Szent szív

Bakancslistához adom
Cuore sacro
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz filmdráma, 120 perc, 2005

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Irene Ravanelli, egy milliárdos ingatlanvállalkozó épp most zárt le egy pénzügyi spekulációt, mely két családi barátját az öngyilkosságba kergette. Arra készül, hogy a hatalmas családi épületet kis lakásokká átalakítva eladja. Mindeközben felfedezi őrült édesanyja szobáját és találkozik a kis tolvajlánnyal, Bennyvel, aki arra áldozta fel életét, hogy segítse a magához hasonló szegényeket. A kislány halála erősen felkavarja Irenét és egy radikális változtatásra készteti, aki gyökeresen megváltozik: önzetlenségbe fordul át.
Bemutató dátuma: 2006. november 23. Forgalmazó: SPI

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lídia 2018 aug. 11. - 16:10:02 Előzmény Ignorante
Elég húgyagyú lehet ez a Mr. Ozpetek. Miből gyúrta ezt a szocialista -realista gondolkodású fantompapot?
alakuszi 2010 febr. 05. - 12:51:54
Az nem rossz,ha másokon segíteni akarunk de azért ne essünk túlzásba.Beni halála megdöbbentõ,hely kár hogy nem szerepel tovább.A Beni nem fiú név?Sajnos az élet ilyen!Néha egy szeretett személy elvesztése visz minket az életünk megváltoztatására.
írta:Kék szemûek
alakuszi 2010 febr. 05. - 12:46:57 Előzmény Ignorante
Szerintünk a film érdekes volt és tanulságos.A történet végére Irene eléggé túlzásba vitte az adakozást, de ennek ellenére a szeretet és az irgalmasság vezérelte, és számunkra ez megható volt.
Írta: a meghatódó szent szívek.
Ignorante 2009 jan. 25. - 20:12:40
Nem éreztem igazán "Özpetekesnek". A történet alapjában véve jó, vagyis jó lenne. De hosszú, nagyon el van nyújtva és bár az üzenete az nagyon jó lenne, de a vége fele eléggé eltúzott lett. Ez az egyetlen olyan filmje , mely nem gyõzött meg. De ott van a megunhatatlan legjobb: Tudatlan tündérek és aztán jött a Szaturnusz gyûrûjében...ez már Özpetek