Németország '09

Bakancslistához adom
Deutschland 09 - 13 kurze Filme zur Lage der Nation
18 éven aluliak számára nem ajánlott német filmdráma, 147 perc, 2009

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Az egyik legizgalmasabb német rendező, az "X-Kreatívok" alapító tagja, Tom Tykwer nagyszabású projektje megvalósult, s a Berlinalen bemutatták. A Berlini Fal 20. évfordulója évében felkért 13 német kortárs rendezőt, készítsék el rövidfilmjüket "Németország '09" címen. A főcím filmtörténeti emlékeket idéz, Rossellini "Németország 0 év" című korai filmjére, majd Godard "Németország kilenc /új/ nulla című filmjére utal. A 13 rövidfilmből született egy személyes, individuális, filmes vallomás a mai Németországról, hogyan látják ők saját hazájukat, mennyire élhető, min változtatnának. 60 évvel a második világháború után, 40 évvel az 1968-as diáklázadások után, 30 évvel az 1977-es "Német Ősz" után, 20 évvel az 1989-es Berlini Fal leomlása után, egészen a 2010-es gazdasági világválságig, a 21. század globalizációs rögös útján hogyan vélekednek külön-külön és együtt egy filmben ezek az individualista német rendezők. Mindenegyes rendező a saját szemszögéből egy személyes igazságkereső, egyedi, sajátos rövidfilmet hozott létre, teljes szabadságot kapva a megvalósítás terén. Így megszületett egy rendkívül értékes, színes fikciós dokumentumfilm a mai Németországról, melyben a költői rövidfilmtől kezdve az archív és a jelen dokumentumfilmjein egészen a filmesszé műfajáig és experimentális rövidfilmig minden megtalálható, nem akármilyen szemüvegen át.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Murder3 2011 nov. 15. - 19:51:26
Igen és ezért szoktak háborúzni hogy elvegyék egymás területeit.
Sajnos a vesztes fél az akitõl elveszik.
Ez van, nem az számít mióta a mién, ha nem tudjuk megtartani az már nem a miénk.
Így mûködik a világ,régen is most is és a jövõbe is így fog.

Meg mivel trianoni béke már rég nincs érvénybe így nyugtázahtjuk h az a terület nem a miénk.

Meg eleve így legalább nem érték el magyarországot a nemzeti forradalmak, ha trianon nem következik be és teszem azt nyertes oldalon vagyunk akkor mára ugyan így nem lenne már meg mivel a nemzeti törekvések szétzilálták volna.
Szovjet unió,Jugoszlávia...stb
Ford Mustang 2011 nov. 12. - 21:18:43 Előzmény Murder3
De azok a területek õsidõk óta magyar területek voltak, te! Mi az hogy semmi közünk hozzá? Lenne tengerpartunk, Erdélyben rengeteg ásványi- és egyéb kincsek! Gondolkozz már!
leho 2011 nov. 12. - 16:23:45 Előzmény Murder3
Buta vagy.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 12. - 11:04:09
Egy csomó jó példa létezik nemzetiségi autonómiára Európában (pl. az itáliai németeké), arra kellene törekedni.
Murder3 2011 nov. 12. - 11:03:34
már rég nem a trianoni béke van hatályba azon kívül, hogy régen miénk volt és maradtak ott magyarok semmi közünk ezekhez a területekhez, ne beszéljünk már baromságokat.

Ennyi erõvel a Németek is követelhetnék Elszász Lotharingiát vagy a régi Teuton lovagrend által birtokolt vagy volt porosz területeket mert régen az övék volt.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 12. - 11:02:35
Ha Horthy annak idején nem egyezik meg az Antanttal, hanem sikerült volna egy egységes nemzeti összefogás, mint a törököknek...
Ha az etnikai arányok nem változtak volna gyökeresen...
Ez csak újabb feszültségeket generál, szerintem normális viszonyt kell fenntartani a szomszédos államokkal és kiállni a határon túliak jogaiért, de a területi követelésekkel csak elmérgesedik a viszony és egyébként sem lenne már jó megoldás.
A térségünk politikusainak felelõtlensége, hogy ezt nem hajlandók belátni. Ehelyett hangulatkeltésre használják a magyar kérdést, mind belföldön, mind a szomszédok kormányai. Ez végtelen elszomorító és primitív-demagóg politika.
Wekerle 2011 nov. 12. - 10:22:04
A német újraegyesítés magyar megfelelõje az lenne, ha a Felvidék, Erdély, és a Délvidék újra egyesülhetne a mai csonka Magyarországgal a Trianon elõtti utolsó népszámlálás figyelembevételével. Az ezzel járó áldozatokat legalább lenne értelme vállalni.
Bárhogy is szeretnék a területrablók ha így maradna minden ahogy van, képtelenség, hogy az I. és II.VH-ban tanúsított tényleges, vagy mondva csinált érdemeikre tekintettel az idõk végezetéig birtokolhassák azokat a magyar földeket, amivel a gyõztes szövetségesek (USA, Anglia, Franciaország, Olaszország, Szovjetunió) az I. és II.VH gyõztesei kifizették õket szolgálataikért Magyarország kontójára. Ha a volt szövetségesek a mai napig pozitívan értékelik szomszédaink szolgálatait, akkor szíveskedjenek saját, bõségesen rendelkezésre álló területeikbõl fizessék ki õket.
adamnagysweetmovie 2011 nov. 12. - 09:40:24 Előzmény Gábor 32
Azért jó lett volna úgy nem fölzárkózni Magyarországnak...
A 13 rendezõ közül mindössze 4-et ismerek, pedig nagyjából nyomon követem a filmvilágot.
6/10
offtopic
Gábor 32 2010 nov. 13. - 09:07:02 6/10
Hááát...
Az NSZK nem igazán profitált az újraegyesítésbõl!
Sõt...
Kis híja volt,hogy nem rántotta magával a mélybe kelet
a nyugatot!
Minden erõfeszítésük ellenére az NSZK-soknak nem sikerült felzárkóztatniuk a volt NDK-s régiót!
És nem gondolom,hogy ez a helyzet egyhamar változni fog!