Omega koncert

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 98 perc, 2012

Értékelés:

32 szavazatból
Szerinted?

Az Omega együttes páratlan koncertsorozattal ajándékozta meg nagyszámú rajongóinak táborát 2012-ben. A szimfonikusokkal, vokalistákkal és további neves zenészekkel kiegészített csapat háromórás műsorából készült kétrészes válogatásunk első részét láthatják a mai estén.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Adam Adam 2015 máj. 06. - 05:35:11
Playback temahoz: igen, volt playback a koncerten. A legtobb szamban minden elo volt, de volt egy-ket kivetel, peldaul Babylon, Hallgatag sziv, Hajnali Ocean. Itt nagyon sok szakerto irkalt ebbe a topicba, akik szerint ez kizart, innen is gratulalok nekik. Os Omega rajongokent biztosithatok mindenkit arrol, hogy a Babylont Kobor soha a budos eletben nem enekelte el tisztessegesen eloben. Az 1987-es Jubileumi koncerten is egy terccel ala enekelt a magas reszeknek. Utana nem is tuztek musorra a dalt nagyon sokaig. A 2000-es evekben pedig, amikor ujra elovettek a dalt, egy hanggal lejjebb transzponalva jatszottak, hogy a Kobor el tudja enekelni. Aztan az Omega 50 koncertsorozaton ujra az eredeti hangfekvesben jatszottak, de ugy, hogy Kobor enekles helyett az 1987-es hangsavra playbackelt. Lehet eroskodni, hogy de nem, az kizart, csak az a baj, hogy ezek tenyek.
10/10
-greghouse- 2013 ápr. 07. - 14:08:51 10/10
Most megnéztem a teljes koncertet (már amit a tv leadott), és továbbra sem hiszem, hogy playback lett volna. Kóbornak többször is elcsuklott a hangja, néha halk volt mintha elfelejtette volna a szöveget, tehát a playback egészen biztosan sokkal jobb hangminõségben jött volna le. Az, hogy Kóbor hogy néz ki... hát 70 év körül én majd örülök, ha még élek.

...Viszont ami nem tetszett, így az egész után.
Értem én, hogy a zenekar unja a "sztenderdeket", a nagy, régi slágereket, és mást is szeretne. DE - és ezt Kóbor a helyszínen is mondta a mikrofonba - "ez a koncert nem jöhetett volna létre a rajongók, a közönség nélkül". Tehát azért tudomásul kell venni, hogy a közönségbõl, és a közönségért élnek, és akkor illene régi nagy slágereket is lejátszani, még ha õk maguk unják is.
...Igenis illett volna akár a Trombitás Frédit vagy a Régi Csibészeket is játszani (azt vártam, ez lesz a záró vagy a nyitó), vagy az Ezüst Esõt, de a Tízezer lépést mindenképpen. Ha a közönségért vannak, akkor illene azokat játszani, amiért megszerettük õket, én is, akármennyire unják. A Rolling Stones sem léphet úgy fel, hogy a Satisfaction ne hangozzon el. A lézertechnika, amit használtak, ma már retro. Sokkal hatásosabb effektek léteznek. Lehet, hogy szándékos volt, lehet, hogy nem. De leginkább a nagy slágerek hiányoztak. A szimfonikus zenekar jó volt, bár nem mindig használták ki a jelenlétükben rejlõ lehetõségeket, néhány számot sikerült jól áthangszerelni, másokat nem.
Bubus53 2013 ápr. 07. - 00:31:55
Azért ez a Kóbor se lett szebb! :) Elmehetne valami sámánnak.
10/10
-greghouse- 2012 dec. 23. - 23:30:51 10/10
Lehet, hogy naiv és elfogult vagyok. (Talán Oláhmiki majd kijavít, mert õ tényleg ért a zenéhez, én csak próbálkoztam, anno, basszusgitárral....jó kis csaj volt aki vendégként játszott..)
..Nem gondolom, hogy playback lett volna. Több okból sem.
Elõször, az Omega most presztizskérdést csinált ebbõl, hogy nagy durranás legyen, ezt többször is elmondták. Ahogy Mihály Tamás mondta, lehet, hogy a kerekesszék és az oxigénpalack ott lesz a színpad mellett, de nem lesz playback.
Másodszor, egy komplett szimfonikus zenekart elég nehéz rávenni arra, hogy playback-et játszon, fõleg, hogy több kameraállásból is pontosan látszott, hogy a kottát követik.
...Harmadszor, és talán ez a legmeggyõzõbb hogy nem pb. volt, hogy ha ez playback lett volna, sokkal jobb lett volna a hangminõség. Itt azért néha észre lehetett venni, hogy nem pontosan akkor lépett be mindenki mikor kellett volna, Kóbor Mecki néha kimondottan elronttotta (nem is a hangot, inkább a ritmust), de ezek apró, nüansznyi eltérések voltak. Bár minden Vojszos meg Megasztáros meg Zikszfaktoros is csak ennyi hibát csinálna, mint az ötven éves Omega.
Ha pb. lett volna, az stúdió alap, akkor tökéletesek a belépések, a ritmusok, stb. Itt voltak apró hibák, de egyáltalán nem zavaróak, sõt, talán még jó is volt hogy tényleg élõ volt az egész.
...Én sajnos csak a 2. részt láttam, és persze Gyöngyhajú lány zárt, nem tudom, mi volt az elsõben, hiányzott a Tízezer lépés.
...Ha valakinek van referenciája, linkje, stb., megköszönném, ha elküldené.
volt ma este pár mûsor, de nekem mégis ez volt a legjobb. Egy ilyen koncertfelvétel....aranyat ér, kösz, ha valaki segít.
4427 2012 dec. 23. - 22:59:19
Szépen szóltál (akárcsak az Omega!), öröm volt olvasni.
...és bizony, sok más nagynevû együttessel ellentétben, õk soha nem adtak búcsú koncertet. (Pláne, nem is egyet, mint egyesek.)
Jut még eszembe, anno, az NDK-ban, sokan az Omega miatt kezdtek el tanulni magyarul.
Argos 2012 dec. 23. - 22:33:03
Engedjetek meg néhány kiegészítést, választ, kérdést a koncerttel, illetve nyilatkozatokkal és hozzászólásokkal kapcsolatban. Elõször is az Omegának soha egyetlen HIVATALOS búcsú koncertje sem volt! Temetni már sokan próbálták, meg gúnyolni, de rájuk már nem emlékezünk, mert nem tettek annyit életük alatt az asztalra, mint az Omega egyetlen koncert alkalmával. Play back? Ki az az "okos", aki azt komolyan gondolja, hogy a szövegtévesztést, hagcsuklást, rekedtséget elõre felveszik? A másik a tátogással kapcsolatban, hogy kisiskolában fizika hangtanban szó volt a hang terjedésérõl, amihez még az elektronika késleltetése is hozzátesz rendesen, de ezt a szakemberek tudják, csak az óráról hiányzók nincsenek képben. Misi nyilatkozata úgy szólt pontosan, mert ugye klasszikusokat csak pontosan idézzünk, hogy "ha lenne búcsú koncertünk, akkor" és itt jött amit az egyik korábbi hozzászóló is leírt, egyébként a DTK mûsorban hangzott el ez az ominózus mondat és azt is hozzátette, hogy nem volt és nem is tervezik, hogy rövid idõn belül búcsúra szánnák el magukat. Benkõ erre mondta, nem az õ dolguk búcsúzni, hanem a közönség fogja eldönteni mikor legyen vége az Omegának. Nekem a koncert nagyon tetszett. Amióta az eszem tudom minden Omegán ott voltam, de ilyen jót, még ifjú koromban sem láttam, pedig volt egy pár irigylésre méltó. Jót tett a nagyzenekar hangzásban és csak a vak és süket nem látja, hallja, hogy az Omega sokkal több, mint rock, mert korunk klasszikusai õk fantasztikus zenéjükkel és ÉRTELMES sokat mondó szövegeikkel. Iskolai tananyagnak kellene lenniük. Nagyon kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Boldog Új évet kívánok mindenkinek!
10/10
ChelseaForce 2012 dec. 23. - 22:29:18 10/10
Nagyon nem tetszett az, hogy rendesen megnyirbálták a teljes esti programot, ebbõl a koncertfilmbõl rengeteg minden kimaradt, úgy, mint a Léna elõtt az Ezüst esõ vagy a legvégén a Gyöngyhajú lány után a Régi csibészek. :-(

Egyébként tetszett a koncert, a szimfonikusok remekül kiegészítették a néha-néha megfáradt öregeket, bár egy Fekete pillangót vagy a Nem tudom a nevemet szívesebben meghallgattam volna eredetiben, utóbbiban természetesen a Benkõ-féle szintetizátorszóló miatt! :-)

Soha nem lesz még egy ilyen nagyszerû zenekar ...
10/10
Kozutas 2012 dec. 23. - 21:43:08 10/10
Veszprémben még fellépnek.
10/10
tbc22 2012 dec. 23. - 20:43:05 10/10
Nagyon tetszik a koncert. Már bánom, hogy nem lehettem ott. Szerintem a szimfonikusok földobják a hangzást. Valamint nagyon fontos az öregek mellett, akiket nem nagyon emlegetnek, de nélkülük nem menne így az egész: Gömöry Zsolt (billentyûk), Szekeres Tamás (szólógitár).
bicajos1959 2012 dec. 23. - 10:44:41
A koncert képileg rendben van a hang viszont gyatra,nem a pb miatt!!!!
Otthonülõ 2012 dec. 23. - 00:15:30
Fantasztikus volt!
Sajnos nem tudtam jelen lenni, de most rögzítem DVD-re a tévéadást, aztán remélem majd meg tudom venni a DVD-t is.
Tudtommal blu-ray-en is kiadják 3D-ben, de azt sajnos nem tudnám mivel lejátszani és alaklmas tévékészülékem sincs hozzá.
10/10
-greghouse- 2012 dec. 22. - 23:03:07 10/10
Köszönöm..... a másik ilyen volt az LGT a Keleti pályaudvaron(ahol a nagy csápolásban eltûnt a pár napja ajándékba kapott Doxa karórám......ez is a változást jelzi, régen egy kopott Wrangler farmenek is örültünk, most meg a Doxámat sajnáltam, lányommal együtt aki velem volt), az elõtt az Illés koncert a Papp László sportcsarnokban (akkor még nem úgy hívták), és a Rolling Stones, akikért képes voltam (akkori barátnõmmel) Bécsbe utazni (kár volt, mert utána itt is játszottak..)
....Egyébként egészen biztos, hogy nincs playback. Egyrészt nem gondolom, hogy élõ adásban - mikor errõl kérdezték õket - a nézõk szemébe hazudnának, mert a bulvársajtó úgyis rájön. Másrészt amit Mihály Tomi mondott, hogy playback nincs, de oxigénmaszk és kerekesszék már oda van készítve....persze, vicc, de tudjuk, hogy nem most érettségiztek.
....A Justin izé srácot, aki ránézésre nekem olyan, hogy ha ráütnél egy tojást azonnal rántotta lenne belõle... én sem ismerem, illetve lányomtól tudom, hogy van ilyen, dehát a lányomra hallgatni...számára három fontos dolog van, a benzinszag, a bõrdzseki, és a Rolling Stones (vajon kitõl örökölhette ezeket...) és mellesleg a katolikus egyetemen négyesnél rosszabb jegye még nem volt.
...Ennyit azokról, akik vén rokkos majmoknak hívják az Omegát, az Illést, vagy az LGT-t.
era8 2012 dec. 22. - 22:48:44
Justin nem tudom, kicsoda, viszont már a hetvenes években Omega-koncertre jártam. Playbackelnék én is akár kerekes székbõl is,13 ezerszer 5-10 ezer Ft-os jegy rám esõ részéért...
10/10
-greghouse- 2012 dec. 22. - 22:40:44 10/10
Engem nem érdekel, kik hányan miért és milyen ürüggyel szólják le.
Nyilván a Gyõzike rajongóknak õk "vénemberek".
De "öreg ember nem vénember".
azért a Rolling Stones még mindig a világ leg-eladhatóbb zenekara, és nem Rihanna vagy ki.
az, hogy sokadik búcsúkoncertjük van, na bumm.
Azért kíváncsi lennék, hogy hetven év körül hogy tudnak mások ilyen jó zenét csinálni (mondjuk a Stones-on kívül).
akinek nem tetszik, tessék, csinálja utána.
Egyébként nem plébekkelnek, néhány szám alatt van fél plekk(zenei aládolgozás).
Mihály Tamás mondta legutóbb élõben, hogy õk még ezer búcsúkoncertet is csinálnak ha kell, legfeljebb azt kérik a rendezõktõl, hogy a kerekes széket készítsék a színpad mellé - van öniróniájuk.
Egyébként mindegyik egyetemet végzett ember, a Mûegyetemen alakultak meg.
Nekem õk szupersztárok - és nem mondjuk Rihanna vagy Justin Tiberlake vagy ki a szupersztár.
era8 2012 dec. 22. - 22:37:25
Ezért a kérdõjel. Ahogy néztem, gyakran egészen másképp nyitja a száját, mint ami elhangzik. A koncerteken mindig problematikus és rizikós a magas hangok élõben történõ kiéneklése, ezek most feltûnõen jól szólnak (szerintem).
10/10
cirmuli 2012 dec. 22. - 22:29:11 10/10
Az Omega volt az a magyar együttes, aki talán sose playback-kelt, Kóbor se! Egyébként ezért is a legsikeresebb zenekar, akit még a mai fiatalok is ismernek és szeretnek.
era8 2012 dec. 22. - 22:24:29
Kóbor végig playback?