New York, I Love You

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia-amerikai romantikus film, 103 perc, 2008

Értékelés:

128 szavazatból
Szerinted?

New York a film születése óta az álmok és a lehetőségek városa. Lüktető kulturális sokszínűségével, az eget ostromló, szikrázó felhőkarcolóival több mint száz éve szolgál kulisszául sikeres filmek ezreihez. Most a szerelmesek friss szemszögéből ismerhetjük meg a várost, melynek örökös zajába megannyi titok, sok humor és egy csepp erotika vegyül.
Ez az a város, ahol minden megtörténhet, ahol az egyszerű, hétköznapi történetek is életre szóló kalanddá válnak. Mitől válik ott és akkor különlegessé, hogy egy fiatal nő az esküvője előestéjén felkínálkozik egy indiai üzletembernek, hogy egy író a legjobb csajozós szövegével próbál felszedni egy nőt az utcasarkon, hogy egy fiatal srác tolószékes lánnyal megy a szalagavató bálra, s végül élete legmámorítóbb élményét éli át?
Nyolcmillió ember, nyolcmillió történet hullámzik a pezsgő városban. Ez a néhány kiragadott jelenet hivatott megmutatni, miért olyan ellenállhatatlan a Nagy Alma. Elismert rendezők benyomásait fűzi össze a városról és a szerelemről egyetlen történetfüzérbe ez a magával ragadó film.
Bemutató dátuma: 2011. február 17. Forgalmazó: Mokép

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 10. - 11:07:24 1/10
A Big Apple ez lett a Taxisofőr óta
?
Aki erre vágyna, akinek ez a "romantika", az màr sikeresen érzékenyítve van a Micsoda nő hazug romantikàja àltal. Szànalmas és kàros. Minden leàny álma a Nagy Alma...👎👎
k11zoltan 2022 ápr. 16. - 23:48:05
Kicsit spiccesen talán minden film tetszik???
Ez összességében teszett.
Valamennyire hiányzik New York, végül is New York.
Örülök, hogy a film a végén megemlékezik Anthony Minghella-ról.
6/10
pihes 2022 ápr. 13. - 16:36:59 6/10
Egy nagyvárosi élettér, sokrétű emberek közössége. Szerintem jól hozta az átlagot.
2222 - ez így kerek!

6/10
8/10
Ildikó Nóra 2021 szept. 09. - 22:58:36 8/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, aranyos, kedves kisfilmek, némelyik mondjuk elég rövid, nem minden derül ki pontosan. Nekem a legjobban azok tetszettek, amelyekben Chris Cooper-Robin W., Ethan Hawke-Maggie Q., James Caan-Anton Yelchin szerepelt - kár, hogy utóbbi színészt már nem láthatjuk új filmekben és nem hallhatjuk Vass Gábor hangját. A szereposztás, filmzene tetszett.
8/10
Dalmát 2013 aug. 29. - 13:23:32 8/10
Szerintem sokaknak azért nem tetszik, mert túl sokat várnak tõle. Én rögtön a nyitójelenet után elfogadtam, hogy kerek történetek helyett csak rövid, hol vidám, hol szomorkás epizódokat kapunk New York életébõl (inkább vidámakat, a város sötétebb arcát Martin Scorsesétõl, Abel Ferrarától és másoktól láthattuk). Én úgy látom, hogy a rendezõk többsége nem is próbálkozott a rendelkezésére álló néhány percben halhatatlant alkotni. Nekem a legkevésbé pont a mûvészkedõ részek tetszettek (Allen Hughes és Shekhar Kapur rendesen leültették a filmet a közepén).
A színészek nagyszerûek voltak, egyedül Shia LaBeouf nyomorék alakítását nem éreztem hitelesnek. A film csúcspontja számomra a nyugdíjas pár, Eli Wallach és Cloris Leachman egyszerûen zseniális, minden megszólalásukkor potyogott a könny a szemembõl, de nem a sírástól, hanem a nevetéstõl.
Összességében, ha a közepét leszámítom, szerintem simán hozta a Párizs, szeretlek színvonalát. Remélem, elõbb-utóbb elkészül a film végén beharangozott Shanghai, szeretlek is.
raczkia 2012 jún. 13. - 18:58:20
Sajnos nem tetszett, még jó, hogy nem moziban néztem.Volt egy-két jó dolog, nem azt mondom ,hogy rossz volt, de kicsit olyan érzésem volt, hogy sok apró kis filmet nézek egymás után és ezek nem kapcsolódnak egymáshoz.Nekem hiányzott a karakterek kidolgozottsága, szerintem többet is kilehetett volna hozni belõle. 10/4
wrossi 2012 jan. 07. - 13:09:21
Ehhez a filmhez a mai napig sem készült szinkron?Hogy lehet ez?
9/10
sanderb 2011 nov. 13. - 09:16:27 9/10
Na végre bemutatták ezt is, már aggódtam, hogy elmarad, elkallódik, a forgalmazók nem látnak benne fantáziát, stb. De nem, örömmel néztem és nem okozott csalódást: méltó folytatása/válasza a párizsi szeretésnek. Tetszett, hogy nem überelni akartak az alkotók, de mégis sok újítást valósítottak meg. Míg Párizsban egy vegyes kép állt össze a városról a nézõben, amelynek van szép és árnyas oldala is jól elosztva, addig New Yorkban többet merítettek mélyebbrõl. Összességében nagyon jó. 10/9
Bellavita 2011 okt. 14. - 22:58:26
A film érdekes, aranyos. Vannak benne aranyos kis jelenetek, melybõl az ember a saját életére, fájdalmára, örömére ismer. Ámde az volt az érzésem, hogy kicsit túl sokat próbáltak belezsúfolni, kis jelenetek összefüggéstelen sorozata lett, de ettõl nem lett a film mélyebb. Mûvészfilmet akartak, de csak egy kuszaság lett. A jelenetek önmagukban érdekesek, életszerûek, de semmiképpen sem állja meg nálam a jó film kategóriát. 6/10.
8/10
stomachh 2011 júl. 13. - 22:01:15 8/10
Nagyon jó (némelyik igencsak kiváló) kisfilmek montázsa ez a mozi. Érdekes sztorik, igényes megvalósításban. Nõvel, mûvészmoziban az igazi. :)
Nekem 8/10.




***SPOILER***
Nekem legjobban az udvarlás az utcalánynak, a béna kiscsajos, meg az idõs házaspáros jelenet tetszett a legjobban.
6/10
beo71 2011 ápr. 03. - 10:36:51 6/10
Kellemes hangulat film,finoman szórakoztatja az embert,megmosolyogtatja és megérinti,éppen egy picikét,ami azért nem marad bennem.Jó kis joint volt.6/10.
9/10
n-side-me 2011 márc. 06. - 16:24:25 9/10
Ethan Hawke tempója a saját pár percében perfekt. nagyon szép a Minghella által írt történet. és az egymást kergetõ mókusok(az egyik kergeti a másikat, mert szereti, a másikat nem éri el, mert az fél) allegóriája is tetszett:)
9/10
balasko_gergo 2011 márc. 02. - 21:46:40 9/10
Nekem elsõ látásra az Igazából szerelemre hasonlít... Csak sokkal pörgõsebb, bonyolultabb.
Könnyed, lendületes film, magával ragadó, bár nem kell feltétlenül moziban megnézni. Szerintem otthon, besötétített lakásban, egy kényelmes kanapén elnyúlva, szigorúan nem egyedül nagyon élvezhetõ film.
Nem azt mondom, nem az év legnagyobb hatású alkotása, de erre is nagyon nagy szükség van... erre a boldog mindennapok, apró, elveszett pillanatok filmjére, ami nem ad semmi újat, csak beledörgöli az orrunkat azokba a hétköznapi, minden nap átélt dolgokba, amik boldoggá tesznek, és amiket hajlamosak vagyunk a nagy rohanás közepette elfeledni.
Kategóriájában 10/10
Összességében 8/10

Nagyon tetszett!
10/10
Zsülien 2011 febr. 23. - 10:20:16 10/10
Igen, a 2 utolsó hozzászólóval értek egyet maximálisan én is... Azóta letöltöttem, valamelyik nap megnézem újra, mert másodszorra biztos más dolgokra fogok odafigyelni, nagyon kiváncsi vagyok, hogy így hogy fog tetszeni.
Szerintem ehhez a filmhez egyértelmûen fel kell nõni, szinte biztos, hogy egy tizenévesnek nem fognak úgy lekoppanni ezek a kis történetek, mint 30 feletti embertársainknak. Én 30-as éveim elején járok, de már most rengeteg párhuzamot fedeztem fel az eddigi kapcsolataimmal és azokkal a "hibákkal" és apró sztorikkal, amik velem is megestek.
Aki óriási dologra számít ettõl a filmtõl, az csalódni fog, ez nem errõl szól. Viszont az érzelmek finom megmutatásában, a tökéletlenség felfedésében és humorban nagyon nagyot ad, én csak gratulálni tudok az alkotóknak. Kár, hogy ritkán látni ilyen kis kedves, intelligensen tálalt történeteket manapság a vásznon.
Zsófijja 2011 febr. 21. - 22:50:22
Érhetõ hogy sokaknak nem tetszett, ez nem egy tipikus mozis film amit bámul az ember és közben tömi magába a popcornt aztán hazamegy és alszik. Itt mögé kell látni a történeteknek, gondolkodni és sokat kell hozzátennie a nézõnek saját élményeibõl, érzéseibõl meg persze fogékonynak kell lenni az effajta pszichológiai, szociológiai elemzésekre. Már majdnem mûvészfilmnek mondanám, de azért elég egyértelmû helyzeteket villantott fel a film, ami könnyen befogadható(számomra). Ami nekem nem tetszett az a cím, meg egyáltalán a helyszín. Na meg a befejezés, de ez várható volt hogy nem lesz "finish". Engem A pillangó megrebbenti szárnyát c. filmre emlékeztetett. Kedvenceim a 2 kint cigizõs jelenet(a k*rvás és a megromlott házasság). Többször összekapcsolódhattak volna a szálak az igaz, de nagyon tetszett hogy nem a szokásos, klisés történetvezetés volt, így nem volt kiszámítható és nem volt idõm megunni egy-egy karaktert. Rég volt rám film ekkora hatással. Nagyon tetszett :)
sofi 72 2011 febr. 20. - 11:04:34
Parádés szereposztás, fincsi rövid kis történetek, és nem mellékesen jó arcok a moziban.:) Ez szerintem elég, hogy a hétvége jól induljon. Egy-két hozzászólást olvasva megértem a fanyalgókat, hiszen valóban nem sok közös volt a történetek között, fõleg, ha arra készülünk, hogy a végén kiderül az összes szereplõ mondjuk egy "NAGY BOLDOG CSALÁD" részese! Ez most nem így történt, de ennek ellenére mégis volt közös benne. Mégpedig a kapcsolat!! Mindegyik pár perces történet egy-egy férfi/nõ közötti kapcsolat pillanatait mutatta be, különbõzõ problémákkal, különbözõ fázisokban ami miatt igencsak változatosra sikeredett az egész, és ez nekem nagyon, de nagyon tetszett.:) Mindegyik más és más volt, és mégis ismerõs, mert nekünk nézõknek szinte mindegyikben volt már részünk, de itt mindegyik esetet egy-egy páron mutatták be. Nem tudom feltûnt-e valakinek, de a történetek rövidsége ellenére mindegyik professzionálisan átadta az érzéseket, az éppen bemutatott kapcsolatok hangulatát, és ez attól sikeredett ilyen jóra, hogy tökéletes volt a rendezés és a forgatókönyv is, a szereplõ színészek pedig profin alakítottak. Sok volt a közeli felvétel az arcokról! Jó volt látni, hogy minden rándulás, pillantás a helyén volt!! Tényleg nem tudnék egyrõl sem rosszat mondani. Mindegyikük egyenként maximálisan átadta, amit kellett. Pár perces jelenetekkel érzelmeket kiváltani a nézõkben igen nehéz, fõleg, ha arra gondolunk, hogy a legtöbb filmben majd 2 óra szükségeltetik ahhoz, hogy ez sikerüljön. (és sokszor, sok rendezõnek így sem jön össze). Tulajdonképpen elmondható, hogy 10-15 filmet (azt hiszem, kb. ennyi rövid történet volt..??) kaptunk tömény esszenciában, mert mindegyik jelenet felért szinte egy önálló filmmel.

Nekem szabályos felfrissülést okozott, mint egy jó idõben érkezõ májusi zápor. Persze nem a testünknek, hanem a lelkünknek. Nem mellesleg, jó volt a film végén kifelé menet látni az értelmes elgondolkozó tekinteteket, félmosollyal az arcokon!!!:))

Szóval, aki így február végén "májusi záporra" vágyik, a magam részérõl kimondottan ajánlom neki!!

Rajta, jó szórakozást!!
Pancsiii 2011 febr. 19. - 21:38:06
hát én most láttam moziban,,,NY-ot szeretem rég, voltam is ott,,,a beharangozó ígéretes volt,,,nagyon nem tetszett a film,,,rengeteget járok moziba,,, kb.8 éve nem jöttem ki filmrõl,,,de errõl igen kb 1 óra múltan...Bunuel jutott eszembe.... :(
6/10
gusztavka 2011 febr. 19. - 13:15:50 6/10
Közepes film. Otthon láttam, több részletben és így még szórakoztató, de moziban biztos nem bírnám végigülni.
sofi 72 2011 febr. 19. - 10:05:04
Ígéretesnek tûnik. Ma esti program? Ha találunk "pótmamát", akkor igen.
Kiváncsi vagyok rá. (mármint a filmre)
isabellita 2011 febr. 18. - 15:27:08
tegnap láttam moziban, de nekem ez a film egyáltalán nem tetszett és nem is értettem...
végig untam és nem értettem milyen kapcsolat van a kisfilmek között.
a tartalma rejtély maradt. :)
Összes hozzászólás