Szigorúan piszkos ügynök

Bakancslistához adom
Frauds
ausztrál vígjáték, 90 perc, 1993

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az ausztrál fekete komédia egy rosszul sikerült biztosítási nyomozás hihetetlen története. Phil Collins egy különc biztosítási ügynököt alakít, aki egy védtelen házaspárral szemben rémálmokba illő játékba kezd. Amikor a dolog komolyra fordul, a fiatalok felveszik a kesztyűt.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Viragom Viragom 2017 aug. 21. - 11:32:01 4/10
nagyon beteg film. szerintem idõpazarlás.
ilali 2017 máj. 09. - 05:29:03
***SPOILER***
- Mi az a bohémélet?
- Valami musical.
***
„Ha álmokról, vágyakról,
Légvárakról van szó,
A lelkem milliomos.
Néha a kincseskamrám
Mindent kilop”

„És régi álmaim,
Az én szép álmaim,
Egy pillanat alatt szertefoszlottak.
De nem szomorít el a lopás,
Mert helyettük beköltözött
Az édes remény.” Rodolfo / La Boneme
***SPOILER VÉGE***
10/10
kemimim 2010 jún. 22. - 16:01:01 10/10 Előzmény sipka
Szerintem ez egy nagyon jó film.
Nem értem ki adott rá alacsony pontot,
hiszen mindenki dicséri?:)
sipka 2009 jan. 24. - 08:41:40 Előzmény pozsizsuzsi
Köszönöm!!
Danke schön!!
Thank you!!
Gracias!!
Merci!! :P

Sajnos a nyelvtudásomból csak ennyire futja :) Amúgy még jövõhét szerdán is adják, úgyhogy már alig várom, hogy mégegyszer megtekintsem :)
Köszi, hogy szóltál :P
pozsizsuzsi 2009 jan. 23. - 12:21:33 Előzmény sipka
Hát akkor ma eljött a nagy nap.
spollar.daniel 2008 szept. 19. - 14:07:00
A film tartalma:

Milyen szép is lenne, ha valaki mindig a fülünkbe súgná, mi a helyes döntés, melyik utat válasszuk. Roland Copping (Phil Collins) számára ez a probléma nyolcévesen eldõl, mikor édesanyjától születésnapjára egy pár kockát kap. És a kocka el van vetve! Vagyis Roland veti el, mégpedig minden helyzetben a kockáira hagyatkozik. Élete egy nagy Monopoly-tábla, játékosokat pedig mindig szolgáltat a cége. Kárbecslõként nap mint nap új áldozatokat szedhet kegyetlen játékához. Jonathan és Beth a két soronkövetkezõ. Antik ezüstjeik értékét szeretnék megkapni, amik egy betörés alkalmával tûntek el, akkor, amikor Beth egy nyílpuskával keresztüllõtte a betolakodót, míg férje az Operánál várt rá. Roland hivatott, hogy kivizsgálja, valóban rablás volt-e, vagy csak biztosítási csalás. Persze egy épelméjû nyomozó a tények megismerése után gyorsan lezárná az ügyet, de nem így Copping. Számára a választás csodálatos, viszont a túl sok lehetõség tétovázáshoz vezet, ezért a kockáihoz folyamodik segítségért. 1-tõl 3-ig békén hagyja õket, 4-tõl 6-ig nem száll le róluk. És amilyen a szerencse, vagy éppen szerencsétlenség...- ez utóbbi következik be. Szépen lassan jut elõre a pszichológiai hadviselés- és a durva tréfák nagymestere. Nagy öröm számára, ha az idegtõl rángógörcsös áldozatai végre hibákat követnek el és üvöltve ajánlják fel mindenüket, csak végre felszívódjon a kockáival együtt. Ez alkalommal azonban méltó ellenfelekre akadt, akik megtalálva achilles-sarkát, még számára is meglepõ finissel szolgálnak.

A Phil Collins által játszott Roland Copping figurája eléri célját. A végletekig idegesítõ férfi alakjába bújva megalkotja a saját elméjébe zárt kisembert, akinek legnagyobb fegyvere a fantáziája...
daliamesa 2008 jan. 07. - 18:35:02 Előzmény sipka
ez tényleg egy nagyon jó film, bár régen láttam és csak rémlenek belõle a dolgok... tényleg olyan film amit leadhatnának igazán a kereskedelmi csatornák v. akár a közszolgálatisok... jó lenne, a vissza a suliba is szintén nagyon jó film, és tényleg ezeket utoljára kiskoromban a hbo-n láttam :)
igaz megvannak otthon vhs-en... dehát a minõségük.... :(
sipka 2007 szept. 01. - 20:42:17
Itt egy kép a filmbõl.
sipka 2007 aug. 13. - 22:37:40
Nem tudom, hogy emlékszik e valaki erre a filmre, mert én már nem nagyon. Legfeljebb arra, hogy nagyon tetszett :) Phill Collins is játszik benne, aki egy elmebeteg embert alakít, és mindig valamilyen dobókockával szórakozott. Annyi olyan jó film van amit nagyon régen láttam, (még kis koromba) s azóta egyszer se játszották le sehol. Ilyen például a "Szigorúan piszkos ügynök". De emlegethetném a régen HBO-n sugárzott "Szörnycsapat"-ot is. Az néhány tinédzserrõl szólt, akik (Frankensteinnel karöltve) szembe szegültek Drakulával. Nagyon jó film volt!!!!!! Szerintem még a mai filmekhez mérten is, kíváló alkotás!!!! De nem csak Drakula és Frankestein szerepelt benne, mint szörny: hanem volt benne Farkasember, Múmia, illetve egy Vizi szörny is. (S ez nem egy fekete-fehér film volt. Tehát nem egy B kategóriájú alkotásra kell gondolni.) De van még rengeteg film ami megérdemelné, hogy újra láthassák az emberek: "Legenda", "Danielle Tante", "Vissza a suliba", "Cápali és Cápeti" (bár az egy rajzfilm sorozat), "Rover Dangerfield", "Mistic Pizza" stb. Lehetne még sorolni :(