A karácsonyi időszak különleges, és telis tele van különleges népszokással. Ezúttal Európa legfinomabb adventi és karácsonyi édességei, tortái, kalácsai és süteményei között válogatunk. Megismerjük az eredeti linzertészta, a cseh kolatsche, az olasz pandoro, a francia fatörzstorta és a svájci háromkirályok kalács történetét. Bepillantást nyerhetünk a hagyományos receptekkel dolgozó pékségek és cukrászdák kulisszái mögé, és ízelítőt kapunk abból is, milyen szokások kapcsolódnak a szerencsehozó újévi csillaghoz. Szépséges hagyomány, ha az újévi csillagot a család együtt fogyasztja el. Azt mondják, hogy a különleges estét egy különleges reggelnek kell követnie, ahol az egész nagy család össze tudj gyűlni egy közös reggelizésre és együtt fogyasszák el a karácsonyi csillagot. A gyerekek szeme szebben ragyog, ha kaphatnak még egy kis darabot a csillagból, vagy ha csillagszóró van a kalácson. Az egésznek az a lényege, hogy szerencsét hozzon az újévre.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások