeztem fel.
***SPOILER***
Azt még megérteném, hogy valaki szerelmes egy emberi testbe és szeretné, hogy az megmaradjon. De hogy lenne valaki szerelmes egy személyiségbe? Legyen, még ez is elmegy. De egy elõre programozott android személyiségbe, ami eleve igencsak egysíkú és korlátolt, ergo egy pontnulla valamibe? Számomra ez gigantikus szarvashibája a filmnek. A többi egyéb probléma már eltörpül ez mellett.
***SPOILER VÉGE***
5/10
MoziRozi 2010 nov. 01. - 20:54:51 5/10
Szerintem furcsa, nyomasztó film. Tartalmas, de valahogy idegen marad. Lehet, hogy ez a kulturális különbségbõl adódik (pl. nehéz a mozdulatlan arcokból olvasnom) és a történetet is csak úgy raktam össze, hogy elolvastam jópár kommentet innen-onnan.
Így utólag már nem is bonyolult, sõt ... és kicsit elrugaszkodott/"kifordult" is számomra, ha jól értettem, hiszen egy robotba szerelmes, aki köteles azt tenni, amit mondanak neki... hol itt a partnerkapcsolat, az igaz szerelem? :(
A többi az OK, látvány igényes (bár szívesebben látnék már egy nem sötét-esõs-roncsváros jövõképes sci-fit:)

*********kérdésem egy spoiler ************
Miért lett volna megoldás a srácnak, hogy szerelmének a chipjét (adatait, személyiségét) átviszi egy utcalány agyába, testébe? az már egy másik test lett volna...

ez meglehetõsen romlott szándék, és az utcalány életének semmibe vétele, aki az egyetlen valamire való emberi lény volt a filmben (virágot ültet stb)
aztán kiderül, hogy a rendõrt is csak kihasználta a zseni robot, mert neki volt igazából szüksége az utcalány agyára, testére a továbbélésre (igazi lélek-szellemvándorlás).
*******************vége************

ha zavaros a kommentem, az jól tükrözi a film utáni hangulatomat. olyan fura, idegen érzés. :(
9/10
hakuso07 2009 ápr. 18. - 23:25:01 9/10
Nem értek egyet a film az ázsiai filmmûvészet egy kiemelkedõ csúcsa. Kevés ember tudja szeretni, mert egy nehéz film ugyanis akció,dráma,sci fi és rengeteg romantika keveréke. Minden perce izgalmas és a végén rájössz, hogy akit gondoltál, hogy õ az nem is. Mindenkinek ajánlom. Nálam ez 9 pontot ér.
3/10
andr_s 2009 jan. 23. - 23:29:29 3/10
hát ez valami kurva szar film! 3/10
végig se tudtam nézni...