Peterka: A döntés éve

Bakancslistához adom
Peterka: Leto odlocitve / Peterka: Year Of Decision
szlovén dokumentumfilm, 120 perc, 2003

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Ez a dokumentumfilm élő emléket állít Primož Peterkának, a fiatal bajnoknak, és abbéli elhatározásának, hogy a kamera lencséi előtt küzdi vissza magát a csúcsra. Ugyanakkor bemutatja egy fiatalember felnőtté válásának is a történetét. A film egy évet ölel fel a kétszeres síugró világbajnok, Primož Peterka életéből, aki Szlovénia egyik legnagyobb bajnoka és példaképe. A bemutatott év a sportember életének sok fontos momentumát öleli fel - a küzdelmét, hogy újra élsportoló lehessen, gyermeke születését, otthonteremtését? A film végigköveti Peterka napjainak eseményeit, gondolatait és érzéseit a sport-, illetve magánéletéről, és bemutatja a hozzá legközelebb állók érzelmeit és gondolatait is.
A film cselekménye 2001. májusában, egy gyönyörű napon indul, amikor egy pillanatra, cseresznye és eperevés közben, úgy tűnik, semmi sem lehetetlen. Jasna a kívánságok városává válik, de később ez a hely sokkal több lesz, mint egy festői üdülőváros az Alpokban...
A rendező szavai:
"...Filmkészítőként, egy különleges ember különleges évének ragyogó portréját szerettem volna megragadni; ha egy ilyen embert egyszer közelről láthatunk, talán képesek leszünk rá, hogy felfedezzük az élet értelmét a maga nemes egyszerűségében."

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?