Párizsban

Bakancslistához adom
Dans Paris
francia filmdráma, 93 perc, 2006

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Paul depressziós lett, és öngyilkossági kísérletet követett el, miután nemrégiben véget ért a kapcsolata Annával. A férfi visszatér Párizsba, és hazaköltözik az elvált apjához, és az öccséhez, Jonathanhoz. A felelőtlen testvére és a szenilis apja hiába próbálja felvidítani, az egyetlen örömöt az jelenti számára, ha a zárkózott anyja meglátogatja. Amikor egy nap otthon marad, hogy beszélgessen az öccse egyik barátnőjével, ráébred, hogy bár a dolgok, nem a tervei szerint alakultak, mégis van miért élnie.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
The Cortez 2022 okt. 17. - 21:03:58 5/10
Végigpofázós, cigizős francia családi dráma. A sztori középpontjában 2 fivér áll: Paul (Duris) & Jonathan (Garrel). Az előbbi szakítás utáni depresszióban szenved, míg az öccse vele ellentétben tele van életenergiával, laza, csajozik, kúrogat. Az öreg faterjuk fárasztó, de többször lehet rajta röhögni, mint ahogy egyébként sajnálni is. Paul karaktere később valamennyire elkezd fejlődni, ám a gusztustalan megjelenéséből, a cselekmény főhelyszínéül szolgáló pecóval egyetemben, irdatlan nagy igénytelenség árad.
A karácsony tájékán játszódó filmnek igen nagy a röhejfaktora (Duris figurája, nevetséges táncolgatás, szánalmas énekelgetés stb.), és lassú a történetvezetése. Sok fontos információt a dialógusokból tudunk meg. A dumák egy része amúgy szintén végigröhöghető. Az alkotás legmenőbb pontja talán Garrell kipofázása a képernyőről.
Az operatőri munkát zoomolós fényképezés, a zenei világot pedig mainstreamebb betétdalok + unalmas zongoratémák jellemzik. A játékidő szerencsére nem lett hosszúra nyújtva.
adamnagysweetmovie 2015 ápr. 27. - 22:25:35
Ritka a Honore-film a Kárpátokon belül, úh osszátok Cinemaxos barátaim, hej!