Ne mondd el!

Bakancslistához adom
Don't Tell
15 éven aluliak számára nem ajánlott 110 perc, 2017

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Lyndalt egy neves iskolában még 12 éves korában szexuálisan zaklatták, és emlékei azóta is gyötrik, így kétségbeesetten hallatni akarja a hangját és azt akarja, hogy higgyenek neki. Családjától régóta eltávolodott, és az utolsó reménye az igazságszolgáltatás, így visszatér abba a vidéki városba, amely élete első 11 évét pokollá tette. Lyndal megbíz egy helyi ügyvédet, Stephen Roche-t, aki felismeri, hogy a lány válsághelyzetbe jutott, és nekiáll felépíteni az ügyet, amelyben végül sokakat felelősségre vonnak. Törekvő fiatal munkatársa, Jodie és a rejtélyes ügyvéd, Bob Myers segítségével Roche és Lyndal végül elindulnak közös útjukon az igazság felé. Valós eseményeken alapuló film, amelyek változást hoztak az ausztrál gyermekvédelmi törvényekbe.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Zsuzsi68 2023 jún. 05. - 20:35:11 8/10
Jó film, végig leköti a figyelmet annak ellenére, hogy lehet tudni a végkifejletet.
6/10
sexykex 2022 okt. 05. - 10:53:22 6/10
A rókát a tyúkól közelében, a pedofilt a játszótéren és az iskolában keressük. Egyre többször megesik, hogy ferde hajlamú hímeket hőssé nyilvánítanak, mert egyetlen gyereket se csábítottak el, rontottak meg életükben. Ez a film, inkább a szülők, az egyház és az iskolák felelősségét feszegeti. Attól, hogy a gyerek nem mondja el, látszik rajta, ha bántják. Egy valódi anyuka mindig rájön, és mindig lefüleli a tettest, ha igazán akarja.
5/10
Spirit7 2022 szept. 20. - 07:47:46 5/10
Megdöbbentő, hogy a mai napig előfordulhat ilyen egy iskolában, pláne ha a pénzért szemet hánynak felette. Szerintem egy jól felépített filmről van szó, ahol hitelesen visszaadták mind azt a szenvedést amit át kellett élnie a főszereplőnek.