"A föld kitüntetett darabja" Tokaj és a környékén fekvő 27 község, ahol a szigorú törvényi szabályozás értelmében a furmint, a hárslevelű és a sárgamuskotály fajtákból a tokaji bor készíthető. A tokaji bor az 1500-as években kezdődő történetéről, készítésének mesterfogásairól, s a világban való elterjedéséről kapunk érdekes borászati, kultúra és gazdaságtörténeti ismereteket.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
feketevipera
2011 ápr. 15. - 20:51:20
Érdemes megnézni a filmet, rengeteg információval, "mûhelytitokkal" gazdagodhat a nézõ. Egyébként aki érdeklõdik a hegyaljai szõlõmûvelés és borkultúra története iránt, annak ajánlhatom Orosz István tanár úr írásait, õ elég sokat foglalkozott ezzel a témával is.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások