Európai híradó / 0317

Bakancslistához adom
magazinműsor

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: "A terroristák célpontjai Európában nem egyes személyek, hanem maga a demokrácia. Ezért mindenkinek a maga helyén a tőle telhető legtöbbet kell megtennie a terrorizmus ellenei küzdelemben" - jelentette ki Franco Frattini, abból az alkalomból, hogy az unió a madridi terrortámadás napját, március 11.-két a Terroristák Áldozatainak Emléknapjának nyilvánította.

Hogyan harcol az unió a terrorizmus ellen? Milyen a tagországok rendőrségei között az együttműködés? Hogyan működik a letartóztatási parancs a gyakorlatban? Megszületett e az egységes európai igazságügyi térség?

Hat milliárd eurót fordít az adófizetők pénzéből az Európai Bizottság környezetvédelmi szempontból megkérdőjelezhető projektekre Közép- Kelet Európában. A brüsszeli székhelyű CEE Bankwatch Network felmérése szerint hazánkban négy környezetre káros projektet támogat az EU.

A műsor ismertetése: A Hír Televízió hétről hétre jelentkezik az európai politika legfontosabb híreivel. Milyen érdekek húzódnak az uniós döntések mögött? Hogyan lobbizik Magyarország az unió hivatalaiban, és hogyan képviselik érdekeiket a többiek? Merre tart a közös Európa? És merre tartanak az unión kívül rekedtek? A Hír Televízió európai uniós magazinműsora, az Európai Híradó kitekintés Közép-Európára és az unió egészére.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gingin55 2021 okt. 13. - 08:37:59 10/10
Klassz összegezés, jó szerkesztés, szép munka!

ilali 2012 máj. 20. - 10:19:34
***SPOILER***
„- A cigány is annak húzza, aki fizet.”
(Érdekes szóhasználat a régi elsõ hegedûs, zenekarvezetõ helyett.)
***SPOILER VÉGE***
szõnyegtáska 2011 dec. 22. - 01:51:35
Szeretem az ilyen lokális mûsorokat. Biztos nagyon jó lesz, már a cím alapján is.