Rosamunde Pilcher: Hazatérés

Bakancslistához adom
Rosamunde Pilcher: Lichterspiele
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német romantikus dráma, 90 perc, 1996

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

Emma hazatér Cornwallba édesapjához, Ben Littonhoz, a sikeres, ámbár meglehetősen egocentrikus festőhöz. Emmát nem szívesen fogadja apja, és érkezése után egy héttel ott is hagyja őt és elutazik Amerikába. Így Emma újfent magányos marad mindaddig, míg Robert, a galériatulajdonos el nem nyeri a szívét.

Stáblista:

Szereplők

Emma Litton
Robert Murrow
Christopher Ferris
Jane Marshall

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
grosz_i 2020 jan. 31. - 20:49:38 10/10
Rosamunde Pilcher - Hazatérés (1996)
A „Más szemmel” című regény nyomán

Anyja halála után Emma Litton baby-sitterként dolgozik Párizsban. Gondolatai akörül forognak, hogy vajon milyen szerepet is játszhatott ő az apja életében.

Amint megtudja, hogy apja tulajdonképpen egy festőművész és most visszatért a hazájába, Cornwallba, azonnal útra is kel, hogy mielőbb találkozhasson vele. Kalandos módon eljut Londonba, ahol még a taxiját sem tudja kifizetni, de a sors úgy rendezte, hogy egy taxival utazik a pályaudvarra Robert Morrow-val, aki helyette is rendezi a fuvarköltséget, de a bemutatkozásra már nem került sor…

A Bernstein Galériában már várja Jane, aki nemcsak titkárnő, hanem valamivel több szeretne lenni Robert számára, de Mr. Morrow érzéketlen marad a titkárnő szinte egyértelmű kezdeményezéseire.Emma alig várja már, hogy találkozhasson a régi barátjával, Christopherrel, bár apja a fiúról mindig is rossz véleménnyel volt és nem egészen alaptalanul. A fiú amatőr színész, és mindent megtesz, hogy a gyerekkori kapcsolatát megtartsa Emmával. Most is csalogatja Plymouthba, ahol a szabadtéri színpadon játszik jelentősebb szerepre, vagy lehetőségre várva.

Amikor Emma visszatér Robert Morrow galériájába akkor sor kerül a kölcsönös bemutatkozásra is. Emma bevallja, hogy Párizsban sátrat bontott, és hazaköltözne apjához, aki festés közben lezuhant egy szikláról és ő szeretne végre törődni apjával. Robert segítsége révén végre találkozhat az apjával, de Emmának rá kell, jönnie, hogy apjának, Ben Littonnak egészen más tervei vannak, és esze ágában sincs az egyetlen lányával törődni.

Robert is elutazik Cornwallba, Porthkerrisbe, hogy segédkezzen az ottani galéria előkészítésében. Természetesen elkerülhetetlen az Emmával való találkozás, de a kapcsolatuk nem egészen felhőtlen, csak lassan kibontakozó érzelmekkel kezdődik, ami nem is annyira kölcsönös…

Egy dúsgazdag és szerfölött attraktív amerikai hölgy egy különös ígérettel Bent Amerikába csábítja. Robert Murrow nagyon gyorsan ráérez, hogy Emma magányosnak és elhagyatottnak érzi magát és továbbra is kéri a lány segítségét. Hamarosan azonban világos lesz a férfi számára, hogy beleszeretett Emmába.
10/10
grosz_i 2019 ápr. 26. - 08:57:36 10/10
Rosamunde Pilcher: Hazatérés (Más szemmel címmel is adták…)
színes, magyarul beszélő, német romantikus film, 1996., hossz: 87 perc

Emma hazatér Cornwallba édesapjához, Ben Littonhoz, a sikeres, ámbár meglehetősen egocentrikus festőhöz. Emmát nem szívesen fogadja apja, és érkezése után egy héttel ott is hagyja őt és elutazik Amerikába. Így Emma újfent magányos marad mindaddig, míg Robert, a galériatulajdonos el nem nyeri a szívét.