Turisták vészhelyzetben

Bakancslistához adom
IK1 - Touristen in Gefahr
16 éven aluliak számára nem ajánlott német kalandfilm, 87 perc, 2011

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Amikor egy csapat ártatlan turista nyaralása rémálomba és tragédiába fordul, az IK 1 elit csapat ügynökségét hívják segítségül. Florián egy igazi, régi vágású James Bond figura, aki az egyik top ügynök a cégnél, és mindent egyedül szeret megoldani. A cég azonban úgy dönt, hogy most kivételesen egy társsal együtt kell dolgoznia, és egy Nadja Hansen nevű pszichológust nőt küldenek Florian Blessing nyakára? Nadja rátermett rendőrnő, az operatív esetelemzés specialistája. A különleges mentőalakulat közel negyven országban próbálja segíteni a német turistákat. Blessing és Nadja most Thaiföldön kap egy különleges megbizatást. Egy német hátizsákos turistáról van szó, Felix Schulze, pedagógiát tanul, 27 éves és gyilkossággal vádolják. Barátnője Lisa, akivel Thaiföldön ismerkedett meg. Felix hátizsákkal utazgatott az országban, Lisa pedig egy segélyszervezetnél dolgozik. Blessing feladata, kihozni a fiút a thaiföldi börtönből. Florian Blessing James Bond és Indiana Jones keverékének tartja magát és senki mást nem hagy maga mellett érvényesülni. Szerencsére Nadja sem az a fajta rendőrnő, aki ezt csak úgy hagyja... Blessing három szabály szerint él: semmit sem ígérni, senkiben nem bízni, az érzéseket félretenni. Anna Schulze, Felix anyja 9 ezer km-t utazott, egyetlen reménye az elit páros.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
5i 2015 aug. 10. - 01:01:37 1/10
Újabb mai ócska német film...Nem tudom miért kell ilyenekkel égetnie magát egy nemzetnek.
Amcsiktól mondjuk már megszokhattuk.:-)
3/10
stupek2 2015 jún. 29. - 10:04:36 3/10
Rossz cím! Az ember horrorfilmre gondol. Már az elsõ filmkockáknál láttam, hogy német krimi, ami Thaiföldön játszódik. Ha már Thaiföld, akkor legyen egy kis kábítószer, egy kis szex és egy kis börtön is benne, no meg korrupció.
Spoiler
Egy fiatal pár férfi tagját Thaiföldön letartóztatják. Volt már ilyen film akár amerikai változatban is. Aztán a srác hamarabb megszökik, mint ahogy hivatalosan kiszabadítanák. Itt kezdõdik a keverés a rengeteg megjegyezhetetlen névvel, rengeteg szereplõvel.
A bárgyú történet miatt 3-as.
Edmond Dantes 2014 aug. 05. - 15:21:18
Vajon sorozat? Vagy annak szánták? Az alapötlet részben elcsépelt (veszekedõ detektív vegyes páros), részben -nekem- újszerû. Más országban más esetekkel folytatható lenne, utalnak is rá a végén de lehet h bebukott már ez az elsõ. Pedig annyira nem rossz. Mondjuk nem kifejezetten egy thaiföldi országimázs-reklám, de azért vannak benne szép tájak és városok... meg persze csúnya bácsik is.
olahmiki1959 2014 júl. 29. - 06:59:47
Szórakoztató marhaság volt.
A németek mostanában azt hiszik, hogy tudnak kalandfilmeket, meg akciófilmeket csinálni.
Ezért egzotikus helyszíneken játszódnak a filmjeik, amerikai akcióhõsökre hasonlító szereplõik vannak, lövöldözés, bunyó, autós, motoros és hajós üldözés váltogatja egymást a történetben, nem maradhat el természetesen a poénkodás, a humor sem, - a német humortól ments meg uram, minket!... - természetesen egy váratlan, nagy fordulat is van közvetlenül a film vége elõtt, amelyben leleplezõdik az a gyilkos, vagy gazember, akire senki sem gyanakodott, a film tehát mindenben megfelel a krimik, bûnügyi történetek elemi szabályainak - és mégis, valahogy súlytalan, komolytalan az egész, nincs valódi izgalom, nincs valódi dráma, nagyjából könnyed, délutáni szappanoperák színvonalát ütik meg ezek a filmek.
Ebbe a sorba illeszkedik bele tökéletesen a Turisták vészhelyzetben címû másfél óra, egyszer meg lehet nézni, de csak akkor, ha tényleg nincs más a kínálatban.
DUNAWÖLD 2014 júl. 28. - 21:55:41
Már az elsõ 5 percben felbukkant egy poén: YOU LIKE TIGERS/THAI GIRLS? :-))))
adamnagysweetmovie 2014 júl. 18. - 17:37:19
Ez a nyári közmédia egy igazi laposkúszás...