Majd' mindenki hallott róla. Tudjuk, hogy ritka csemege, hogy disznókkal, kutyákkal keresik, majd kiássák. A föld alatt él és fekete, ezért régen az ördöghöz tartozónak hitték, és csalással, hamissággal hozták kapcsolatba. Mondják, hogy a szarvasbikák bőgés előtt ettől kapnak erőre (innen a régi magyar neve: gímgomba), és az emberek közt is becses szerelmi ajándéknak számít. Ízletes és ritka, tehát drága, és előkelő: jól mutat a menükártyán, az étlapon, de főleg egy szelet libamájon. A film egy erdélyi szarvasgombászt, Sandru Viorelt mutatja be egy fiatal magyar szarvasgombász-szakember, Fekete Oszkár segítségével.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
offtopic
vino-et-veritas
2016 júl. 02. - 10:06:49
OFF
Na, az nem az én mûfajom.
A laska nekem olyan, mint kb. a pacal. (A család többsége szereti én nem).
A lecsó individualista mûfaj. Tésztásat, gombásat, cukkiniset, stb. sokfelé ettem már többször is, de magam inkább az "autentikusabb" változatokat készítem (hagyma, szalonna, paprika, paradicsom, tojás, kolbász, esetleg sonkaféle, rizs).
Gombában széles a választék: szegfû, kucsma, õzláb, róka, tinóruk, vargányák, csiperkék, újabban shiitake, fafül, stb.
Jó, a szarvas különleges (nem vagyok eléggé "kifinomult", mert nemigen estem hasra tõle eddig, ha volt szerencsém hozzá), de "túlhájpolt".
A laska nálam nagyon a sor végén áll, nem kedvelem...
Kérem legyenek szivesek egy kis reményt adni, fogják még a filmet vetiteni? Nagyon szerettem volna megnézni, sajnos elmaradt. Ha ismert az idõpont, kérem irják meg.
Elõre is köszönöm, Mária
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások