A tudás hazája

Bakancslistához adom
2. rész, 25 perc

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Ebben a részben az élelmiszeripari kutatásokat ismerhetjük meg, mint növények időjárás állósága, élelmiszerbiztonság: vajon a hűtve tárolandó élelmiszer a gyártástól a bolti polcig végig hűtve volt tárolva? Az élelmiszereken feltüntetett összetevők ellenőrzésére kidolgozott új, egyszerű, gyors módszerek. Új, funkcionális - azaz egészségmegőrző - élelmiszerek fejlesztése új, illetve meglévő élelmiszereink felhasználásával.

A műsor ismertetése: A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2004 és 2006 között Magyarország 7 régiójában 19 Regionális Egyetemi Tudásközpontot hozott létre. Ezekben a központokban a kutatások eredményeit egyben hasznosítják is, szabadalmakat, eladható termékeket hoznak létre. Jelentős lépés ez a kutatásokba fektetett pénz megtérülése felé, ahol a végső cél önellátó kutató-fejlesztő központok felállítása. Az újabb, ismételten 8 részes sorozatunkban a legfontosabb eredményekkel ismerkedhetünk meg, valamint azzal is, hogy az "utca embere" hogyan kerülhet közelebb ezekhez az izgalmas kutatásokhoz akár továbbtanuló diákként, akár kutatóként, akár egyszerű érdeklődőként. Vagy épp egy saját ötletet hogyan szabadalmaztathat és léphet ki vele a piacra, igény szerint nemzetközi szinten a tudásközpontok segítségével.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?