Nemzeti Vágta 2011

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Nyeregbe Magyarország! A magyar városok és falvak ünnepe a Hősök teréről. Lovas hagyományaink felelevenítése élő közvetítésekkel a futamokról és a jótékonysági versenyről, ahol újra sztárok szállnak nyeregbe.

A tartalomból:
- A Nemzeti Vágta döntője;
- Fogatvágta Ben Hur-módra, kocsitolóverseny sztárokkal, jótékonysági sztárfutam;
- A Vágta helyszíni elő- és középdöntőiből összefoglalók, valamint a Vágtához kapcsolódó programok bemutatása.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
napraforgó 2012 szept. 17. - 06:41:27
Elõre bocsátom, hogy szeretem a lovakat.
De a pénzpocsékolást nem. Mi pénzt elkölthetnek arra, hogy megépítsék ezt az ideiglenes arénát, fölszórják vastagon homokkal, istállókat építsenek a Mûjégpálya helyén, stb., mindezt egy pár órás cirkusz miatt! Aztán egy másik vagyonba kerül az egész elbontása, a helyreállítás, takarítás.
Közben meg emberek ezrei, köztük gyermekek éheznek, utcán élnek, stb. Azokra bezzeg nem telik, csak ilyen "Nemzeti" vágtákra. Mert erre múlhatatlanul nagy szükség van, ugye?

Már a rómaiak is azt mondták: Panem et circensen - Kenyeret és curkuszt a népnek.
Nekünk nem adnak kenyeret, csak a cirkuszra költenek (gondolom a mi adónkból).
Ezüstliliom 2012 szept. 16. - 22:54:02
Biztos nem véletlen, hogy az idei Nemzeti vágtához nem lehet topikot nyitni. Így aztán ide írom, ami a bögyömet nyomja. Azt hittem, a guta megüt a kommentátor dilettantizmusa miatt. Azt hiszem, Knézy volt, amin nagyon csodálkozom, de ha õ, akkor õ... Miért nem lehet olyan közvetítõt odaültetni, aki legalább egy picikét ért a lovakhoz??? Ami végképp kib...ta a biztosítékot, az a következõ volt.
A gyerekek futamához vezették fel a lovakat, és kettõ annyira be volt sózva, hogy csak úgy bírt vele a felvezetõ, ha néha tett velük egy-egy kört. Mire a kommentátor:
- Ezek a lovak nem igazán akarnak rajthoz állni, inkább körbe-körbe mennének.
Bakker! És szegény nézõk még el is hiszik neki.:/ Na és láss csodát! Az egyik körbesétálós ló meg is nyerte a futamot. Nahát!
A felvezetõt meg egy másik futamnál segédhajtónak nevezte, pedig egy fia fogat sem volt a pályán.

Amúgy maga a vágta tetszett. Ha lehet hinni a közvetítésnek, idén nem történtek súlyos balesetek, ami nagy megkönnyebbülés számomra. És ez talán nem véletlen, hisz a hevesebb vérmérsékletû telivérek idén nem indulhattak.
CsizmásPandúr 2011 okt. 01. - 11:50:55
Ez egy erõltetett, mû, giccsparádé. Pont akkora 0, mint Geszti!
Az a gyökér/flegma Hajas Laci is elmehetne már a búsba a képernyõrõl.
vénasszonyoknyara 2011 szept. 20. - 15:34:58
A helyszín alkalmassága nem függ a szervezõtõl. Gondolom Geszti idején sem volt biztonságosabb.
Mi köze ennek a Fideszhez?
Bigpapa 2011 szept. 20. - 15:20:14
Szemet, gusztustalan ez a nemzeti vagta. Szegeny loval mi lett? El kellett altatni?
En eddig sem ertettem, miert ott rendezik es nem a kincsem parkban, ahol a teljes infrastruktura a rendelkezesukre all. Ellato szemelyzet, nyugalom a lovaknak, nagy terulet es meg a varost sem kell lezarni napokra. Ott nem tortent volna ilyen baleset. Bezzeg, ha most az mszp lenne kormanyon, a fidesz lemondasra szolitana fol mindenkit. De most, hogy a Lazar tesoke lett a rendezveny, nagy a kuss, igy van jol, ahogy van. Mert a cba penzelte a fidesz kampanyt. Ilyen egy mocsadek orszagot.
Ezüstliliom 2011 szept. 19. - 22:13:16
Én meg nem ezt vitattam. Olvasd végig, amit írtam!
Ezüstliliom 2011 szept. 19. - 22:12:34
Nekem nagyon megható volt, ahogy a nyertes, Molnár Gyöngyi örült a gyõzelmének.:)
miénkittatér 2011 szept. 19. - 21:41:10
Csak egy példa volt, nem az a lényeg. Az itt versenyzõ lovak java gondolom még életükben nem láttak magyar földön kívül mást, így nem hinném, hogy tényleg pont most létszükség volt a patájuk alá angol földre.
Ezüstliliom 2011 szept. 19. - 21:29:51 Előzmény miénkittatér
A Kincsem Park talaját ne vedd etalonnak! Köztudottan nagyon rossz talaj. (Azoknak köszönhetõ, akiknek anno eladták az ügetõt, hogy ott plázát építsenek.:///) Dózi is csak azért futott rajta, hogy a tulajdonosa a magyar nézõknek kedvezzen.
Amúgy az Angliából hozatott földet én is túlzásnak tartom.
Ezüstliliom 2011 szept. 19. - 21:25:25 Előzmény miénkittatér
Errõl írtam én is lentebb. Ahogy olvasom a cikket, felháborít Szotyori Nagy Kristóf, a Nemzeti Vágta versenyigazgatójának a véleménye az ügyrõl ("Aki ide eljön, nem babazsúrba jön, ide felkészült lovak és lovasok kellenek..."). Tipikusan magyar hozzáállás elhárítani a felelõsséget, holott látszik az elõzõ (9.) futam felvételén is (1:16-nál), hogy rosszul záródik az a kapu, és kiáll a farostlemez, vagy mi.

Ez a babazsúr kifejezés meg kifejezetten az egyik olyan lótenyésztõnk szavajárása, aki tenyésztõi körökben nem a tisztességérõl híres. Csak nem egy társaságba járnak???:/

http://www.youtube.com/watch?v=a0-RuGS5wMk
Bakufu 2011 szept. 19. - 20:15:48
A prolik és az agymosottak biztosan élvezték az egész "nemzeti" mûshow-t.
miénkittatér 2011 szept. 19. - 20:02:25
Ja, a mi földünk nem jó, de bezzeg a pályát nem tudták úgy megcsinálni, hogy ne legyen az egyik ló számára végzetes baleset:
http://sportgeza.hu/sport/2011/09/19/kilogott_a_bele_de_meg_futott_tovabb/
Mélie 2011 szept. 19. - 01:22:23
Ott a pont...!
Dózinak is jó Alag...sõt!
Teljesen jogos. És vajh mivel indokolták??! (én is most hallom elõször)
Mélie 2011 szept. 19. - 01:19:34 Előzmény vénasszonyoknyara
Hát még ha barackos fütyülõvel...! :D
offtopic
ernesztin 2011 szept. 18. - 23:09:49
Inkább ezt néztem meg, Johnny Walker reklám, Keep on walking címmel: http://maria.blog.hu/2011/09/09/filmorultek_figyelem

A témáról meg: http://maria.blog.hu/2011/09/18/nevezzuk_at_a_nemzeti_vagtat
"Nevezzük át a Nemzeti Vágtát! Legyen Nemzeti Ámokfutás, vagy Nemzeti Átvágta, és ne négy napig tartson, hanem egész évben!"
miénkittatér 2011 szept. 18. - 22:28:39 Előzmény greghouse
Nem néztem, de ez hogy Angliából hozzák a földet ezen kiakadtam.Mégis ezek a lovak mégis milyen talajon futnak idehaza? Basszus nem hiszem, hogy a Lovin is angol talaj lenne, pedig ott azért futott már pár komolyabb paci:)
greghouse 2011 szept. 18. - 20:08:37
Nem ÁLLÍTOM, hogy van bunda, hanem hogy megtervezettek bizonyos eredmények, és ezt a celebek csatáira értettem. Való igaz, hogy majdnem minden sportban van, ez pedig bevallottan is egy show mûsor, nem pedig sportesemény. Végül is, tényleg nem is az a lényeg, hogy ki nyer. Belenéztem, és nagyon látványos. Bár azért a fél fõvárost lezárni érte, meg Angliából hozni a földet a pályához...akármilyen fontos is a talaj, ha ez egy show, akkor...miért is?
Biztos, hogy látványosabb, mint a foci. Azért én a Lokinak drukkoltam.
És fenntartom, hogy talán nem véletlenül az adófizetõk pénzeibõl (utcalezárás, biztosítás, stb.) kellene a Geszti produkciós iroda profitját szaporítani.
Ezüstliliom 2011 szept. 18. - 19:18:40
Az esések megtervezettsége azért nevetséges feltételezés.:) Bunda meg a sima galoppversenyeken is van. Viszont csak a sztárfutam nyereményét adják alapítvánnak. Az igazi döntõben a nyeremény a párost indító településé, ha jól tudom.

Az viszont szomorú, hogy az egyik elõfutamban Szigetvár színeiben indult lovat el kellett altatni egy rosszul záródó kapu miatt, ami felhasította a bal oldalát.:((((

És ha választani kell a foci és eközt, vagy a foci és bármi más között, semmiképp sem a focit választanám.
vénasszonyoknyara 2011 szept. 18. - 18:37:23
Majd jól meg fogsz lepõdni, ha geszti hatalmas pödrött bajuszt kezd el hordani és cifraszûrt.
Vagy Landeszmann rabbi kedves szavaival: bõ gatyát, fütyülõs barackkal.
Spikeee. 2011 szept. 18. - 18:18:59
.
Összes hozzászólás