Tiéd vagyok

Bakancslistához adom
Jeg er din
norvég filmdráma, 96 perc, 2013

Értékelés:

10 szavazatból
Szerinted?

Mina egy fiatal, magányos anya, aki egyedül neveli a hatéves fiát, Félixet a norvég fővárosban, Oslóban. Az asszony norvég-pakisztáni származású, és a családjával való kapcsolata problémákkal terhes. Mina folyamatosan keresi a szerelmet, különböző emberekkel próbálkozik, de nem sikerül tartós kapcsolatot kialakítania. Egy nap azután Jesper, a svéd filmrendező személyében rátalál a szerelem. Mina kész a fiával Stockholmba menni, hogy Jesperrel élhessen, de a férfi még nem áll készen a családi életre.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
The Cortez 2022 jan. 22. - 18:47:43 7/10
A történet főszereplője egy norvég-pakisztáni származású, elvált szingli anya. A hagyományőrző, ókonzervatív nézeteket valló családjának basztatásai kereszttüzében kénytelen élni, miközben őrült módjára kergeti a bódogságot. Sok hülyeséget megcsinál, de nem igazán lehet haragudni rá, mivel sajnálatra méltó az egész sztorija. A film a tradicionalizmust állítja szembe a modern nézetekkel, ezenkívül hitelesen, átélhetően mutatja be a főhősnő önbizalomhiányát, valamint neurózisát. Életszerű, végig feszült hangulatú, kínos szituációkkal telezsúfolt norvég dráma egy kikúrt idegesítő gyerekszereplővel, illetve kézi kamerás, dokumentarista, szuperközelizős fényképezéssel.
5/10
elvisz59 2014 nov. 03. - 17:35:29 5/10
Szeretem a skandináv filmeket, de ez nem egy sikeres alkotás. A fõszereplõ (Mina) egy norvég-pakisztáni származású fiatal nõ, aki Oslóban egyedül neveli a gyermekét. A története azonban mindvégig a felszínen marad. Nehezen lehet azonosulni Minával, mert szinte csak rossz döntéseket hoz. A film helyenként - és eléggé öncélúan - a pornó határát súrolja. 10/5