A világ, ahogy most látod utoljára

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol ismeretterjesztő filmsorozat, I / 2. rész

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Húsz évvel ezelőtt Mark Carwardine zoológus az azóta elhunyt Douglas Adams íróval együtt indult korszakalkotó expedícióra: bejárták a Földet, hogy ellátogassanak a legveszélyeztetettebb állatokhoz. Mark most Douglas egyik legjobb barátjával, Stephen Fry humoristával indul útnak, hogy lássa, mi történt ezekkel az állatokkal az azóta eltelt években. Kövesse Ön is ezt a furcsa párost hat utazásán, melyeken bejárják a világ különböző sarkait, Amazónia párás dzsungeleitől Új-Zéland jégsapka borította hegytetőiig, a közép-afrikai háborús övezet határától a Csendes-Óceán térségének szubtrópusi paradicsomáig. Az út során a világ legfurcsább, legfigyelemreméltóbb és legnagyobb veszélyben forgó állataival találkoznak, közte egy nagydarab, lusta, fekete lénnyel, amely első ránézésre unalmas sárkupacnak nézhető, egy különös dalokat éneklő papagájjal és egy halálos nyállal rendelkező sárkánnyal.

A műsor ismertetése: A rendkívül jó humorú Stephen Fry, és Mark Carwardine életük nagy kalandjába vágnak bele. Húsz évvel korábban Carwardine és közös barátjuk Douglas Adams (Galaxis útikalauz stopposoknak) kitalálta, hogy felfedezi a legkülönbözőbb állatfajokat a legizgalmasabb tájakon a Föld körül. Most, 2009-ben Carwardine és Fry újra belevág, megemlékezésképp barátjukról, valamint azért, hogy megnézzék hány faj létezik még azóta, és mennyit változott időközben a természet? Húsz év alatt az emberek okosabbak lettek, de vajon bölcsebbek is?

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?