Utta Danella - Szemedben a mennyország

Bakancslistához adom
Utta Danella: Der Himmel in deinen Augen
német filmdráma, 89 perc, 2006

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

A vonzó külsejű, fiatal nő, Nina állatorvosként dolgozik Münchenben. Lázas előkészületek mellet zajlik az esküvői készülődés - közte és az üzletember Paul között -, amikor Nina megtudja, hogy a szeretett nagynénje, Charlotte kórházba került szívinfarktussal. Nina azonnal fejvesztve rohan a Chiemseere, hogy mielőbb meglátogathassa Charlotte nénjét, akinél a szülei tragikus halála után felnevelkedett.

Megérkezését követően Nina életét a bekövetkező események rövid idő alatt fenekestől felforgatják. Először is megesketi a nagynénje, hogy semmilyen körülmények között sem fog Paulhoz feleségül menni, azonkívül pedig Charlotte bemutatja az elképedt unokahúgának a megözvegyült művészt, Danielt, akit láthatóan a nagynénje őszintén és mélyen a szívébe zárt. Sőt a férfi már a kisfiával, Mikivel be is költözött Charlotte Fraueninsel kis szigetén található házába.

A nagynéni nem is titkolja szándékát, szeretné, ha Nina és a karizmatikus Daniel között szerelem szövődne. Nina ugyanakkor az elején nemigen vonzódik a bohém Danielhez, viszont teljesíti a beteg Charlotte hóbortos kívánságait: beszerzi neki a kedvenc szivarjait, sőt a kedvenc whiskyét is. Vagyis Nina ugyanúgy beköltözik a nagynénje házába, hogy bármikor, ha kell, rendelkezésére állhasson.

Valahogy nem is tart olyan sokáig, amíg megvalósul Charlotte elképzelése, és az unokahúga a kezdeti húzódozás és civakodás után bele is szeret Danielbe. A férfi révén Nina a konvenciók és társadalmi elvárások kényszeréből kiszabadulva megismeri a szabadság és a romantika érzését, azt a világot, ami elől eddig elzártan élt. Amikor aztán Paul is felbukkan a Fraueninselen, hogy Ninát visszavigye magával Münchenbe, egyből felgyorsulnak az események: Nina rájön, hogy Charlotte a teljes vagyonát kockáztatja, hogy segítsen a súlyos pénzügyi helyzetbe került Danielen. Nina meggyőződve abban a hitében, hogy Daniel csupán kihasználja Charlotte-ot, hogy hozzájuthasson annak pénzéhez, csalódottan elfordul a férfitől.

Münchenbe visszatérve az a határozott szándéka, hogy a szilárd lábakon álló Paulhoz igenis feleségül fog menni. Csupán csak akkor, amikor megtudja Charlotte nagynénje múltjáról a teljes igazságot, és kiderül milyen kapcsolat fűzi nagynénjét Danielhez, akkor ismeri föl Nina, hogy azon az úton halad, hogy elkövesse élete legnagyobb hibáját…

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
grosz_i 2023 febr. 06. - 17:40:18 9/10
Bizonyára oka van, hogy egyik csatorna sem rokonszenvez az Utta Danella filmekkel, következésképp nem is készül(t) belőlük szinkron, ill. elvétve egy-egy, de azok messze nem Danella legsikeresebb, legnézetebb filmjei...