Európai híradó / 0407

Bakancslistához adom
magazinműsor

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az Európai Unió csak 2010-re dolgozza ki közös bevándorlási és letelepedési politikáját, ami elkésettnek tűnik néhány mediterrán tagországban, ahol már csak nehezen tudják az Afrikából folyamatosan érkező illegális bevándorlók letelepedési kérelmeit kezelni, a menekülteket elhelyezni. Az EU gyorssegéllyel támogatja ezeket az országokat, ami csak tüneti kezelésre elegendő, a problémákat nem oldja meg. Ugyanakkor az EU bevándorláspolitikájának Európa olyan problémáira is választ kell adnia, mint az elöregedés, a népességfogyás, a gazdaságnövekedés stagnálása vagy a legális munkavállalás kérdése.

A Hamasz győzelmét követően sokan megtorpanni látják a békefolyamatot a Közel-Keleten. nem így, az EU, amely különféle programok támogatásával segíti az izraeliek és a palesztinok közötti jobb megértés kiépítését. A konfliktusban megölt fiatalok szülei, mindkét oldalról Családi Kört hoztak létre, hogy együttesen igyekezzenek mindenkit meggyőzni a térségben, hogy a gyűlölet nem vezet eredményre. A Haifai Egyetem továbbképzős fiatal palesztin üzletemberei pedig izraeli kapcsolataikkal népük gazdasági előrehaladásához járulnak hozzá.

A műsor ismertetése: A Hír Televízió hétről hétre jelentkezik az európai politika legfontosabb híreivel. Milyen érdekek húzódnak az uniós döntések mögött? Hogyan lobbizik Magyarország az unió hivatalaiban, és hogyan képviselik érdekeiket a többiek? Merre tart a közös Európa? És merre tartanak az unión kívül rekedtek? A Hír Televízió európai uniós magazinműsora, az Európai Híradó kitekintés Közép-Európára és az unió egészére.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gingin55 2021 okt. 13. - 08:37:59 10/10
Klassz összegezés, jó szerkesztés, szép munka!

ilali 2012 máj. 20. - 10:19:34
***SPOILER***
„- A cigány is annak húzza, aki fizet.”
(Érdekes szóhasználat a régi elsõ hegedûs, zenekarvezetõ helyett.)
***SPOILER VÉGE***
szõnyegtáska 2011 dec. 22. - 01:51:35
Szeretem az ilyen lokális mûsorokat. Biztos nagyon jó lesz, már a cím alapján is.