Vice

Bakancslistához adom
amerikai akciófilm, 96 perc, 2015

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
2/10
MattColors 2016 jún. 06. - 23:44:23 2/10
Javítás:

1-1 pont... 2/10
(Mivel már kettõre értékeltem, de a mondandóm végére, úgy tûnik tudtomon kívül is rögtön esett még egy pontot az értékelés, tehát 1/10 lenne, de ez van.)
2/10
MattColors 2016 jún. 06. - 23:37:45 2/10
A film.

*****SPOILER*****
*****************

Az unatkozó milliárdos (Bruce Willis), felépít egy várost, és mérnökök, programozók hadával, megtölti félig ember, félig gép hibridekkel, akiket a perverz, szocio/pszichopata fizetõvendég a kedvére erõszakolhat és ölhet meg minden következmény nélkül. A bûn városa ez, ahol minden ember kiélheti az elfojtott, beteg vágyait.
Itt jönnek képbe hõseink, a szép szöszi robotlány, aki minden nap úgy kel fel, hogy ugyan azt a napot éli újra és újra, de aztán egyszer csak elkezd emlékezni, majd menekülni, és Jim McLane, a kiégett zsaru, aki minden áron be akarja záratni a Vice-t, mert csak.
Puff-puff, dirr-durr, minden koreográfiát és a valósághoz bármilyen hasonlóságot nélkülözõ akció jelenetek során a lány eljut teremtõjéhez, aki amúgy a férje. Volt. Míg meg nem halt. A lány. De már emlékszik és menekülni kell Viceból, egy régi templomból indulva, ahol a tervezõ, gyakorlatilag épp csak azt nem írta ki az újságcikkekkel és térképpel teletûzdelt faliújságra, hogy --->>> "Ide tartunk!!!"
Közben megtalálja õket a rendõr, nem tudni hogyan (legalábbis nekem kimaradt) dirr-durr, piff-puff, megjelennek a nagykutya emberei ismét, mindenki lõ mindenkit, eljutunk a lány tervezõjének hekker barátjához, aki rögtönöz a párnak két új "elektronikus" személyazonosságot, majd, mivel az összes létezõ "kereskedelmi" repülõjáraton nincs hely, egy hajóra szerez nekik jegyet, St. Helena szigetére. Értitek, új elektronikus személyazonosság, fényképpel, az információ, a robotok, az arcfelismerõ programok világában.
Nos, miután ez megvolt, hekker barátunk óriási meglepetésként ajándékozza oda régi Mustangját barátjának, hogy azzal meneküljenek, de hozzáteszi: "Hozd vissza, rendben?!" o_O Komolyan, még van olyan amerikai, vagy bármilyen ember, aki ezen a ponyvalehúzós, dek*rvajómertmustang jelenetekre, még tud úgy reagálni, hogy: "Úúúúúúúúúúú...." ??? Tehát elhajtottak, a rendõrség is kellett vagy 22 másodperc, mire megtalálta a jegyfoglalást a csaj fényképe alapján, ezért a kikötõben újabb golyózáport követõen meghalt a csaj férje/tervezõje és hopp, újra a hekker lakásán vagyunk, csak már a zsaruval. Mivel a személyi nem jött be, emberünk gyorsan feldobta a Skynetet egy pendrive-ra, plusz a csajnak egy Árnyékliga programkiegészítést, Ra's al Ghul patch-el.
Kész a terv.
Betörünk a fõg*ci fõépületébe, robotlányunk immár, mint az Árnyékliga kanárija, úgy aláz le mindent és mindenkit, de a fõbosst nem tudja lelõni, mert be van építve a védelem, miszerint nem bánthatja és hát a csaj, mégsem egy Alex Murphy, aki leküzdötte robot voltát és kilõtte Sellast. Tehát újra székhez kötözve találja magát, de szemfüles rendõrünk közben kinyír még pár õrt, majd a recepcióssal, feltölteti a Skynetet a rendszerbe, amitõl az összes robot öntudatára ébred, elszabadul a pokol, Bruce meghal, hullák, rendõrünk sétál, vége.
És a cliffhanger emberek... Na az a legeredetibb. Bruce kinyitja a szemét pásztmekk!!!! Stáblista.

***SPOILER ÉS FILM VÉGE***
**************************

Ritkán látni, ennyire hulladék valamit. Nulla dramaturgia, nulla színészi játék, nulla akció koreográfia, nulla forgatókönyv... Fél pont a csaj miatt, mert megcsinálnám, fél pont pedig azért mert sci-fi és végig bírtam szenvedni.

2/10
3/10
kobax 2016 márc. 20. - 22:28:46 3/10
Anyám borogass...
A Szárnyas fejvadász és a Pusztító összegyúrásából keletkezett, kis költségvetésû, "B" (vagy inkább "C") kategóriás ökörség, nulla dramaturgiával rendelkezõ és szinte forgatókönyv (és így sztori) nélküli ömleny. Értelmezhetetlen, sokszor követhetetlen.
Hiába no, ez van, amikor 8-10 stúdió dob össze pénzt egy filmre, viszont mindegyik a saját feje után akar menni.
Egyszer végig szenvedhetõ, ha valakinek van felesleges és kidobható 90 perce.
3/10 - és akkor még jóindulatú voltam.
5/10
bj029 2015 jún. 25. - 22:41:52 5/10
Tipikusan olcsó és egyszerû sci-fi "szerûség". Sokkal jobb filmet lehetett volna csinálni az ötletbõl, de ez vmiért elmaradt. Egyszer nagy duzzogva megnézhetõ. Láttam már rosszabbat is. 10/5.
2/10
berto49 2015 márc. 18. - 14:40:50 2/10
Legalja szemét, valóságos förmedvény. Kár volt az idõt rászánni. A felirat méltó volt a film színvonalához, vagyis hemzsegett a helyesírási hibáktól. B. W. menthetetlenül a süllyesztõbe kerül az ilyen filmekkel. Még néhány mondat errõl a rettenetrõl: Ambyr Childers szerepeltetése bûn az emberiség ellen. Egyszerûen iszonyatosan tehetségtelen, halvány segédfogalma sincs a színjátszásról, és az a homlokba fésült szõke paróka!