Szimmetria

Bakancslistához adom
Symetria
16 éven aluliak számára nem ajánlott lengyel filmdráma, 99 perc, 2003

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Tragikus tévedés következtében a huszonhat éves Lukasz börtönbe kerül. A rabok, akik közé kerül, éppen annyira különbözőek, mint amennyire különbözőek az élettörténeteik és az általuk elkövetett bűntettek. A zárkába összezsúfolt hat ember a nap huszonnégy órájában egymásra van utalva. Az elítéltek között egyre több az ellentétes érdekekből és a jellemek különbözőségéből származó konfliktus. Egyik nap új elítélt kerül a cellába. A férfit pedofiliával vádolják. A lakók az újonnan érkezett ellen fordulnak, Lukasz sem maradhat közömbös.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
vandorbab 2020 júl. 02. - 14:17:00 6/10
Akár jó film is lehetne. A zárkaélet igazsága ott van és néha megmarkolható. A karakterábrázolás elnagyolt és kidolgozatlan. A képi világa viszont nagyon hiteles.
tortura 2020 jún. 30. - 16:57:01
Végigszenvedtem. Kár volt. Nyilván számítottam rá, hogy egy börtönben játszódó film nem lesz vidám, nem is azt vártam. De ez a sztori valahogy sehova se vezetett. Vége lett, mint a botnak. Azt se tudni, konkrétan mi lett a főhőssel. Mi lett az ítélet, kapott-e plusz büntetést a benti balhé miatt.
SPOILER!!! Az meg kifejezetten irritált, hogy már épp szabadulna, szólnak neki, hogy maradjon nyugton, erre belemegy a balhéba... Hát megéri kockáztatni a szabadulást? Arról nem is beszélve, hogy honnan tudta olyan biztosan, hogy valóban bűnös volt-e a pedofíliával vádolt pali? Hisz ő maga is ártatlanul került be...... Ehhh... felidegesítettem magam ezen a filmen.
frankblack 2014 jan. 20. - 19:31:52
ez egy jó film.