Zanka Contact

Bakancslistához adom
18 éven aluliak számára nem ajánlott marokkói filmdráma, 125 perc, 2020

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

A pokoli Casablancában egy autóbaleset révén talál egymásra a rocker Larsen és a dörzsölt amazon Rajae. Közös történetük egy kimondatlan trauma; a rock 'n' roll lehet a közös megmentőjük. Larsen kígyóbőrrel bevont gitárja és Rajae mennyei énekhangja belépő lehetne kettejük mennyországába, ha a fiú drogok által kiváltott víziói és a lány zenerajongó stricije közéjük nem állna. Virágzó románcuk fennmaradására az egyetlen remény, ha elhagyják a vad várost. Van-e kiút ebből az őrült marokkói alvilágból, a szadista zsaruk, mérges kígyók, metálkoncertek és vadászpuskával hadonászó modern kori amazonok kavalkádjából? A punk Rómeó és Júliája számára ezúttal talán egy dalban rejlik a válasz - abban, amit együtt írtak és amiről együtt álmodoztak: a Zanka Contact című szerzeményben.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
sexykex 2022 ápr. 18. - 10:08:45 5/10
Nem ismerem az arabokat, nem túlzottan szimpatikusak. Az erőteljes torokhangjaik, a szakálluk, az öltözködésük, primitív és durva embereket sejtet. Lehet, hogy nem azok, de ez a szép nagydarab vastag derekú leányzó sem bűvölt el igazán. A drogostól és a stricitől nem számítottam túl sok jóra, ráadásul kiderült, hogy igaz a mondás: a kurva zabigyerekétől is van rosszabb. A vigyorgós zsarugyerek volt rá a bizonyíték.
9/10
Böhöm 2022 febr. 02. - 22:56:27 9/10
Lebilincselő - ez a szó jellemzi leginkább ezt a filmet. Az első részében kíváncsivá tesz. Aztán van egy 10-15 perc, amikor kicsit elgondolkodtam, hogy esetleg ez nem véletlenül egy szar film-e. De mégsem tudtam otthagyni, vagy elkalandozni. Később rájöttem, hogy ez a "lebegés" ott kellett a sztoriba. Majd határozott stílus és tempó váltással húz a film a végéig. Az egészet pedig tökéletes ívbe rendezi a zene, és a nagyon egységes hangulatú képi világ. És hogy mi ez a hangulat? Fogalmam sincs - Zanka Contact. Lebilincselő