Ruby kocsmája

Bakancslistához adom
Ruby's Bucket of Blood
amerikai filmdráma, 96 perc, 2001

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

1961, Chacahoula, Lousiana. Szombat este: mindenki Ruby-hoz készül. Az ital hideg, a zene hangos, az érzelmek pedig úgy izzanak, mint a tikkasztó mocsárvidéki nyár. Ám ez a fekete Dél. Az élet szabályai itt különbözőek és azok, akik nem ezek szerint játszanak, könnyen bajba kerülhetnek. A Whoopi Goldberg és Angela Bassett producerelte film egy olyan nőről szól, aki megpróbált másként játszani, mint ahogy azt a szabályok diktálták.

Ruby Delacroix többet akart az élettől, ám élet sokat követel tőle. Minden erejét felemészti, hogy fenntartsa vízparti kocsmáját, nevelje nehezen kezelhető fiatal lányát, Emeraldot, és, hogy elviselje izgága férjét, Earlt, aki olajmunkásként csak az alkalmat lesi, hogy elhagyja az otthont. Ez Ruby élete. Olyannak fogadja, amilyen. Ekkor bukkan fel Billy Dupre, aki fellépési lehetőséget keres.

Billy-nek a tehetséges és lelkes helybélinek sem könnyű az élete: felesége féltékeny, múltja zavaros és ő maga is a szebb jövőről álmodozik. Azelőtt még sosem játszott fehér ember Ruby-nál, és Billy előtt még senki sem mutatta meg Ruby-nak, hogy mennyi lehetőség rejlik benne. Egymás iránt érzett vonzalmuk azonban amennyire erős, annyira tiltott és azt a lehetőséget is magában hordozza, hogy a körülöttük lévők életét is megváltoztassa, oly módon, ahogy senki sem gondolta volna...

A film, mely Julie Herbert sikeres darabján alapszik, megkapó televíziós adaptáció. Őszinte, érzelmes és együtt pulzál az amerikai dél muzsikája, a zydeco ritmusával. Feszültséggel teli és különleges szerelmi történet, mely a történelem egy sajátos időszakát eleveníti fel és, amely különleges helyre tarthat számot a nézők szívében.

Stáblista:

Szereplők

Ruby Delacroix
Billy Dupre
Earlt Delacroix
Emerald Delacroix
Johnny Beaugh

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?