Szigetvilág

Bakancslistához adom
Arcipelaghi
16 éven aluliak számára nem ajánlott olasz játékfilm, 85 perc, 2001

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Giosue Szardínián él édesanyjával, nagymamájával és két testvérével. Egy nap egyedül marad egy ismerős tanyáján, ahol tanúja lesz annak, amint három helyi vagány ellop néhány lovat. A bűntényre hamar fény derül és a bűnösök nem hagyják annyiban a dolgot. Visszamennek a tanyára, hogy megleckéztessék a fecsegő gyereket.
A több fesztiválon sikerrel szerepelt film Szardínia szigetén, egy kisvárosban játszódik és a turistacsalogató prospektusok Szardínia-képével ellentétes módon, szokatlan őszinteséggel és lélektani pontossággal tárja fel egy ősi világ olykor még ma is tragédiákat is okozó kegyetlenségét, a vérbosszú természetrajzát.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
czirbi 2010 aug. 21. - 15:33:57 10/10 Előzmény PEIPER71
Igazad van, falun mindenütt az irodalmi nyelvet beszélik, ezért ért egymással könnyen szót a tehénpásztor és a nagyvárosi yuppie.

Nézzed hang nélkül, hátha akkor átjön a film mondandója.
5/10
PEIPER71 2010 márc. 18. - 14:04:17 5/10
Hát ahogy néztem ezt a filmet jócskán felidegesítettem magam. Ennek a filmnek rettenetesen rossz a szinkronja, mondhatni sz.r . Én nagyon szeretem az olasz filmeket de a megszokott szinkronhangok úgymond "falusias" stílusban történõ megszólaltatása szörnyû. Én biztosan nem nézem meg többet ezt a filmet.