Pankráció - WWE: RAW

Bakancslistához adom
WWE Raw
amerikai sportműsor, 60 perc, 2013

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Egyéb epizódok:

Hozzászólások

Szerinted?
jani-wan 2019 nov. 08. - 15:47:25
Én nem értem?
"Kamu "birkózás" és kamu "foci"
Nem azt írtad!
Legalább azt lennél képes elolvasni amit leírtál te szerencsétlen.
És egyik sem kamu. Csak a te fejedben, mert nevükben hasonlítanak. A te hibád hogy nem érted hogy ennek ellenére a Pankrációnak köze sincs a Bírkózáshoz, és az Amerikai focinak a Focihoz.
Te nem értesz itt semmit sem.
Nincs se "Kamu birkózás" se "kamu foci".
"kottázni"?
Mi vagy te a fejedben? Zeneszerző?
Mehetsz kottázni, vagy mi a faszomat. Hátha abban jobb vagy, de az biztos hogy értelmesen nem tudsz kommunikálni.
jani-wan 2019 nov. 07. - 19:51:04
Van igény mert szórakoztató. Mert látványos.
És annyira kamu hogy nem verik agyon egymást, de sok dobás, ugrás esés az nagyon is valóságos és sérülésveszélyes.
Így is hónapokat hagynak ki a sok sérülés miatt.
Annyira kamu hogy sokan meg is haltak azok közül akik 15-20 éve még sztárok voltak. A halálozása ráta így is háromszorosa az átlagosnak, és magasabb minden más sportnál, a nagy terhelés és a folyamatos fájdalomcsillapító szedés miatt.
Owen Hart pl. a ringben halt meg egy esésnél.
Van aki olyan agysérülést szenvedett, ami csak sajnos a boncolásnál derült ki, hogy végzett a családjával és magával is.
Meg lehet nézni hogy agysérülés, szívkárosodás és a sérülések miatti droghasználat vagy öngyilkosság miatt mennyien haltak meg. Sőt a rákos megbetegedések száma is riasztóan kirívóan magas:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_premature_professional_wrestling_deaths
Ilyen listát más sportban nem találsz.
Hát ennyire "kamu".


Az amerikai focival kapcsolatban is tudatlan vagy. Több száz különböző támadójátékot kell ismernie a támadóknak, amik közül másodpercek alatt választanak a pályán, vagy változtatja meg az irányító a védekező csapat felállását látva, úgy hogy közben kódnyelvet használnak, hogy az ellenfél ne értse mit mondanak.
Sokkal inkább észjáték mint a foci nálunk.
Labdaakrobatika? Hol? Nálunk a fociban? Ezek itt egymást rángatják és rugdalják állandóan, úgy hogy az első csel után a földön fetreng a játékos. De ez nem durva?
És az elcseszett színészkedés a fantomszabálytalanságok után, mikor a majom úgy játssza el hogy megrúgták hogy az arcát fogja, miközben normális ember azonnal azt a testrészt fogja meg ami fáj. Ezek ott döglődnek a füvön, mint büdösbogár a forró sparhelten a semmitől.
Ez mennyivel jobb?
10/10
tazmanch 2019 nov. 06. - 22:21:57 10/10
Egyszer próbáld ki. Meg fogsz lepődni, hogy milyen fizikai igénybevételt követel. Oké, nem valós bunyó, tényleg inkább repkedés, meg kiemelések, de kell oda kraft keményen. Illetve nem véletlenül néznek ki a pankrátorok úgy, ahogy (akár van kox, akár nincs).