Több mint egy éjszaka

Bakancslistához adom
Für eine Nacht... und immer?
16 éven aluliak számára nem ajánlott német romantikus film, 2015

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A 40-es éveinek közepén járó Eva egy szolgálati út során megismerkedik a nála 21 évvel fiatalabb Tommal. Eva tulajdonképpen csak egyéjszakás kalandot szeretne, de elbűvöli Tom spontaneitása, fiatalossága, a profi pókerjátékos férfi szabad élete és persze az izgalmas szeretkezés. Így hát összeköltöznek, de a generációs konfliktusok miatt kapcsolatuk folyamatos veszélyben van.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Mayer-Nagy Ildik 2021 febr. 22. - 14:59:12 10/10 Előzmény gladiolus
Yess!!!
gladiolus 2019 márc. 20. - 06:39:07
Egyébként ez az ismertető itt nagyon bénán van megfogalmazva, pont nem erről szól a film és nem így, hanem sokkal romantikusabb és mélyebb, egyáltalán nem felszínes, mint ahogy ebből a leírásból tűnik. Ne erre alapozzon az, aki meg szeretné nézni, hanem higgyen a saját szemének és fülének.
gladiolus 2019 márc. 20. - 06:37:26
Kifejezetten szép filmnek találtam, amit akár több alkalommal is jó megnézni, és elraktározni. Sok olyan párkapcsolat van,ami eltér az átlagtól, de valami miatt mégis léteznek, és helyük van a világban. Talán azért, mert az ember esendő, és egyszerű halandó, és az élet nagyon sok variációt produkál.
Van amit elbír az ember, és tud vele azonosulni, van, amit nem. Nekem ez nagyon szép, és valóban gerinces megoldás volt mindkét fél részéről, ami vállalható. Pontosan annyit tettek és úgy, ahogyan az megengedhető és emberi volt.
Azt nem tudom, hogy ez a dolog a valóságban is kivitelezhető e, mert egy idő után a férfitól sok lemondással járhat. De ez a film csak egy pontig vitte végig a szálat, ameddig még működhet. Ugyanakkor lehet, hogy van olyan eset, amikor tényleg annyira szereti egymást két ember, hogy ezek a problémák leküzdhetők. Nem tudom. Mindenesetre ez a film képes sokat adni a nézőnek, és elgondolkodtató .
Nagyon szép, tanító jellegű történet a hegyes és csőlátású átlagembernek mások elfogadásáról.
háziboszorkány 2018 ápr. 25. - 15:49:38 Előzmény Glacess2
Teljesen igazad van, nekem is nagyon tetszett a film. Annyira megható volt, hogy a srác, akik tényleg nagyon éretten viselkedett, így ragaszkodott hozzá és ennyire szerette. Én biztos nem törődtem volna a nő helyében a károgókkal, ilyen szeretet, szerelem csak egyszer adódik az életben, ezt nem szabad eldobni. 10 pont.
10/10
Glacess2 2018 márc. 21. - 15:48:46 10/10
Nem tudom, miért élvezik egyesek mindig, "övön aluli" véleményt írni... Hogy lehet vén kurvinyenkó-nak titulálni egy normális színésznőt, aki ezt a szerepet játssza? Nem kurválkodott semmilyen tekintetben. Az igaz, hogy 50 éves volt, mikor a film készült, és nehéz volt elhinni, mikor a filmben a korát 44 évesnek állították be. A férfi főszereplő a valóságban akkor 29 volt, és egy 23 éves pókerjátékost játszott. A film maga nekem fantasztikus élményt jelentett, minden másodpercét élveztem. Minden nő egy ilyen férfiról álmodik, aki tűzön-vízen kitart melletünk. Talán nem is létezik ilyesmi a mai világban. Fiatal srác, de olyan érett és "gerinces" volt. Tartása volt, büszkesége, és a szavát mindig betartotta. Engem elvarázsolt ez a film, felüdített. Még sokszor fogom újra megnézni.
4/10
ezso1 2017 szept. 03. - 03:35:26 4/10
***Spoilert tartalmazhat***
Mint német film hozta az elvárhatót. :( Rossz szereplõválasztás, kiszámítható mese.
Fõleg a nõi fõszereplõvel van gondom, hiszen a történet szerint a vén \"kurvinyenko\" 42 éves a megismerkedésükkor, a valóságban a forgatás idején 50 éves és kinéz 60-nak! Lehet hogy mint színésznõ jó, de ez a szerep nem neki való.
Maga a történet, fõleg a befejezés nagyon nem, életszerû.
No, de nem lövöm le a poént....
Egyszer azért meg lehet nézni.