Utta Danella

Bakancslistához adom
Utta Danella - Storming Skies
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott német film, 120 perc, 2014

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Florian egy briliáns asztrofizikus, aki megkapja a legnevesebb bajor csillagászati kutatónak járó díjat. Hogy megéljen, a matematika alapjait oktatja egy felnőttek iskolájában. Caro megörökölte anyja újságosstandját, és mivel diszkalkuliás, csaknem csődbe is juttatja, nem megy neki a könyvelés, ezért beiratkozik a matektanfolyamra. A tanár és Caro összebarátkoznak, közös szenvedélyük a csillagászt, bár más-más megközelítésből. Caro apja próbál segíteni a lányának, de Kanadába kivándorolt öccsének váratlan hazajövetele megzavarja, és gondolkodásra kényszeríti.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
grosz_i 2023 márc. 25. - 11:10:01 8/10
8/10
grosz_i 2022 szept. 05. - 08:07:46 8/10


https://port.hu/adatlap/film/tv/utta-danella-szerelem-a-szamok-mogott-utta-danella-die-himmelssturmer/movie-195352

Utta Danella: Szerelem a számok mögött (2014) - Die Himmelsstürmer (Német film, német címmel!)

Az égbolt összes csillaga c. regénye nyomán

Caro egy kis kioszkot működtet a bajor Traunstein városkában. Remekül mehetne a vállalkozása, ha nem lenne problémája azokkal a fránya számokkal. Ugyanis Caro nem tud számolni, sem fejben, sem papíron. Vevői előtt mindezt úgy titkolja, hogy pénz mindig a megérzése alapján ad vissza. Ezzel az apró kis trükkel úgy-ahogy sikeresen elboldogul - a 13 éves lányát, Miát egyedül nevelő anyuka -, az életben. Csupán az apjának, Wolfgangnak, aki szinte a lánya minden egyes lépését számon tartja, neki nem tud Caro megfelelni. Így el is titkolja az apja elöl, hogy a kioszk milyen anyagi gondokkal küzd. Titokban be is iratkozik egy kezdőknek szánt számtan tanfolyamra, amit a zseniális, de a világ gyakorlati problémáitól ugyancsak távolálló asztrofizikus, Florian tart, egy kisjövedelem kiegészítés céljából.

A számok világát Florian sem tudja felfoghatóvá tenni, de hála a csillagok iránt érzett közös szenvedélyüknek, rájönnek, hogy gyengéjük és erősségük kiegészíti egymást, mint az egyenlet jobb és bal oldala. Eközben apjára is egy váratlan találkozás vár. Az öccse, Martin 40 év távollét után hazatér Kanadából, hogy rendezze az itt hagyott életét, és kibéküljön annyi év után az öccsével. Ő viszont az öccse lányát egészen más szemmel látja. Egy vendéglői beszélgetés során pedig az egykori tanárnő, Maxi elmagyarázza a két fivérnek, hogy Carónak tulajdonképpen milyen problémája is van a számokkal, egyszerűen Wolfgang lánya diszkalkuliás.

Világegyetemek találnak egymásra, amihez pompás zene társul. Megszületik a bizonyosság arra, hogy a matematika és a szerelem között nem lehet valós ellentmondás.