Szélsőséges időjárás Richard Hammonddal

Bakancslistához adom
Richard Hammond's Wildest Weather (Wild Weather)
ausztrál ismeretterjesztő filmsorozat, 60 perc, 2014

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az időjárás sokunk kedvenc témája, de annak ellenére, hogy szinte minden nap beszélünk róla, alig tudunk valamit a környezetünk hőmérsékletét, ill. csapadék- és szélviszonyait alakító folyamatokról.
Tájékozatlanságunknak részben az az oka, hogy az időjárás egy rendkívül összetett és bonyolult jelenségegyüttes, aminek minden fajtája, még a leghétköznapibb is, tele van titkokkal. Ami pedig a szél, a villámlás, a csapadékképződés és a többi jelenség fizikáját illeti, ezek sokszor egyenesen a "mágia" és a "varázslat" kategóriájába esnek - még a tudósok számára is, akik pedig évezredek óta tanulmányozzák a légkör viselkedését.

A NatGeo új, háromrészes sorozata újszerű és szórakoztató módon közelít az időjárási jelenségekhez: az egyes epizódokban Richard Hammond látványos kísérletek és a legmodernebb technológia segítségével mutatja be a légköri folyamatok legmeglepőbb törvényszerűségeit.

A sorozatban Hammond nemcsak nézi az időjárási jelenségeket, de meg is "tapintja" őket, sőt szó szerint a szívükbe hatol: többek közt besétál egy mesterséges tornádó szemébe; létrehoz egy gigantikus ködfelhőt; összetör egy autót egy heves esőzés segítségével; és útnak indít egy lavinát mesterségesen. A kísérletek elvégzésében a világ elismert tudósai segédkeznek neki, akik a legújabb meteorológiai kutatási eredményeket is megosztják velünk - például azt, hogy pontosan milyen sebességgel fúj a szél egy tornádó belsejében.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
gopocher 2015 júl. 09. - 22:26:39
Jó müsor várom hogy legyen