Szédületes éjszaka

Bakancslistához adom
Take Me Home Tonight
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-német vígjáték, 97 perc, 2011

Értékelés:

82 szavazatból
Szerinted?

A nyolcvanas évek végén járunk. A friss diplomás Matt részmunkaidős állásban dolgozik, még nem tudja, mihez kezdjen az életben. Egyik nap besétál az üzletbe Tori, egykori viszonzatlan szerelmének tárgya, és meghívja a nyárvégi buliba. Matt úgy érzi, itt a nagyszerű alkalom, hogy végre meghódítsa álmai nőjét. A cinikus ikertestvérével, Wendyvel és a legjobb haverjável, Barryvel agyafúrt tervet sző a csaj meghódítására. A bulin azonban nem egészen úgy alakulnak a dolgok, ahogyan azt Matt eltervezte.

Stáblista:

Szereplők

Matt Franklin
Barry Nathan
Wendy Franklin
Tori Frederking
Kyle Masterson

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
The Cortez 2022 febr. 22. - 18:10:17 8/10
Vissza a 80-as évekbe. Nosztalgikus, fiatalos-bulizós komédia az igényesebb fajtából. A poénok ütnek, és a retro trackek valóban "szédületes" hangulatot csinálnak. A színészek közül Dan Fogler a legszórakoztatóbb, Anna Faris pedig végre nem irritáló annyira. A film egyetlen gyenge pontja a főszereplő alkalmi hisztizése-siránkozása. Egyedinek számít a műfajban. Ajánlom azoknak, akik tényleg vicces vígjátékot keresnek!
10/10
Tarzaan 2018 márc. 24. - 12:03:08 10/10
Még annyit tennék hozzá, hogy eredeti hanggal, magyar felirattal néztem.
10/10
Tarzaan 2018 márc. 24. - 11:55:00 10/10
Eszméletlen jó film. Egy coming-of age romkom - inkább kom, mint rom - Szűk 24 óra történéseit meséli el. Nagyon jó a hangulata (zene, díszlet, jelmez, képi világ), a casting nem is lehetett volna jobb.

Nálam ez 10/10. Már többször is megnéztem.
a bal mellsõ lábam 2016 aug. 26. - 22:38:44 Előzmény stainw
Egyetértek. A csajt nézve szó sincs itt a tárgyáról a szerelemnek.
Alanya ugyebár már van, a srác.
Marad az eszköz. A csaj a szerelme eszköze.
:-)
barotia 2015 dec. 19. - 22:28:06
Gondold át ezt még egyszer, lassabban.
stainw 2015 dec. 19. - 16:34:00
"Egyik nap besétál az üzletbe Tori, egykori viszonzatlan szerelmének tárgya," tehát még egyszer: Tori a TÁRGY.
Szerelmének tárgya: vagyis Torinak melyik testrésze az, ami tárgy és amelybe a fiú beleesett? Sehogy sem jön össze:
ha Tori, akkor személy. Ha meg punci, akkor nem tud sétálni. Jaj, ez a magyar nyelv - na és az oktatás, no meg a kontraszelekció...
wrossi 2015 febr. 06. - 20:55:06
Amikor megérkezett a csaj a buliba én is lefagytam a fotelban és nem azért mert annyira szép a lány hanem mert éreztem,hogy mekkora fába vágja a fejszéjét Matt.Az ilyen szitu megoldása azért óriási feladat mert a srác már túl régóta álmodozik róla és minden nappal csak magasabbra nõ a hegy amit meg kellene mászni.Ilyenkor kell egy krízishelyzet amibe látszólag teljesen véletlenül együtt csöppennek bele,hogy a csajszi ne vágja le rögtön mire megy ki a játék,mire rájön meg már úgyis meg van hódítva,vagy nem.
A lényeg,hogy addigra kiderül aminek ki kell és akár sikerül akár nem onnantól már nincs újabb esély a próbálkozásra.
Akinek az egész filmbõl csak Dan Folger ökörködése tetszett annak kár volt megnézni ugyanis nem az volt a lényeg.
Minden félénk srácnak van a suliban egy Tori Frederking-je és ez a dolog háromféleképpen végzõdhet,megpróbálod és sikerül,megpróbálod és nem sikerül,vagy meg sem próbálod.Aki meg sem próbálja az húzza a legrövidebbet,én ebbe a kategóriába tartozom,ezért tudom,hogy így van.Az idõzítés a lényeg,ha kínálkozik alkalom akkor meg kell ragadni,Dan szerint persze meg kell teremteni azt az alkalmat.A fõ probléma az amirõl a filmek nem regélnek,hogy ugyanaz a lány vagy 15 fiúnak lehet egyidejûleg a nagy õ,hiszen minden suliban van egy bizonyos lány aki az álmok netovábbja.Akkor van mákod ha neked nem ez a lány tetszik mert akkor máris zsír helyzetben vagy,a konkurensek ugyanis egy másik lányra vannak rá állva.
Az én idõmben nem voltak ilyen filmek vagy csak nem voltak elérhetõek,pedig jobb lett volna mert ezekbõl lehet ám bátorságot meríteni.Ez még akkor is igaz ha a te ügyed egészen más kimenetellel végzõdik mint a filmben.Jobb tudni mint soha meg nem tudni.Ha meg összejön az valami fantasztikus érzés lehet.
Hányan veszik el az igazit,hányan a majdnem igazit és hányan házasodnak csak azért mert jobb mint egyedül lenni?
eynrg 2014 jún. 23. - 09:48:41
Az átlagos, hasonló jellegû amerikai vígjátékok között nem rossz film. Azt adja, amit elvárhatunk egy vígjátéktól.
zs9302 2013 nov. 11. - 19:33:41
Ez a film nem jó, de nagy poén :D
Anna Faris: a film plakátjain modellé van photoshoppolva, a forgatáskor meg nem volt jelen a sminkese biztos, nem is értem.
A zenék jók! :)
5/10
King Diamond 2012 júl. 05. - 00:02:57 5/10
Ez is egy egyszer nézhetõs film. Se több, se kevesebb, úgy is mondhatnám, hogy átlagos. Minden, a történet, a szereplõk, a szinkron néhol borzalmas, a színészek játéka nem kevésbé, az egyedüli tényleges pozitívum a filmben az a jó zenék. Mert azok tényleg jók voltak. Legtöbbször a zenéknek köszönhettem, hogy nem kezdtem el látványosan unni, vagy bóbiskolni. Anna Faris valóban nem nézett ki jól, pedig láttam õt már bombanõként is; a fõszereplõ srácról elõször azt hittem, hogy az, aki a Shop stop 2-ben is játszik, de nem; a szöszi csajról meg elõször azt hittem, hogy Kristen Stewart, csak szõkén, nagyon hasonlított rá szerintem, az egész film alatt. A 'felelsz vagy mersz' játékot kár volt 'mondod vagy mered'-nek fordítani, meghagyhatták volna rendesen.
Sokallom a 6,5 pontot, de amint látom, az IMDb-n is 6 fölött van, ami kicsit meglepõ. Az ilyen, és ehhez hasonló filmek 3-5 pont között szoktak tanyázni az IMDb-n. Közepeske.
5/10
negritos 2012 máj. 07. - 10:45:08 Előzmény DirtyBlond
Hali!
A film szerintem nagyon jó. A 80-as éveket szerintem jól bemutatja, igaz tényleg amcsis. Talán azért nem tetszett mert még fiatal vagy. A többi hozászolásaidról annyit, hogy a sok obszcén szótól nem leszel bátrabb, menõbb, nagyobb. Amely filmek neked tetszenek az nekem is, úgyhogy e film kivételével hasonló az ízlésünk.
1/10
DirtyBlond 2012 febr. 18. - 12:17:38 1/10
Ez a film ...., hát nem tudom szebben leírni: EZ A FILM EGY RAKÁS SZ*R!!!!!!
Unalmas, piszok idegesítõ és az egész film egy nagy klisé. Semmi eredeti szereplõ/jelenet/poén nincs benne, de nem is ez a legnagyobb gond, hanem az, hogy még azok a poénok is baromi idegesítõek és nem szórakoztatóak.
Ezen a filmen csak felhúztam magam, nem ajánlom senkinek!!!!
10/1
brrrrrrrrr 2012 jan. 26. - 23:40:37
Nagyon unalmas, iszonyatosan tipikus amerikai film, ha annyira 80-as éveket akarok, akkor nézek igazi 80-as évekbeli filmet.
A 46-dik percig bírtam cérnával.
Tipikus a gimi szerencsétlenje, akinek a duci srác a haverja odavan a suli szõke pomponoslányáért...blöá
Anna Faris valami elképesztõen ronda ebben a filmben, nem tudom, h azért mert barna, vagy azért mert meg van öregedve vagy azért mert meg van hízva. A szinkronhangja büntetés, a színésznõnek is és a nézõknek is.
Legidegesítõbba ebben a filmben és mostanában minden filmben,h benne van a képen szereplõ Lucy Punch, eleve irritáló a megjelenése, beesett szemei és kitülemkedõ állkapcsa, de ezt még megtetézik a rendezõk azzal, h a legidegesítõbb szerepeket osztják rá (Egy kis mennyország, Rossz tanár, Találkozni fogsz egy magas sötéthajú idegennel.)
mushi 2012 jan. 09. - 02:16:28
Milyen fura, hogy sehol egy kép errõl a filmrõl!
Egyébként nem rossz, egyszer-kétszer meg lehet nézni. Nem lesz a kedvenc filmem, meg igazából mást is vártam, nem durrant akkorát, amire számítottam a plakátja alapján. A dalok jók benne, pár vicces beszólás is elhangzik.. A fõszereplõ srác iszonyat jól néz ki, van egy kis ferdeség a szemében, de a mosolya, az egész arca nagyon helyes. Anna Faris nekem mindig a kis picsa volt a filmekben, itt viszont nem, és ez elég nagyot dobott a filmen. Apropó, mi a csuda volt a szájával?? Mintha allergiás lenne, nagyon csúnya volt a szája, meg más szokott lenni az egész arca. A "szexicsaj" meg mintha egész végig szívott volna, olyan volt a szeme...
All in all, a film okés volt, a szokásos kliséket vonultatja fel, totálisan amerikai, én meg kb az elsõ pillanattól kezdve leragadtam a srácnál, miatta érdemes volt megnézni, egy kis pozitívumot kaptak a szemeim :D
6/10
beo71 2011 dec. 11. - 11:33:16 6/10
Helyes idõutazás a 80-as évekbe,Duran Duran,Mötley Crüe,INXS stb.zenékkel,az esetlen fiú küzdelme a szöszi üdvöskéért.6/10.
Ja és Angie Everhart cickói.Hátha valaki ezért nézi meg.
9/10
Carlo Abarth 2011 szept. 22. - 21:47:34 9/10
Könnyû kis vígjáték ajánló laza kipacsolodáshoz!