Az aktuális rész ismertetője:
A szőlőfajták egyike, a kéknyelű az egész világon egyedül a Badacsonyban található meg - igazi hungarikum. Bár ezt az "úri szőlőt" nem illik fröccsként inni, azért a borivás kultúrájához hozzátartozik a szódavíz is - közel kétszáz évvel ezelőtt készített először szikvizet - és nyitott üzemet - Jedlik Ányos.
Sokan nem szódával "kísérik" a bort, hanem sajttal - megnézzük, hogy készül egy jóféle magyar sajt...
A műsor ismertetése: A szív és az ész műsora. Egykori és mai magyar géniuszok és világhírű találmányaik. Hétről hétre megtudhatjuk, hogy hogyan készül a Túró Rudi, a golyóstoll vagy épp az üvegbeton? Mi a története a Rubik kockának, a szódának, a gyufának? És még több száz hazai csodának, vagyis mindennek, ami magyar!
Hozzászólások