Korhatáros szerelem

Bakancslistához adom
15 éven aluliak számára nem ajánlott magyar romantikus sorozat, I / 10. rész, 41 perc, 2018

Értékelés:

204 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Eszter férje, Viktor nyolc éve lépett le, és most visszatér, mintha mi sem történt volna. A gyerekek szép lassan megbocsájtják a régi sérelmeket, de Eszter nem. Hanna elmondja az anyjának, hogy látta Júliát csókolózni egy idegen férfival. Dávid féltékeny Viktorra, aki bőven ad okot erre, hiszen mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a régi családját, és megnyerje magának Esztert.

A műsor ismertetése: A 13 részes romantikus vígjátéksorozat Budapesten játszódik, ahol a háromgyermekes anyuka (Kovács Patrícia) és a 15 évvel fiatalabb pultos fiú (Kovács Tamás) véletlen találkozásából szerelem szövődik. A mindkét fél számára szokatlan és megmagyarázhatatlan vonzódás egy nem mindennapi, izgalmas kapcsolatot eredményez, amit fel is vállalnak. Nemcsak a kiskamaszok előtt, de a barátok, a rokonok, még az ex-anyós előtt is.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
kecsup 2022 nov. 13. - 01:47:24 5/10
Az első évad még aránylag jó volt, nem volt annyira vészes, de a második egy nézhetetlen fos volt. A forgatókönyv és a történet kritikán aluli volt ez utóbbiban.
6/10
Amiel 2019 ápr. 16. - 15:44:35 6/10
Nem rossz, nem rossz, de lehetne sokkal jobb is! Főleg, hogy ahogy haladtak előre benne, egyre jobban elgagyisították. Nem ilyennek indult.
NonStopVidék 2019 márc. 12. - 00:22:48
Az első évad egészen jó volt, a másodikat már nem annyira kedveltem de sikerült végigkövetni. Voltak vicces jelenetek. Nem tudja valaki mi volt az a szám ami a sorozat végénél mindig felcsendült? Egy külföldi dal.
1/10
zazee 2018 nov. 30. - 22:17:55 1/10
Szánalmasan gyatra! A sok remek színész miatt kezdtem nézni, de a második évad már annyira gyenge, hogy már miattuk sem érdemes!
9/10
luci87 2018 nov. 03. - 16:52:45 9/10
Ezt leforditanad magyarra??
10/10
Bubus53 2018 okt. 26. - 13:39:30 10/10 Előzmény Andrea Majer
Igaz. Én is így jártam, de hosszú távra terveznek vele, így bevontak annyi embert, hogy történet már nem is létezik.
1/10
Andrea Majer 2018 okt. 23. - 21:52:49 1/10
Ez annyira szánalmasan szar, hogy az már fájdalmas! A második évad első része csak simán fájt, de unalmamban gondoltam adok még egy esélyt a sorozatnak. Hiba volt.
10/10
Mozi tv 2018 okt. 06. - 17:44:02 10/10
Szuper ez a sorozat! Alig várom a 2. évadot! Ajánlom mindenkinek.
2/10
Trivia Showtime 2018 aug. 27. - 14:41:27 2/10
Sebtében összetákolt limonádé alkotás, tele céltalan, bizonytalan identitású, jellemtelen, sablonos karakterrel, tehetségtelen színészjelölttel, életszerűtlen helyzettel és párbeszéddel.
Ezt a szörnyűséget még Bánsági Ildikó nagyszerűsége sem menti meg.
Amennyire telitalálat az, ha pl. egy szlovák sztorit (lásd Horná Dolná - A mi kis falunk) egy tehetséges alkotógárda jól átgondolt koncepció alapján magyar környezetbe ültet át, annyira melléfogás ez az eset, amikor pénz ugyan bőven rendelkezésre áll, hogy a Tv2 Csoport nevéhez is fűződjön egy sikeres sorozat, de nem szánnak rá elég időt és kreatívitást, inkább "megerőszakolnak" egy ausztrál szériát, aminek viszont ez így a nyomába se ér.
Volt már egyébként hasonló precedens, a Rém rendes család Budapesten esetében, de akkor még egyértelműen jelezte a közönség, hogy ilyen silányságból nem kér, inkább marad az eredetinél. Mostanra sajnos egy ilyen férc munkát könnyebben le lehet nyomni a bulvárszennyhez szokott nézősereg torkán. Szomorú...

napraforgó 2018 febr. 19. - 07:32:20
Valahogy én is így voltam. Elõször nem néztem, aztán valahol a 4.-5. résznél bekapcsolódtam, véletlenül elcsíptem és elkezdett érdekelni. Valóban, könnyed esti szórakozás, ahogy mondtad.

Érdekes a szituáció, a nem túl tipikus, de azért elõ-elõforduló idõsebb nõ - fiatalabb férfi kapcsolat, és az, ahogy a környezet erre reagál.
Érdekes, hogy ha egy férfi idõsebb 15 évvel a nõnél, azon senki nem akad föl. Ebben a történetben is Zsüli, Eszter nõvére kb. ennyivel fiatalabb az 55 éves férjénél, Istvánnál. Ezt mindenki elfogadta, a család, a környezet, a közvélemény. De amikor a húga jön össze a 15 évvel fiatalabb Dáviddal, õ ellenzi a leginkább a kapcsolatukat. És nem csak ellenzi, állandóan "megfelelõ" partnerekkel akarja összehozni a húgát. Elsõsorban a Bõgõs Bandival, de még az utolsó részben is akar valakit kommendálni a húgának.
Annyira ellenszenves figura, hogy kicsit sem lepõdtem meg, hogy a végén István bejelentette, hogy elválik tõle. Pedig ez a pasi még a hûtlenségét is megbocsátotta. De a pénzéhsége, a smucigsága, meg ahogy ellenezte, hogy a férje segítse a sógornõjét és a gyerekeit már annyira kiakasztotta, hogy betelt nála a pohár. Júlia viselkedése annál is inkább visszatetszõ volt, mert amikor õ volt bajban, akkor Eszter szó nélkül befogadta, vígasztalta, pedig õ volt a hibás, nem szabott feltételeket, de Júlia ennek ellenére is elég szemétül viselkedett Eszterrel.

Engem még az is kiakasztott, hogy az amúgy csinos, sõt szép Dobó Katát olyan rettenetesre sminkelték, a sötét haj, a lenyalt frizura, a beesett arc, a hangsúlyozott bibircsók a szája mellett, na igazi "gonosz mostoha" fazont adtak neki. Remélem soha többet nem fog így kinézni.
A szereplõk sorsa a sorozat végére nem igazán oldódott meg, ugyan István és Júlia útjai valószínûleg szétválnak és akkor Júlia a húga helyett saját magának próbálhat partnert szerezni. De Dóra szingli maradt, Norbi meg meleg. Aztán ott van a 17 éves Bennett a terhes barátnõjével, aki nemigen lehet 16-nál több, velük mi lesz az alkoholista anya árnyékában? Az ellenszenves Alex és a barátnõje Betti szülõk lesznek, habár egyiküknek sincs állása. Csodás. Dávis anyja, a ribi Viki nyilván visszamegy Mallorcára és újabb 1í évig nem bukkan föl. Mint ahogy Viktor is tovább lavírozik Ámerikában és õt se fogják látni a gyerekei egyhamar.
Dávid és Eszter talán együttmaradnak pár évig, na de mi lesz 10 év múlva? Eszter 50 éves lesz, Dávid meg még mindig csak 34, és nyilván a huszonéves csajok fogják izgatni.

Igazából nem kell komolyan venni az egész sorozatot.
napraforgó 2018 febr. 18. - 03:27:54
ad1.) Már én is írtam korábban, hogy nyilván nem a szegénységet, meg a nyomort akarom nézni, az mûvészfilmbe való és a kutyát sem érdekli. De a szemmel látható jólétre azért kellene némi magyarázat. Nem hiszem, hogy Eszternek lenne két emeletes háza és mondjuk azok kiadásából lenne pénze. Akkor nem lenne annyira kétségbeesett, amikor az adót (vagy csak adóelõleget) kell befizetni, és azon töri a fejét, honnan szerezzen. Szóba jön a bankhitel, Dávid fölajánlja a megtakarítását. Fura módon Júlia és István nem jön szóba, pedig õk sokkal tehetõsebbek, gyerekük nincs, Istvánnak vállalkozása van, Júlia is dolgozik, nyilván többszöröse a bevételük Eszterénél.
Viktor egy kókler, egy széltoló, egy csõdközeli vállalkozás eladásából túl sok pénze nem lehet. Pláne, ha hazajön Magyarországra pénzért... Hogy Dávid szüleinek mibõl van pénzük, arra én nem emlékszem, csak arra, hogy az anyja Mallorcán él, ami ugye egy üdülõparadicsom. Máltáról én nem hallottam... persze, attól még bármi lehet ott.
Nekem nagyon úgy tûnt, hogy Eszter teljesen egyedül van, nincsenek testvérei, a szülei valószínûleg már nem élnek, mert amikor Viktor otthagyta 2 gyerekkel, terhesen, akkor az anyósa volt az egyetlen, aki melléállt és segített neki. Gondolom, hogy ha az anyja élt volna, akkor õ költözik hozzájuk, nem az anyósa. Azt mondod sejtetve van, hogy Mártának van pénze. Mibõl? És akkor miért ment el Viktor? Megfejhette volna az anyját és itthon is bármibe kezdhetett volna. Én semmi utalást nem hallottam arra, hogy Mártának komoly tõkéje, megtakarítása lenne.

ad2.) Elhiszem, hogy itt egy új-zélandi történetet dolgoztak föl, adaptáltak, de azért nem lehet mindent egy-az egyben átvenni. Azért azt úgy kell adaptálni a magyar környezetre, hogy hihetõ legyen.
Az meg, hogy az új-zélandi sorozatban mi van, meg ott az apuka Ausztráliába költözik a családjától, nem igazán érdekel. Ott a két ország viszonya egész más, sokkal inkább hasonlít arra, mint amikor a magyarok Ausztriába, vagy Németországba mennek szerencsét próbálni. Azért Magyarország és az USA között sokkal nagyobb különbség, számunkra az egy nagyon más világ. Új-Zéland és Ausztrália között nincs ekkora különbség sem gazdaságilag, sem politikailag, sem világnézetileg, sõt semmiféle módon, kizárólag a területi nagyság az, amiben különböznek.

A lényeg az, hogy egy magyar környezetben játszódó sorozatnak azért a magyar viszonyokat kellene tükrözni, nyilván nem az új-zélandiakat...
s1u2x3e4l 2018 febr. 17. - 23:39:44
Amennyire utaltam a legelso reszt, a veletlen elcsipett hetfoi es szerdai, valamint szombati ismetleseket kovetoen, amelyekbol nem az összest, de tobbseget igen, lattam, bar jobbara csak hatterzajkent futott, a lenyeg az, hogy en a vegere egesz megkedveltem a sorozatot, es a zarasa is tetszett. Lehet rozsaszin lett, es lehet kérdöjeleket tenni a vegere, hogy mennyire lesz ez eletkepes, de szerintem igy lett kerek egesz a tortenet.

Könnyed esti kikapcsodasnak szerintem tokeletes ez a tizenhatom reszes tortenet.
jessm 2018 febr. 17. - 15:08:56
Látom, egyesek nagyon fennakadtatok a pénzen és az életszínvonalon.
Adok két választ a kérdésre:
1) Most csak a sorozatot alapul véve. Most vegyük le hogy csili-vili nek néz ki a ház, mert ki akar egy lepukkant házat nézni. Viszont Eszternek miért ne lehetne két emeletes háza? Nem tudjuk mit csináltak a Viktor szülei sem Eszter szülei, akik simán adhattak pénz a házra . Viktornak abból van pénze, hogy az Amerikai vállalkozását eladta. Dávid szüleinek valami vállalkozása van Máltán , és emiatt utaznak sokat.

2) Ez egy új zélandi sorozat remakje. Ezeket a dolgokat átvették onnan, anélkül magyar viszonylatban megmagyarázták volna.. És az egész sorozatot ismerve, válaszolva kérdésedre. Viktornak jól ment egy ideig és abból vette a házat, ami egy tök átlagos ház ott, Plusz ugye nem téglából készülnek a házak ott, és hitelhez is jobban juthattak , amikor a ház vásárlás történt.Mielõtt a kis srác született volna akkor került pénz zavarba Viktor és ezért lépett le. Az sejtetve van , hogy Mártának van pénze. Az az eredetiben is úgy van, hogy Viktor elad egy vállalkozást és ebbõl lesz pénze,persze átlag körülmények özött mérve és õ Ausztráliába él és viszi a gyerekeket nyaralni.
Dávid szüleinek meg nyagyon jól megy az eredeti sorozatba, és állandóan utazgatnak az üzlet miatt.
napraforgó 2018 febr. 17. - 14:15:15
Tudja valaki, hogy Dávid anyja - aki gimnazista korában esett teherbe - mibõl él ott Mallorcán? És honnan van annyi pénze, hogy nemcsak a fiát, hanem annak idétlen barátját is befizeti egy világ körüli útra? És mi van Dávid apjával? Egyáltalán házasok õk? Vagy azok voltak valaha?
És a széltoló Viktor, akinek pár vállalkozása már csõdbe ment és jelenleg munkanélküli mibõl tudja fönntartani a Floridai luxusvilláját és mibõl finanszírozta az anyja és a gyerekei utazását, nyaralását, amikor valójában pénzt kuncsorogni utazott haza? Mert én valahogy nem tudom elképzelni.
Magdi 2018 febr. 15. - 12:16:18
Az utolsó rész lesz szombaton, egyelõre nem egyértelmû, én legalábbis nem tudom kikövetkeztetni (mint más filmeknél), hogy mi lesz a vége.
napraforgó 2018 febr. 15. - 03:14:18
Egyetértek veled, én sem szeretnék olyan sorozatokat látni, ahol a fõtéma az, hogy megjött a villanyszámla, mibõl fizetjük ki, meg a hóvége van, mit is fõzzek a gyerekeknek, mert nincs itthon semmi. Vagy, már megint új cipõ kell a gyereknek, mert 1.: kinõtte, 2: szétrúgta. A nyomor ragozása nem hiányzik...
Persze, szépek ezek a budai, és buda-környéki villák, családi házak, de akkor azért olyan körülményt, foglalkozást kéne kitalálni a szereplõkek, amibõl ez valóban finanszírozható lehetne (ilyen-olyan jól menõ vállalkozás, lottó-nyeremény, örökség, stb). Persze, Eszternek is vállalkozása van, a szépségszalon, amit nemrég indított be Dórával. Legalább valami jól bejáratott, sok éve jól menõ és nyereséget hozó vállalkozást találtak volna ki. Mert egy most induló szalon inkább viszi a pénzt, mint hozza. Vagy legalább Mártát támogathatta volna agyba-fõbe a fia Amerikából, amit aztán az örömmel megoszt az unokáival. Igen, akkor hihetõ lenne ez az életszínvonal...
10/10
momo65 2018 febr. 15. - 00:24:44 10/10 Előzmény napraforgó
Igazad van. Sajnos a mai magyar valósághoz semmi köze. Mondjuk belenéztem néhány külföldi sorozatba és ott sem a full nyomort tolják. Gondolom a lakosság túlnyomó része abban él és hát ami otthon van, arra ki kíváncsi. A felsõ tízezer élete ilyen kb., kivéve persze a "kozmetikusvagyokdecsilivikörülményekközöttélek" kombót. Akiik így élnek itthon, azoknál nem számít a család, drogoznak és nem süllyednek le, hogy kétkezi munkát csináljanak. Én nem így élek, de elég közeli forrásból tudom. Úgyhogy szerintem nagyon fals az egész, de valóban szórakoztató. Az õ vívódásaik (és most nem szeretnék demagóg lenni), csak azt bizonyítják számomra, amit persze úgy is tudtam, hogy lehet bármennyi pénze valakinek, a szíve ugyan úgy meg tud szakadni. Amúgy a zene, a világítás, az operatõri, színészi munka, a fõcím grafika csúcs, jól esik a szemnek, igazán színvonalas. Ehhez a melóhoz minden érintettnek csak gratulálni tudok!
10/10
momo65 2018 febr. 14. - 22:16:53 10/10 Előzmény Bruce2000
A mai ismétlés is vagy 3-4 hete ment. Tiszta káosz. Nagyon gáz!
9/10
luci87 2018 febr. 12. - 16:27:59 9/10
Hany resz lesz meg?Remelem nem lesz meg vege.Kar volna.
napraforgó 2018 febr. 12. - 08:24:56
Most nézegetem vissza az elmulasztott részeket. Van pár érdekes dolog, ami szerintem nem annyira jellemzõ a mai magyar valóságra.
Adva van egy 39 éves, 3 gyerekes, egyedülálló kozmetikusnõ, akinek emeletes luxusvillája van a zöldövezetben. A csaj csak nemrég indította be a vállalkozását a barátnõjével (a nemrég relatív fogalom, de nekem annyit jelent, hogy nem vetheti föl a pénz). Hogy a vállalkozása elõtt mit csinált, azt ki tudja... Ehhez képest autója is van, aminek a fenntartása nem semmi. Bár az anyósa odaköltözött hozzá a kacsalábon forgóba és a 200 ezres (vagy annyi se) nyugdíja egy részével támogatja is õket. Csodás. A nõnek van annyi ideje és pénze, hogy a 3 gyereke mellett éjszakai mulatókba járjon, kikapcsolódni, ismerkedni, ahol fölszedi a 24 éves fiút.
Aztán adva van néhány egyetemet végzett fiatal, akik nem találják a helyüket és a világért sem helyezkednek el a tanult szakmájukban. Lébecolnak egy luxuskocsmában, ahol néha munkát is vállalnak. Mert pultosként jobban megéri.
Eszter 2 lánya - na õ szemre valóban koravének. Különösen a kisebbik, a Bori tuti nem 13 éves. A nagyobbik meg kicsit lökött, 16 évesen tündét játszik napszámra.
Eszter nõvére, Juli sem egészen normális, de ez hagyján. Dobó Kata külseje siralmas, a lenyalt barna haj és az arca szélére festett sötét folt baromira nem áll jól neki.
Ezzel szemben Ónódi Eszter nagyon jól jól néz ki a göndör fürtjeivel, a kifogástalan alakjával, sokkal jobban, mint a ráncos homlokú Kovács Eszter.
Aztán ugye megjelenik a 8 éve lelépett férj, aki frankón otthagyta a két kicsi lányát, meg a terhes felleségét, és ki tudja mivel, de marha sok pénzt keres Ámerikában.
Mint ahogy Dávid anyjának is baromira jól megy, valahol, mert már õ is körülutazgatta a világot 41 éves korára. Miért is hagyta el valahol egyszem fiacskáját, akivel kb. 16 éves korában esett teherbe, az rejtély, én legalábbis még nem kaptam rá választ.
Ez lenne a mai magyar valóság? Az átlagember? na persze.....

Ennek ellenére a sorozat viszonylag szórakoztató, csak hát a valósághoz nincs köze....
Összes hozzászólás