Európai híradó / 0421

Bakancslistához adom
magazinműsor

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A 2001-es Leakeni nyilatkozat által életrehívott 105 tagú konvent Valéry Giscard D'Estaing vezetésével két éven át ülésezett az Európai Parlament épületében, mire megszületett az Európai Unió alkotmánya, amely egyszerűbbé, átláthatóbbá, demokratikusabbá és igazságosabbá teheti az unió működését, ugyankkor sokat elvenne a tagországok szuverenitásából. Két ország, Franciaország és Hollandia polgárai azonban a népszavazáson éppen ez utóbbiért mondtak nemet az alkotmányra. Mi lesz az EU alkotmány sorsa?

Igen sok olyan magyar fiatal van, aki valamely tagországban kíván tovább tanulni. Számukra igen hasznos lehet az EU PLOTEUS elnevezésű honlapja, ahol feleletet kaphatnak valamennyi kérdésükre, pl. hogy lehet e az adott tagországban tanulás mellett munkát vállalni, jár e az ingyenes egészségügyi ellátás, milyen okmányok szükségesek az adott országban a huzamosabb tartózkodásra, stb.

A műsor ismertetése: A Hír Televízió hétről hétre jelentkezik az európai politika legfontosabb híreivel. Milyen érdekek húzódnak az uniós döntések mögött? Hogyan lobbizik Magyarország az unió hivatalaiban, és hogyan képviselik érdekeiket a többiek? Merre tart a közös Európa? És merre tartanak az unión kívül rekedtek? A Hír Televízió európai uniós magazinműsora, az Európai Híradó kitekintés Közép-Európára és az unió egészére.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
gingin55 2021 okt. 13. - 08:37:59 10/10
Klassz összegezés, jó szerkesztés, szép munka!

ilali 2012 máj. 20. - 10:19:34
***SPOILER***
„- A cigány is annak húzza, aki fizet.”
(Érdekes szóhasználat a régi elsõ hegedûs, zenekarvezetõ helyett.)
***SPOILER VÉGE***
szõnyegtáska 2011 dec. 22. - 01:51:35
Szeretem az ilyen lokális mûsorokat. Biztos nagyon jó lesz, már a cím alapján is.