Végtelen nap

Bakancslistához adom
The Long Day's Dying
15 éven aluliak számára nem ajánlott angol háborús filmdráma, 90 perc, 1968

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A második világháború utolsó napjaiban három brit katona a német vonalak mögött reked. Egy kiégett épületben húzódnak meg, miközben arra várnak, hogy az őrmesterük kimenti őket. Hármójuk közül Tom régi és tapasztalt katona, John pacifista, míg a szadista Cliff imádja a háborút. Hamarosan elfognak egy német katonát. Helmut segítségével próbálnak meg eljutni a brit vonalakhoz. Egy tanyán töltik az éjszakát mielőtt, nekivágnának az útnak, majd nemsokára német járőrbe ütköznek.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
adamnagysweetmovie 2015 jan. 08. - 18:11:36
"mindenkinek ajánlható"
9/10
Varg5691 2014 dec. 18. - 20:28:07 9/10 Előzmény hukrisz
Igen, de ennek mi köze van a filmhez (ami sokkal, sokkal többet ér, mint a jelenlegi 6.3)? Vannak benne dramaturgia túlzások mind a technikai, mind a morális oldalt illetõen, de néhány technikai részlet szerintem mellbevágóan reális. Ugyanúgy a párbeszédek helyett folyó szinte telepatikus eszmecsere a katonák között mialatt az ember a TV elõtt is önkéntelenül visszafojtja a lélegzetét. A politikai nézetektõl függetlenül, a háborút profizmussal végzõ katonák szemén keresztül vezetnek rá, amit amúgy is nagyjából lehet tudni, hogy nincs esély - mert a másik fél is ugyanolyan jó.
hukrisz 2013 ápr. 26. - 03:01:11
Sajnos azt látom, hogy a technika fejlõdésével és hogy a filmipar nagyon csábító, hiszen elég egy kiugró alkotás és máris megvan az a világhírnév amibõl meggazdagodhat valaki annyira túl termel, hogy a régi akár értékálló alkotások elvesznek és már nem kapnak helyet a mai világban. Pedig valahol még biztosan megvan az össze kópia, csak nincs aki akár korszakokra össze szedje és rendelkezésre bocsássa mindazt ami megérdemelné, hogy nyilvánosságot kapjon újra! Én még csak 35 éves leszek és már én nekem is vannak olyan filmek a fejemben amiket még 10-12-14 évesen láttam és akkor nem is értettem meg mindent, de most szívesen megnézném. Sajnos azonban sokat reménytelenül kerestem vagy csak kizárólag eredeti nyelven van fent valahol, de nem beszélek már oroszul, csehül, lengyelül, németül. (Holland, angol, magyar bármikor jöhet) Hát lehet bele kell törõdni és sajnálni, hogy amikor lett volna lehetõség nem rögzítette az ember vagy vásárolta meg! Igaz ha belegondolok már több ezer filmet néztem meg és ezek jelentõs részére emlékszem is. Csak nekem egy 700-nál is nagyobb gyûjteményem van, de azt veszem észre, hogy az igazi remek mûvész filmek vagy európai filmek sokszor nagyon nehezen hozzáférhetõk még a rengeteg letöltõ megnézõ oldal ellenére is!
8/10
chyga 2010 ápr. 05. - 10:01:57 8/10
Élõ hangalámondással láttam annak idején, a hatvanas évek végén (hetvenesek eleje?) a fõiskola házivetítésén. Azóta is a fejemben van. Azóta legendás pisztolyom a LUGER, azzal a bolondul felcsukló závárjával. Kamaradarab, összafoglalás minden háború borzalmáról. Nekem akkor az se jött át, hogy a szembenállók nemzetisége meghatározott lett volna. Ez is egy film, ami soha nem lesz látható, kár.