Szamócás süti

Bakancslistához adom
Strawberry Shortcakes
japán filmdráma, 127 perc, 2006

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

A Kiriko Nananan Japánban népszerű mangája alapján készült Szamócás süti négy nagyon különböző tokiói nő történetét meséli el. A film kettesével követi a főszereplőket, történeteik végig párhuzamosan futnak egymással. Mindannyian modern, önálló nők, akiket a rendező finom iróniával és némi melankóliával mutat be. Akiyo például egy koporsóban alszik, mert az a halandóságra emlékezteti. Ám a film nem csak efféle mangás poénokból áll: hangulatos és szórakoztató, a felszínnél mégis mélyebbre viszi a nézőt, nem utolsósorban pedig hamisítatlan képet nyújt a mai városi Japánról.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Éduah 2013 febr. 02. - 09:08:57 1/10
*****spolier*****

kb 30 percig néztem...
koporsóban alvó nõ, prostik, nõ, aki azért akar az 5.en lakni, mert ha onnét ugrik ki akkor talán nem éli túl, egy másik, aki szerint Isten az a pasi, aki minden rucit megvesz neki... és folyamatosan dohányzik benne valaki, mert azt is népszerûsíteni kell, és kefélnek is benne eleget...
nyilván ezek kellenek egy értékes filmhez...

*****spoiler*****
10/10
tündemamusz 2008 szept. 05. - 23:28:52 10/10
Témájában és hangulatában nagyon megérintett ez a film, mert szinte mindegyik nõi fõszereplõvel azonosulni tudtam. Nem véletlen---valamilyen úton módon ugyanaz mindahány. Egy olyan életérzést fogalmazott meg, ami nagyon beletalált. Más filmek meg sem közelítik azt, ami valójában zajlódik bennem, vagy a magamfajtákban. Remélem Te is "magamfajta" vagy, és megnézed valahol ezt a filmet. Érdemes!