Prédák

Bakancslistához adom
Haunt
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, thriller, 92 perc, 2019

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Halloween éjszakáján egy baráti társaság úgy dönt benéznek egy "extrém" kísértet házba, ami állítólag a legsötétebb félelmeikből táplálkozik. Az este viszont halálos fordulatot vesz, mikor rájönnek, hogy néhány rémálom valóság.
Bemutató dátuma: 2019. október 10. Forgalmazó: Big Bang Media

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
slim69 2020 ápr. 19. - 21:22:24 1/10
Úgy látszik ahogy haladunk a korral annál szarabbak a horror filmek is.Egy ilyet ha nekiugrok én is tudok csinálni a mobilommal,vagyis ennyire szart azért nem.Egy zavaros homályos erőltetett szar az egész.
9/10
King Diamond 2020 febr. 28. - 22:56:28 9/10
KIS SPOILER IS LEHET BENNE!!!
Szeretem az ilyen jellegű filmeket. Hasonlít a Horror Parkra, a Szabadulószobára, vagy éppen a Végtelen útvesztőre is valamelyest (a Hívatlanokat nem feltétlen említeném), természetesen megidézve klasszikus horrorokat, mint ahogy a Port kritikája is írja. Ennek (meg a Horror Parknak is) azért jóval érdekesebb cselekménye, története van, mint egy sima, átlagos tinihorrornak. Szerintem nagyon ötletes, és egyáltalán nem unalmas, hiába készült már előtte hasonló történetű, jellegű film. És ez még csak nem is egy szimpla szabadulószobás-film. Ötletes cselekmény, ötletes karakterek, csapdák, vészjósló helyszínek, maga az alaphelyzet nagyon jól fel van építve és nagyon jól építkezik a film. A feszültség, az izgalom mind-mind remekül tapasztalható, szintén nagyon jól adagolják őket. A gyilkolások, halálnemek is ötletesek, nem egy kaptafára mennek. A (legalábbis számomra) nem nagyon ismert színészek hozzák, amit kell. Az is tetszett, hogy a film egy pontján az egyik maszkos egy darabig az "áldozatok" mellé szegődik, mintha segíteni akarna nekik és ezt egy ideig mi sem tudjuk eldönteni, hogy most tényleg segíteni akar, vagy ez is csak egy csapda a sok közül (nyilván sejthető). A maszkos gyilkosokról is elmondható, hogy a karakterek ötletesek, főleg, miután felfedik magukat, abszolút nem egy tipikus 12 egy tucat megoldás ez sem. A film zenéje is jó, bár én a végén jobban örültem volna Rob Zombie eredeti Dragulájának és nem egy ilyen langyi feldolgozásnak, valamint a magyar szinkron is rendben van.
Aki szereti az ilyen jellegű (nem tipikusan egy kaptafára menő, sima kaszabolós slashereket), hanem egy érdekes történettel, karakterekkel fűszerezett filmeket, annak tudom ajánlani ezt is. Eli Roth neve azért valamilyen szinten garancia is erre, de akár a Hang nélkül forgatókönyvírói is (aminek várom a második részét, ami lassan jön a mozikba).
9/10
5/10
pihes 2020 jan. 26. - 14:36:03 5/10
Nem olyan rossz tinihorrornak.
Bolondultak háza!

5/10