Pocahontas 2. - Vár egy új világ

Bakancslistához adom
Pocahontas II: Journey to a New World
amerikai rajzfilm, 70 perc, 1998

Értékelés:

44 szavazatból
Szerinted?

Walt Disney legbátrabb hősnőjének története most végre folytatódik, amikor Pocahontas új kalandra indul egy távoli, egzotikus helyre, amelynek neve Európa.
Az eredeti Walt Disney klasszikushoz méltó második részben Pocahontas hajóra száll, hogy az indiánok békeköveteként Angliába utazzon. Útján elkíséri kissé túlméretezett testőre, Utí és egy fess úriember, John Rolfe. Potyautasként három kis barátja is velük tart: Meeko, a mosómedve, Percy, a kiskutya és Flit, a kolibri.
A nagy vízen túl azonban nem csak a virágzó London vár az okos és bátor Pocahontasra, de a kapzsi és gonosz Ratcliffe is, aki ellen van a békének. Miközben Pocahontas a királyi bálra készülődik, egyre jobban megkedveli John Rolfe-ot. Ám amikor hirtelen feltűnik az első részből ismert, halottnak hitt John Smith, az indiánlánynak választania kell - két szerelem és két világ között...
Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Pocahontas hangja
John Smith hangja
Willow nagymama hangja
Pocahontas énekhangja
John Rolfe hangja

Hozzászólások

Szerinted?
kkiiiraaaa 2022 okt. 16. - 14:35:56
Engem nagyon bánt hogy ezt a befejezést adták neki,nem ismerem az igazi történetet,nem tudom hogy a valóságban hogy volt,de nekem évekig ez (az első rész) volt a kedvenc mesém mert egyedül ennél éreztem azt hogy két karakter mennyire tud kötődni.Én egy ilyen reménytelen szerelmes típus vagyok,mindig is az voltam,az is maradok,gáz vagy nem gáz ez van.Miután megnéztem ezt a bizonyos második részt,úgy éreztem mintha az első meg sem történt volna. Értem én hogy valósághűek akartak lenni,de akkor miért kellett az első részben úgy beállítani mintha az valami holtomiglan-holtodiglan lenne?!
Inkább hagyták volna úgy ahogy van,hogy mindenki folytassa ahogy szeretné.Ha meg ennyire nem tudták visszafogni magukat,akkor miért nem lehetett valami olyan kimenetele,ami egy boldog,romantikus lezárást ad kettejük történetének.
Sajnos ez nálam már nem sorolható a mese kategóriába,túlsagosan élet szagú befejezése végett.Csináljanak belőle dokumentumfilmet ha ennyire érdekesnek tartják,de ne mese címszó alatt próbálják rásózni szerencsétlen gyerekekre.Mit látnak ebből?
Csupán annyit hogy semmi sem tart örökké és hogy az addig erős érzelmek pillanatok alatt semmivé lesznek.Ne egy meséből kelljen ezt megtanulniuk.A mese arra van hogy valami olyat kapjon amit az élettől valószínű hogy nem fog.
Nagyon remélem hogy ha csinálnak is belőle valaha,valami feldolgozás szerűt,akkor csakis az első részből.
Gabrella 2017 ápr. 29. - 10:20:51
Szeretem a Disney meséket, de ez nem tetszet.
Torolt Felhasználo 2016 ápr. 30. - 09:20:17
Az elõzõekben letartóztatott, és a teljes legénység által tanúsítottan hasznavehetetlen kormányzó(jelölt) valahogy ráfogta az egészet az elõzõ rész ffi fõszereplõjére. Aki ellenáll a letartóztatásnak, megöl egynehány rendfenntartó közeget... Az azért elég súlyos.

Aztán meg Fogolyszöktetés Egy Állami Fegyintézetbõl...

Pff, újabb feminista szólamok...

Hú de durván sz*rabb "Fûz Anyó" grafikája!

Zavar hogy mindenki belát a szoknya alá KIVÉVE ENGEM!

Pókhas elsõ dolga végigrabolni London fõutcáját megérkezés után. Nagy bajban lenne ha nem lenne mellette az a Másik Ffi. Mégis mit képzel? Odahaza is levágnák érte a kezét!

Btw, én félnék olyan városban lakni ahol bármikor Nagy Közös Éneklésbe kezdhet a tömeg.
#DownWithFlashmob

Az angol kaja pedig annyira sz*r hogy kizárt hogy akár az indiánok rosszabbul fõzzenek. Annyira rossz, hogy amikor egyszer kint voltam egy hónapig a végén el kellett mennem egy "annyit ehetsz amennyit bírsz" helyre mert szó szerint éheztem a pocsék minõség miatt. Ott meg csak nézték ahogy csak eszek és eszek és eszek... És nem tehettek semmit, muahaha!

Az egész unalom és megaláztatássorozat egyetlen fénypontja kétségtelenül UtiLapu vagy mi a neve.

Bakik:
- az abroncsszoknyán a valóságban hátul kivágás van az abroncsokban hogy le tudj ülni.
- megmondták hogyacsaj be van púderezve. Olyankor TILOS az archoz érni, mert elkenõdik a púder!

PS: És utólag kiderült hogy Ppoki megfertõzte szifilisszel az egész királyi udvart, azok meg pestissel, influenzácal és himlõvel õt, és mindneki meghalt, muahaha! Na jó nem, de lehetett volna!
3/10
Crystalheart 2013 márc. 22. - 19:41:00 3/10
Tesóim épp most nézik, és újfent megállapíthattam, hogy mennyire rossz ez a film. Rossz a forgatókönyv (és nem elsõsorban a vége miatt), rossz a karakterábrázolás, a hangulat, a premissza, és még az is, aminek egy rajzfilmnél elsõrendûnek kellene lennie, azaz (rajz)technikailag össze nem lehet hasonlítani az elsõ résszel.

Legjobb, ha eltekintünk az egésztõl úgy, ahogy van. Mármint magától a filmtõl.
7/10
KittuS_ 2012 jún. 23. - 20:02:10 7/10
Ezért csináltak belõle második részt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pokahontasz
Petrapetrus 2012 márc. 02. - 09:17:41 Előzmény Zitatiz
Van pontatlanság abban, amit írsz, de egyébként nálad a pont. ;)
Petrapetrus 2012 márc. 02. - 09:15:17
Az élet sosem fenékig tejfel. Amúgy meg az új pasija nem csak jobban néz ki, de normálisabb is, úgyhogy részemrõl nekem talán még jobban is tetszett a 2. rész, mint az elsõ... :D
pillangókisasszony 2012 márc. 02. - 01:46:52 Előzmény Monyicica
Egyetértek :)

Olyan illúzióromboló.
Filmnézõ Ella 2011 aug. 21. - 11:10:55
Sajnos nem láttam a 2. részt, de azt nem tudom felfogni, hogy minek kell a Disney újabb és újabb részeket létrehozni egy kerek sztoryhoz?! Az a vége mindnek, hogy 'boldogan éltek, míg meg nem haltak!' Akkor meg minek kell a Hamupipõkébõl meg minden jó történetbõl még 2-3 filmet készíteni?! -_-""
sápadtarcú 2011 júl. 18. - 00:24:16
"Pocahontas nem kitalált ember,hanem ténylegesen élt indián nõ,aki tényleg elment Amerikába"
Nem kellett neki elmennie oda, mivel ottani õslakos volt. :)
Egyébként meg, nekem sokakkal ellentétben nem a végével van a bajom, közel sem hozza azt a misztikus hangulatot, és azt hogy a "természet szinte megérint a nézése közben"-i érzést mint az elsõ rész, Londont unalmasnak és sivárnak találtam mindenféle ábrázolás ellenére, sem egy fûzanyó, sem egy szél,szikla,folyó-szellem, sem a levegõben érzõdõ konfliktus és szikra nem volt meg benne. Végével kapcsolatban meg nem az abban bekövetkezett eseménnyel volt a gondom, hanem azzal, ahogyan azt ábrázolták.
*SPOILER*
Az elsõ részben annyira szerették egymást John Smith-el, és kapcsolatuk nem csak emiatt volt érdekes, hanem hogy szinte már bevezette õt az indián kultúrába, már-már megértette vele a természet hangját. Itt meg egy dicshajhász férfit mutattak, aki nagyon könnyen elengedte Pocahontast, ellentétben azzal amit az elsõ részben mondott hogy az se érdekli ha kivégzik, csak vele lehessen. Pocahontas is könnyen elengedte , azonban mivel õ a film elején már régóta halottnak hitte õt, ezért volt ideje túl lépni is.
*SPOILER VÉG*
7/10
Letty89 2011 febr. 25. - 21:06:52 7/10
A valóságot nem lehet megváltoztatni, de ez egy film, tehát, h mennyire ragaszkodjon a valósághoz, azt a készítõk döntik el.
Szerintem is nagyon el lett rontva, de ennél legalább még egy-két résznél nevetni lehetett, meg viszonylag érdekes volt (fõleg, h végig abban reménykedtem, h nem azzal az új szépfiúval jön össze), ellentétben pl a Mulan 2-vel, ami fúú... hát arra nem találok szavakat, az még ennyire se élvezhetetõ. Úgy látszik a Disney az elsõ részekben jó, de abban nagyon (lásd pl Aranyhaj és a nagy gubanc(L) )
Zitatiz 2011 jan. 22. - 17:05:08
Hát tudjátok azért jött össze John Rolfe-fal,mert a valóságban is úgy volt.Pocahontas nem kitalált ember,hanem ténylegesen élt indián nõ,aki tényleg elment Amerikába,és aztán tényleg összeházasodott John Rolfe-fal,akitõl még egy Thomas nevû fia is született.Akit érdekel,férjezett neve Rebecca Rolfe.
Én nem láttam sajnos az elsõ részt,de elhiszem,hogy kiábrándító,de azt meg ti higgyétek el,hogy a valóságot sajnos még a rajzfilmkészítõk sem tudják megváltoztatni...
7/10
nitacska1992 2010 nov. 30. - 19:33:40 7/10
Ez mar tulzas,mikor megtudtam,hogy nem maradnak egyutt nagyon merges lettem pedig csak reflektalja a valosagot:((((Ezert szerintem nem kelett volna fojtatas;)
1/10
monimalna 2010 aug. 05. - 22:09:19 1/10
rakás fos... h lehet igy elcseszni egy folytatást..
3/10
Pinokkió 2010 márc. 21. - 15:28:01 3/10
Hát, ezt nem kellett volna megcsinálni. Reménykedtem
benne hogy a 2. részben helyrehozzák az 1. rész végét....
de kár volt, mert még jobban elrontották....

most miért nem lehetett az a vége hogy Smithsel
összejönnek ????
Miért kellett egy másikba beleszeretnie ????

hihetetlen....
5/10
kovnoe999 2010 jan. 27. - 06:40:34 5/10
Hát végig reméltem, hogy jó lesz a vége..mert így hogy más pasival jön össze hagyjuk...
Nem tudom miért így oldották meg? Vagy ez a 21.sz szemlélete a párkapcsolatokról?
10/5 mert lerombolt egy illúziót.
Monyicica 2010 jan. 16. - 18:45:53
Szerintem sem kellett volna megcsinálni... Ismerem az eredeti történetet, de megkellett volna hagyni minket abban a hitben, hogy Pocahontas és Smith szerelme örök :)
Lyra 2009 dec. 10. - 17:24:29
Abban egyetértünk, hogy nem kellett volna megcsinálni. Még az is jobb lett volna :)
Icemaiden 2009 szept. 29. - 22:17:09
A Disney mesékben sosem az volt a lényeg, hogy hûek maradjanak az alapsztorihoz. A kis hableányban pl eredetileg meghal a végén. Annál is már legalább a 3. résznél járnak és Eric herceg nem változott egyik pillanatról a másikra olyan pöcsfejjé mint John Smith a 2.-ra. Meg se kellett volna csinálni ezt a részt, így 10 év után illúziók totál lerombolva.
Petrapetrus 2009 szept. 05. - 19:22:05
Én ismerem. De ez most egy mese. A gyerekeknek máshogy adagolnak be dolgokat, stb. :-)
Összes hozzászólás