Wakefield

Bakancslistához adom
amerikai dráma, 106 perc, 2016

Értékelés:

36 szavazatból
Szerinted?

Howard Wakefield látszólag sikeres ember. A férfi jól menő ügyvéd, szerető felesége van és két lánya, és komfortos háza a külvárosban. Belülről viszont fuldoklik. Egy nap valami elpattan benne, és Howard elrejtőzik a garázsa padlásán. A családja nem érti, mi történt vele, a férfi a padlás ablakán keresztül figyeli őket, kívülállóként kémleli a feleségét. Ahogy az önként vállalt elszigeteltség egyre hosszabbra nyúlik, Howard gondolkozni kezd: az élete visszatérhet-e még a régi kerékvágásba?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
leho 2022 jan. 05. - 01:31:04 10/10
Végre megint egy jó filmet adott az M2 a filmklubjában.
seberla 2019 jún. 28. - 11:13:59
Ez egy film, de remélem úgy írják meg, hogy helyreáll az elméje, mert ugye addig fent kell tartani a házat, fizetni a mindennapokkal járó kiadásokat. A két gyereket iskoláztatni, öltöztetni, etetni, az asszonynak sürgősen állást kell keresni ha eddig nem volt. Ráadásul egy keresetből hosszútávon igen nehéz és még lehetne sorolni.
5/10
Dr. Classic 2019 jún. 27. - 16:23:54 5/10
Többször is azon kaptam magam, hogy elég betegnek gondolom a filmet, értve ezalatt elsősorban a cselekmény fő motívumát. Nehéz azonosulni a főhőssel, ennyire önként kiszúrni saját magukkal ritkán szoktak emberek, még ha valami önismereti megtisztulás mögé is bújtatták a... nehéz erre jobb szót mondani lecsövesedést. Spoiler nélkül nehéz a film végéről beszélni a cselekmény annyira egy irányba vezet, hogy láthatóan hogy meg kell oldani valahogy a film végi nagy jelenetet, nem lehet csak úgy elsétálni (mellette.) A nagy probléma viszont az, hogy a forgatókönyv-írónak kvázi fogalma sem volt hogy hogyan és miként kellene reagáltatni a főhősünk családjának tagjait a nagy záró heppeningre, ezért nagy "bölcsen" úgy döntött, hogy.... nem oldja meg sehogy! Így viszont úgy álltam fel a székemből, mint egy hatalmas kiütéssel beharangozott boxmeccsről, ahol a hosszú, és lassan kibontakozó tapogatózás után, végülis nagy izgalmak híján egyszercsak lepereg a meccs...
Berguson 2018 ápr. 13. - 23:29:12
Érdekes egy film volt, csak a vége valahogy...
SPOILER lehet: nagyon kíváncsi lettem volna hogy mit szól végül a család a családfő "visszatéréséhez".
Ferenczhalmi Ferdinánd 2018 febr. 28. - 09:57:53
Csatlakoznék az elõttem szóló véleményéhez. A film számomra is érdekes volt, nem találtam vontatottnak, unalmasnak, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag a film nagy része egy helyszínen játszódik.
A vége viszont tényleg \"befejezetlen\".

tortura 2018 febr. 04. - 10:12:18
Szerintem is jó film volt. Viszont más befejezésnek jobban örültem volna.
SPOILER LEHET!!!

Az valahogy végig természetesnek tûnt, hogy nem lép le, vissza fog térni a családhoz. Mégis zavart hogy úgy lett vége, mintha ollóval vágták volna el. Érdekelt volna a feleség reakciója, a miértek, a kérdések és a fellelhetõ válaszok. A gyerekek hogy élték meg, stb. Hogy zökkennek vissza a régi kerékvágásba, egyáltalán sikerül-e még?
Hogy a férj bevallja, hol s hogy töltötte a számûzetését vagy letagadja?
Egyébként szerintem még sokkal ütõsebb lett volna, ha nem kivakarva, hanem úgy hajléktalanként csöngetett volna be....

Mindezzel együtt egy jó film volt, ajánlom megnézésre.
9/10
expa 2018 febr. 03. - 18:05:53 9/10
Szerintünk jó film volt...