Szeress most!

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar filmsorozat, 2003

Értékelés:

74 szavazatból
Szerinted?

Szerelem első látásra. Alexa, a sikeres üzletember gyönyörű lánya, és Tibor, a régi barát jóképű fia életébe így toppan be a Nagy Szerelem. Ám sokan próbálnak kettejük boldogságának útjába állni. Húsz évvel ezelőtt Alexa édesapjától, Konrád Jánostól gyerekkori barátja, Pintér Ferenc elszerette élete nagy szerelmét. Az évek múlásával János pályája felfelé ívelt, míg Ferenc rossz üzleti döntései miatt lassanként anyagi válságba került. Miközben gyermekeik szerelme egyre forróbbá válik, Ferenc és János ismét vetélytársakká válnak, s nem csak a szerelemben.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
luci87 2021 febr. 06. - 12:13:16
Nem volt ez rossz anno,lehet,hogy ujra nézem!
NagyCsilla 2019 febr. 05. - 17:27:03
a 23. résznek nincs folytatása? mert ugyanis hiányolom azt a részét ahol Anna kórházba kerül! valaki tud valamit????
fodorronald 2018 máj. 09. - 00:10:43
Sziasztok! Valakinek nincs meg véletlen a 2. évad 1. része (23. rész) VHS vagy bármilyen formában?
9/10
King Diamond 2014 aug. 16. - 19:08:54 9/10
Akartam már írni a második évadról, miután megnéztem, de egyrészt, mivel nem volt cliffhanger a végén, illetve kíváncsi voltam a folytatásra, így csak most, az összes rész megnézése után írok. Elõször egy kicsit a részekrõl: az RTL Moston a 23-ik (S02E11) résztõl kezdõdõen az utolsó, 78. részig (S03E22) az összes rész egymás után fent van, nincs közte hiány. Csak ugye az a 10 epizód a második évad elejébõl. De mindegy, azokat is meg lehet nézni más, online oldalon, ugye két részt leszámítva, mert szerintem összesen mindössze kettõ nem lelhetõ fel sehol (S02E01 és S02E06).

SPOILER IS LEHET/MÁSODIK ÉVAD!!!
A második évad hasonló, mint az elsõ évad második fele. Végig a városban játszódik, kevesebb külsõ helyszínnel, és kevesebb akcióval, sajnos. Egy idõ után már baromira idegesítõ az Emese/Gábor/Melinda ármánykodás a Tibi/Alexa párossal szemben. Attól függetlenül persze, hogy jól alakítják a szerepeiket a színészek/színésznõk, ettõl is annyira visszataszítóak ezek a karakterek. Ideértve persze Bencuskát is (a szerszámok, ékszerek ugye, plusz a harmadik évadban elkövetett patkánykodásai).
Az évad elsõ felében ugye Iván megpróbál Melindán (és így Viktórián) keresztül a Konrád vagyon és cég közelébe kerülni, ám amikor nem nagyon akarnak mûködik a dolgok, elteszi láb alól Viktóriát (ez a jelenet elég szarul volt megcsinálva sajnos). Aztán zsarolni kezdi Melindát és Eriket, hogy kitálal Jánosnak róluk. Ezidõtájt kezdi el Emese is zsarolni Melindát, hogy szintén elmondja Jánosnak, hogy szeretõje van Melindának. Egy ideig még csak-csak elviselhetõek ezek a szálak is, de néhány rész után kezdett fárasztó lenni. Aztán Melinda lebukik János elõtt, aki kiteszi a szûrét, az lelép Erikhez (elõször még úgy állítja be az egészet, hogy õ dobta ki a férjét). Az is eléggé vérlázító volt, ahogy, miután János kidobta a lakásából Emesét, az csak úgy ugráltatta Melindát, mint egy kis királykisasszony, és szállodai szobát béreltetett vele. Hiába, ez a két karakter megérdemli a sorsát, annyira számító és visszataszító mindkettõ. Oli kálváriája is unalmas már egy idõ után, azt viszont nem gondoltam volna, hogy ilyen szinte visszahozzák a Faragó szálat.
Az a szál viszont jó volt, amikor Czakóék János kamionjával szállítottak, aztán rászállt a Vám-és Pénzügyõrség a teherautókra, átkutatták õket, stb. Aztán mikor rálõttek Jánosra, és a rendõrség elkezdett nyomozni, az is jó volt és ennek köszönhetõen felpörögtek az események az utolsó pár részre. Azt viszont sajnáltam, hogy nem volt szinte semmi cliffhanger a végén. Ami aztán a harmadik évad második részében ugye történt, tehették volna ezt a második évad zárásának.
Az viszont érdekes, hogy a rendõrséget milyen tehetetlennek állítják be szinte végig itt a második, és majd a harmadik évadban is. Nyomozgatnak, de egyrõl a kettõre nem nagyon jutnak.
A szereplõk jók (a mellék/vendégszereplõk is). Bodrogi Gyulát jó látni feltûnni a sorozatban, a karaktere is jó volt a második évadban. Lehetett volna egy kicsit több akció is az évadban (lehet, hogy azért érzem így, mert 44 részes az évad, talán túl hosszú lett), ettõl függetlenül nem volt rossz, ennek megfelelõen a második évad értékelése: 8/10.

SPOILER/HARMADIK ÉVAD!!!
Ez az évad sokkal pörgõsebb, akciódúsabb, izgalmasabb, mint az elsõ kettõ. Talán azért, mert ez az utolsó, és fel akarták pörgetni egy kicsit. Már az elején is ugye, a bomba, ami felrobban. Aztán az ebbõl adódó komplikációk, nyomozások. Jól megcsinálták Melinda arcát, és 'jellemfejlõdését' is, amíg beteg volt. Viszont utána ugyanolyan ármánykodó rohadék lett, mint elõtte volt, egészen az utolsó részig, az utolsó pofonig. A rendõrség nyomoz, nyomoz, de semmi. Olyan, mintha Balla Iván szellem lenne, aki soha, senki nem tud azonosítani, felismerni, stb. Ez kicsit irritáló sajnos. Viszont az egész Balla szál zseniálisan meg van csinálva. Mondjuk az kár, hogy ugyan Czakó idõrõl-idõre feltûnik, mint Balla 'fõnöke', a végén mégsem mutatnak semmit, hogy vele mi lett, csak odabökik, hogy elkapták. Mutathatták volna, ahogy elkapják.
Emese megõrülése is jól meg lett csinálva, meg ahogy Tibit elrabolta és levitte a Balatonhoz, ám egy kicsit rövid volt ez az egész, mivel másfél rész alatt meg is oldódott. Jó volt egy kicsit újra látni a Balatont helyszínként a sorozatban, még ha nem is olyan formájában, mint az elsõ évad elsõ felében.
Oli karaktere úgy az egész sorozat folyamán nem zavar sok vizet, itt, a harmadik évadban próbálták kicsit komolyabbá tenni ezzel a Faragós szállal, ami mondjuk nem volt rossz. A Faragót alakító fickó jól játszotta a karaktert, de ahogy a sorozatban is mondták, Oli nem való abba a környezetbe, akármennyire is próbált olyan lenni, mint Faragó. Mondjuk Faragó elsõ nõje, Niki (akit Berényi Linda alakít) jó kis bõr. Bencuska állatira irritáló volt már az elejétõl fogva, ám ez is a karaktert játszó Tóth Zoltán érdeme. Csak azt sajnáltam, hogy úgy igazán nem kapta meg a végén, ami járt volna neki. Bodrogi Gyula karaktere szerethetõ volt, ám az évad második felében kezdett õ is kicsit túl vénemberes lenni. Az mindenesetre szintén érdekes, hogy a sorozatbeli udvarlója, az a való életben a felesége.
Jól meg volt csinálva az orvosnak beöltözõs jelenet is, meg jól ki volt dolgozva minden. Az uránium eltérítése és az utolsó két rész pedig egyszerûen zseniális volt. Nagyon jól megcsinálták azokat is. Hiába szeretett volna boldog családban élni Balla, amit mondjuk meg is próbált ugye korábban, az építkezés, stb. De egy ilyen bûnözõ karakter nem tud meglenni a balhék nélkül. Rosta Sándort jó volt látni, egész sok epizódon keresztül alakította a hadnagy szerepét, aki nyomozott Balláék után. Habár, leginkább a hangja miatt ismertem meg, nem tudtam, hogy így néz ki. A végén még Melinda és Emese próbált egy utolsó kétségbeesett kísérletet tenni Alexáék szétrobbantására, de Balla bátyó túlhúzta a számításaikat (szerencsére). Azt mondjuk sajnálom, hogy az Oli-Faragó szálat annyira nem zárták le, mert én végig azt hittem, hogy csõbe akarja húzni Faragó. De akkor lehet, hogy nem.
A sorozat vége pedig szintén remek, az esküvõ, ahogy Gábor távolról látja, hogy mibõl maradt ki (teljesen jogosan természetesen). Szép befejezése egy jó magyar sorozatnak. Nem tudom, hogy lesz-e ilyen egyszer a Barátok köztnél is, de valami hasonlóan jó befejezést kívánok annak is.
A harmadik évad értékelése: 10/10.
A sorozat értékelése: 9/10.
9/10
King Diamond 2014 jún. 07. - 22:43:00 9/10
Nem sok magyar sorozatot láttam még eddig, és ez ezek után sem fog nagyon változni. Viszont van egy-kettõ, amik felkeltik az érdeklõdésemet, így történt például a Tûzvonalban és a Hacktion esetében is, amik magyar viszonylatban elég jó sorozatok. És itt van a Szeress most, amibõl néhány részt láttam már régen a tévében, de tavaly valamikor úgy döntöttem, hogy elkezdem nézni. Meg is néztem az elsõ évadot, 22 részt, ugyanis az RTL II újra leadta, és az RTL Most oldalára szépen kerültek fel a részek. Aztán következett volna a második évad, de az ottani 23-ik rész az nem a második évad elsõ epizódja volt, hanem a tizenegyedik...aztán olvasgattam a neten, hogy mi lehet a probléma, keresgettem a második évad részeit, és mindenhol azzal szembesültem, hogy a második évad 44 részébõl hármat (elvileg 1,10,18) SEHOL sem lehet megtalálni. Tavaly nyáron hosszas keresgélés után elegem is lett, és megszakítottam a sorozat nézését. Nemrég kezdtem el folytatni a második évaddal, viszont írok egy kicsit az elsõrõl.
Most már viszonylag képben vagyok a sorozat részeit illetõen, az RTL Mostra felkerült 78 epizód egymást követi, leszámítva azt, hogy a 23-ik rész az a második évad 11-ik része, tehát az elsõ 10 hiányzik onnan. És így ugye kijön a 88 rész is, amennyi a sorozat három évada (22+44+22). A kimaradt 10 részt (ami lényegében 8, mert két rész nem fellelhetõ, az S02E01, valamint az S02E06, ha jól emlékszem, mert ott van egy kavarodás a többi oldalon is, hiányzik egy rész; és a S02E09 utáni rész--ami szerintem valójában az S02E10-- szerintem az RTL Moston lévõ 23-ik (S02E11), történetben legalábbis egymás után következik. Valamint, az RTL Moston a többi sorozatos oldalon feltüntetett S02E18. rész is fent van.) néhány online sorozatos oldalon meg lehet találni, én is onnan néztem meg.
Igazából nem értem, hogy az RTL II hogyhogy nem adta le az összes részt, és hogy hagyhatott ki 10 részt a második évadból, és az RTL Mostra is miért csak 78 epizód van feltöltve. Ott is többen szóvá tették már ezt, de semmi reakció nem történt.

Na, de most akkor a sorozat elsõ évadjáról is írok pár gondolatot:
Nem rossz sorozat, hasonló a Barátok közthöz. Az elsõ évad elsõ fele nekem nagyon tetszett, fõleg azért, mert végig a Balatonnál játszódik. És ez ad neki egy pluszt. A történet sem rossz, csak Tibi és Alexa folyamatos vívódása kezdett már az elsõ évad folyamán is idegesítõvé válni, de ez sajnos a második évadban is folytatódik. Jóval több helyszínen játszódik, mint a Barátok közt, ami szintén jót tesz a sorozatnak. Az mondjuk kicsit zavar, hogy elég kevés a negatív/rossz karakter, és az ehhez kapcsolódó jelenetek. De elvégre ez nem egy akciósorozat.
A színészek nem rosszak, ahhoz képest, hogy szerintem többségük kezdõ volt annak idején. Nekem egyedül Harmath Imre ismert(ebb), õ is csak a szinkron munkáiból. De itt mindenki jól hozza a ráírt karaktert/szerepet. Mondjuk különösebben senki sem lett a kedvenc szereplõm, Konrád János és Balla Iván karaktere talán a legjobb (a színészek miatt persze), de például Péterfy Erik is a kedveltebb szereplõk közé tartozik nálam. Emesét rühellem, de a szerepet jól alakítja a hölgy. Csótó Klára nagyon szép és csinos nõ volt akkoriban, mondjuk azóta sem hallottam róla semmit, nem szerepel a médiában. Egy-egy mellékszerepben itt is feltûnnek ismertebb színészek, bár nekem legtöbbjük csak a hangjáról ismert, a szinkron munkáik által.
Az elsõ évad 22 epizódja nem volt unalmas, volt benne elég izgalom. Az elsõ fele elég gyorsan elment, amíg a Balatonon voltak, aztán kicsit furcsa volt a városba visszatérni. Eleinte nem is nagyon tudtam megszokni.
A sorozat fõcíme és zenéje tetszik, a zenék szinte ugyanezek a Barátok köztben is.
Az utolsó epizód után vártam a második évad elsõ részére, de sajnos az pont nem lelhetõ fel a neten, így muszáj voltam a második évad második részétõl kezdve folytatni a sorozatot, igaz, volt az elején egy kis visszatekintõ, amiben az elsõ részbõl is voltak jelenetek/történések, de ez azért mégsem ugyanaz. Remélhetõleg több rész nem lesz kimaradva.
Majd írok a másik két évadról is újabb bejegyzést, ha végignéztem õket.
Az elsõ évad értékelése: 8/10.
10/10
LeonCupraR 2013 jún. 22. - 13:00:44 10/10
Nagyon jó sorozat idén nyáron nézem újra negyedszerre :)
10/10
LeonCupraR 2013 máj. 11. - 08:38:16 10/10
Nagyon jó sorozat amikor elõször adták akkor is néztem de kicsi voltam nem emlékeztem sokra aztán ismételték 2006-ba talán 2007-be akkor is néztem. Majd tavaly nyáron vissza néztem az egészet az elejétõl volt olyan nap hogy 10 részt néztem meg az egész sorozatot 1hét alatt végig néztem de lehetséges idén nyáron is megteszem ki tudja :)
10/10
Alibaba24 2013 ápr. 11. - 13:02:07 10/10
Nagyon jó kis sorozat,olyan kis megunhatatlan,nézhetõ!
Aranyos a Tibor az Alexával,Pancsika,Román Juditot játszó színésznõ is nagyon jól játssza a szerepét,végül is mindegyik jó színész...
Olyanok mintha egy igazi család lennének!:)
10/10
kazsagx 2013 febr. 11. - 22:46:46 10/10
Jó kis sorozat volt anno! Most fogja ismételni az RTL2. :D
10/10
Laci - 2010 dec. 02. - 17:44:30 10/10
Kedvenc sorozatom most is.
Umika 2010 okt. 13. - 20:00:23
Nagyon szeretem ezt a sorozatot, éppen most nézem újra a részeit :)) Egyetlen olyan magyar sorozat, ami eddig megfogott...
9/10
zs9302 2010 febr. 05. - 07:00:16 9/10 Előzmény Naphinel
Él.
Naphinel 2009 szept. 30. - 17:18:36
Váó, ez a fórum még él??? :)
Hehe.
8/10
minerva9 2009 szept. 30. - 09:40:11 8/10
Én szerettem ezt a sorozatott,és a zenéje is tettszik még most is..
geri12 2009 aug. 15. - 23:19:58 Előzmény paranoid
Üdv!

Még jó hogy megvan az arhívumomban... :)))

Mûkereskedõ:

KARAKTERNÉV:

Liszka Viktoria

VALÓS/EREDETI NÉV:

Bizek Szilvia
ciccus92 2009 aug. 15. - 23:02:08
Szerettem ezt a sorozatot,de a végét sosem láttam :( :)
1/10
Dros 2009 aug. 15. - 21:17:24 1/10
Ezt legalább befejezték!
Egy pontot megér ezért!
paranoid 2009 aug. 15. - 21:10:28
nem tudja véletlenül vki h ki játszotta azt a mûkereskedõ lányt v kit? nagy enikõ boltjában dolgozozz ha emlékeztek...
9/10
zs9302 2009 júl. 11. - 20:07:43 9/10
Igen, a varázsa is az volt, hogy izgalmasabb mint a bk, és nem nyújtották sokáig! Ilyenek kellenének még!
9/10
zs9302 2009 máj. 25. - 16:59:54 9/10
Jó!
Összes hozzászólás