Öt lány

Bakancslistához adom
Five Daughters
angol minisorozat, 2010

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A BBC által készített film öt Ipswich-ben meggyilkolt fiatal lány igaz történetén alapszik. Feltárja az áldozatok - Gemma Adams, Anneli Alderton, Annette Nicholls és Paula Clennel - utolsó néhány napjának eseményeit, akiket 2006 decemberében az "Ipswich-i hasfelmetsző" néven emlegetett sorozatgyilkos ölt meg. A lányok élete nyers, valósághű módon elevenedik meg Ipswich vörös lámpás negyedének sötét utcáin. Mind az öten kábítószerfüggők voltak, és a heroin megszerzése érdekében mentek az utcára. A színészek szívszorító alakításokkal jelenítik meg az egész Angliát megrázó tragédiasorozatot. A film egyszerre thriller és az események rendőrségi rekonstrukciója, a történet hitelességét a tanúk, barátok és rokonok vallomásai támasztják alá.

Stáblista:

Szereplők

Maire Alderton
Paula Clennell
Stewart Gull
Anneli Alderton
Annette Nicholls
Rosemary Nicholls
Gemma Adams

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
adamnagysweetmovie 2011 ápr. 22. - 23:42:18 7/10
Annyiban tetszett, hogy a brit filmek hagyományaihoz híven a társadalom peremén élõket mutatta be, plasztikus figurákkal, erõs miliõ megteremtésével.
Maga a drog-melodráma vagy a sorozatgyilkosos vonal szerintem erõltetett, olyan kötelezõ "így történhetett" illusztráció.
Tovább erõsödött a hitem, hogy nem eredetieskedõ, hitelesnek mutatott történeteket kell kiizzadni, hanem valós sorsokat a nézõk elé tárni.