Szeretők

Bakancslistához adom
Cosa voglio di piu/What More Do I Want
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz-svájci romantikus dráma, 126 perc, 2010

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Anna és Alessio élettársak és családot terveznek. Alessio a kedves, mackós férfi szeretetével és ajándékokkal halmozza el Anna-t, aki egy véletlen folytán találkozik Domenico-val és egymásba szeretnek. Domenico számára még nehezebb a helyzet, hiszen gyerekei vannak. A történet azt az érdekes kérdést boncolgatja, hogy a kezdeti fellángolást mennyi idő elteltével lehet komoly kapcsolattá fordítani és, hogy egyáltalán érdemes-e.
Bemutató dátuma: 2010. szeptember 23. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
Szasa. 2011 jan. 29. - 22:18:45 2/10
Újabb film egy idiótán folytatott szeretõi kapcsolatról.
Egyszer már szeretnék látni egy olyan filmet, ahol függetlenül a végkifejlettõl, a partnerek intelligensen, önfegyelemmel, a házastárshoz lojálisan, mégis szenvedélyesen élik meg az ilyenfajta kapcsolatot. És ahol a felek nem csak s saját ösztöneikre, vágyaikra és érzéseikre figyelnek, hanem egymásra is. A szerelem szép dolog, tüzes és türelmetlen, de ettõl még nem kell feltétlenül infantilizálni a szerelmeseket.
8/10
Gega1 2010 nov. 26. - 13:41:55 8/10
Az Ünnepek után mellett ismét egy hasonló témájú film a Cirkoban. Míg a román filmben egy váratlan, gyors és bombaerõs felütéstõl egybõl kifekszik a mozilátogató, ebben az olaszban a második kétharmadban folyamatosan kapja a kisebb-nagyobb szurkákat és a végén szintúgy megroggyanva hagyja el a nézõteret. Tudni lehet, hogy az állandó hazudozás nem vezethet jóra, és a nézõ is mindenképpen veszít: ha összejönnek, az elhagyott családot sajnálja, ha nem, az elveszett nagy szerelmet. Érdekes, hogy mindkét filmben a feleség fényévekkel jobb nõ, mint a szeretõ, csak a jóból is megárt a sok és az újdonság gyönyörködtet tézisek (meg az ösztönök) felülírják a józan észt. Mindenképpen érdemes megnézni a filmet, cselekményes, kiszámíthatatlan és elgondolkoztató.
laciml 2010 szept. 27. - 20:03:22
A téma klasszikus, a filmes megvalósitás szerintem nagyon jól sikerült. elõször gondolkodtam azon, hogy mennyire zavar, hogy a jellemek nincsenek nagyon kidolgozva, de arra jutottam, hogy hát tulajdonképpen nem is kell mert õk éppen ilyenek, amennyire nem sokat szólnak, csak a hétköznapi legszükségesebbeket mondják- A fõ motiváció a szex, pedig gyönyörûen ábrázolt, csodálatos színésznõvel, és a nagy kérdésre a válasz a film végén egyértelmüen megadatik.... ami viszont közben történik azért is készült ez a film....