Az időutazó csapat

Bakancslistához adom
angol dokumentumfilm sorozat, XV / 13. rész

Értékelés:

30 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Tony Robinson figyelme a vásártartási joggal felruházott régi cumbriai város, Appleby felé fordul, és szembesülnie kell a régi korok börtöneinek megpróbáltatásaival. Egy rendőrőrs található most nem kevesebb, mint három, régi korokból származó börtön közelében, amelyek felett most autóparkoló működik. Miközben az útburkolat alatt régi börtöncellák után kutatnak, az Időutazó csapatnak bizonyítékot kell keresnie egy legendás XVIII. századi szökésre és a hírhedt akasztóteremre.

A műsor ismertetése: Abból kiindulva, hogy mit érzékelünk "vacak" tárgyként, az időutazó csapat a régészetet népszerűsíti azzal az elhivatottsággal, amelyet a Nagy-Britannia gazdag és hosszú történelmét végigkísérő titkok feltárása iránti tanúsít. Őskőkori leletek és a közelmúlt emlékei segítségével szórakoztatja Önt a csapat, és közben elmélyítheti történelmi ismereteit.

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
vino-et-veritas 2016 jan. 25. - 20:33:42
Most kissé meginogtam. Valamelyik nemrég vetített részben a középkori malom kapcsán többször elhangzott, hogy kukoricát õröltek.
Ja, a XIV. században. Igen, az aztékok, maják, inkák, de nem az angol parasztok...
Nem hallottam az eredeti szöveget, de vélhetõen nem a "történészek" tévesztették el, hanem a derék fordítók.

Valamelyik nap a ViaSat Explore egyik mûsorában - a szöveg szerint - serényen erjesztették a sört, baktériummal... Még jó, hogy ecet nem lett belõle...
vino-et-veritas 2016 jan. 12. - 19:33:04
Esetleg felvenni valamivel (PVR, VCR...)?

Megélt vagy 20 évadot.
De én is csak azóta tudom nézni, amióta a "kedves" kábelszolgáltató A ViaSat History-t is kegyes volt a csomagunkba illeszteni...
János Lipcsei 2016 jan. 12. - 19:10:48
n-Cofi :Nem olyan új ez a sorozat , mert 2009-es hozzászólás is van .
Azt viszont nem tudom hogy miért kell minden epizód minden vetítését alkalmatlan idõpontra tenni .Mert így képtelen vagyok megnézni , bármennyire érdekelne !
vino-et-veritas 2016 jan. 05. - 23:30:27 Előzmény wolfer41
Na, erre a sorozatra a leírtak aztán nemigen illenek, különösen "A tetkós fejû-agyú ripacsok idétlenkedései."
Nem a legjobb - mert olyan nincs -, de kiemelkedik a többi "reality" közül az esküvõi ruha-vadászoktól a mindenféle túlélõtúrán át a non-stop tortagyártásig...
10/10
n.Cofi 2016 jan. 05. - 13:48:00 10/10
Kedves Idõutazó Csapat Nézõk!

Reflektálva az elõttem hozzászólókra: igenis nagyon jó sorozat, nekem nagyon tetszik, sajnálom, hogy korábban nem adták nálunk, pedig Nagy Britanniában már 1994-ben elkezdték. Tudományosan korrekt, a terepi munka egyes elemeit jól mutatja be, pontosan azzal a céllal, hogy az emberek betekintést nyerhessenek az elérhetetlennek tûnõ kutatásba. (Elérhetetlennek tûnõ, hiszen bárki-bármikor odamehet egy feltáráshoz és megkédezheti az ott dolgozókat, hogy mit találtak. Persze ha a sáros bakancs és a láthatósági mellény nem téveszti meg.) Mindemellett persze tudományos-ismeretterjesztõ, a szakemberek magyarázata mellett narráció és Tony Robinson, a Fekete Viperából is ismert angol színész (igen, a tudományosság merevségét angol humorral feloldó) kommentárja segít a megértésben.
A túl sok részre vonatkozólag: minden egyes régészeti feltárás, lelõhely más és más, tízszer ennyit is le lehetne forgatni.
Üdvözlettel, egy régészhallgató
wolfer41 2015 júl. 09. - 07:57:05 Előzmény remington827
"Ez egy nagyon jó sorozat". Ez természetesen nevetséges megállapítás. A sorozat azért olyan sok részû, mert a mûsorszerkesztõk ezt akarják. És ugyan kik õk?
Ahogy belenézek ebbe a "Tudományos imeretterjesztõ" -nek nevezett sorba egyre határozottabban megmutatkozik a tendencia. Az tudniillik, hogy célzatos népbutításrol van szó. Mi az a jó cél amikor morbid kinézetû, emberhez nem méltoan viselkedõ ripacsok hülyülnek a képernyõn. Kinek tetszik ez? Netán a közízlés javításán dolgoznak? Kik finaszírozzák ezeket a mûsorokat? Mi köze például a HISTORY-nak a raktárháborúkhoz, ahol egyértelmû, hogy kitalált marhaságok zajlanak?
Egyik magyarázat az lehet, hogy: valakik a tudást saját privilégiumnk tekintik. Szeretnék bizonyítani, hogy a magyarnak nincs más a "fütyülõs barackján és a bõ gatyáján kívûl" (Idézet befejezve!). Ezek azok akik az összeharácsolt pénzükkel rabszolgaságba szédítik a szegény rétegeket.

Köszönet annak aki egyetért.
wolfer41 2013 dec. 08. - 20:48:49 Előzmény Francipapi
A tudományos-ismeretterjesztõ sorbol hovatovább már halálsor lesz!!!
Itt van rögtön a kamurégészet.
A tetkós fejû-agyú ripacsok idétlenkedései. És sorolhatnám tovább...
Mi lett a valaha volt spektrumból?
Ne akarják már agyilag ennyire helyre tenni az ebereket.
És egyáltalán nem szégynlik magukat a felelõsök, mert ugye vannak?
9/10
remington827 2013 febr. 08. - 06:58:39 9/10
Ez egy nagyon jó sorozat, én minden részét megnézem! Nem véletlen, hogy rengeteg epizódja van, az angoloknál a 19. szezonnál tart!
1/10
Francipapi 2013 febr. 03. - 12:41:22 1/10 Előzmény Ford Mustang
Mikor hagyják már abba ezt az idegesítõen dögunalmas, egy kaptafára húzott sorozatot? El akarják veszíteni a közönséget!
Ford Mustang 2011 júl. 19. - 18:59:12
Errõl a címrõl hirtelen a CSK-1 nevû Csillagkapuból ismert csapat jutott az eszembe. :)