Úri passziók

Bakancslistához adom
White Mischief
angol krimi, 107 perc, 1987

Értékelés:

18 szavazatból
Szerinted?

1940-et írunk, Kenyában, Nairobi közelében, a brit arisztokrata kolónián járunk. A világháború első jelei ellenére az itt lakók gondtalanul élnek. Az időt bálokon, társadalmi összejöveteleken ütik el, ahol románcok és intrikák szövődnek. Egyesek a boldogságukat az alkoholban, míg mások a kábítószerekben keresik. Az örömmámorban úszó társasághoz csatlakozik a gazdag Sir Jock Delves Broughton, fiatal és különösen elragadó feleségével, Dianával. A nő hamarosan viszonyt kezd a szoknyavadász Erroll gróffal. Kapcsolatukra fény derül, ám úgy tűnik, a férj szokatlanul jól viseli a hűtlenséget. Amikor azonban Erroll grófját holtan találják a kocsijában, azonnal Broughtonra terelődik a gyanú.

Stáblista:

Szereplők

Josslyn Hay/Erroll grófja
Lady Diana Broughton
Alice de Janze
Sir Jock Delves Broughton
Gilbert Colvile
Jack Soames
Gwladys/Lady Delamer

Alkotók

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    1989
    Legjobb jelmeztervezés jelölés: Marit Allen
  • BAFTA-díj

    1989
    Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Joss Ackland

Hozzászólások

Szerinted?
tortura 2020 aug. 26. - 15:55:16
Engem irritált. Mint film, talán jó, de a téma számomra irritáló. Mást se lehetett látni, mint gazdag, fehér, unatkozó hülye tyúkokat meg pasikat, akik már jó dolgukban nem tudnak mit csinálni, ezért vedelnek meg fűvel-fával összefekszenek, lődöznek állatokra és néha egymásra is. Még a látszatra sem adnak, hogy legalább a férjüket ne hozzák kellemetlen helyzetbe. Ez már undorító. Az idős férj, aki a végletekig ragaszkodik fiatal feleségéhez - a végére már ő is ellenszenvessé válik.
Egyetlen egy pozitív karaktert sem találtam az egész filmben.
feketevipera 2010 jan. 15. - 09:46:18
Ennél sokkal jobb filmre számítottam. Nem volt elég feszes a ritmusa, a gyilkosságra is egy órát kellett várni, aztán meg a végén mintha egy kicsit sietve el akartak volna rendezni mindent. Egyszer meg lehet nézni, többször nem érdemes.
rajongólány 2008 máj. 18. - 20:07:17
Elég jó film, érdekes a környezet, jók az alakítások. Még nagyobbat is ütött volna, ha a kedves port.hu nem lõtte volna le elõre az egyik fordulatot.